The only way is through

Onsdag kväll

Kategori: Vardagslivet

En dag är som en evighet just nu. Jag har fått in alla kläder i garderoben igen samt tvättat (bar ned tvätten och satte på, resten fick Rovin göra). Jag har gråtit typ två gånger men allt känns så overkligt och allt handlar bara om det praktiska just nu - det blir bara jobbigt när man tänker framåt på födelsedagar, julafton, fikastunderna mm. 
Jag måste verkligen plugga för om min uppgift inte lämnas in innan 1 maj kl 16 så riskerar jag att bli utkickad från skolan. Känns sådär att skriva om kroppen och dess funktion eftersom man påminns om farmor. Svårt är det också, och det måste verkligen skrivas så läraren förstår att det är mina egna ord. 
Jag har också varit hos min nya sjukgymnast, jag fick behandling samt provade ut ett bäckenbälte. Sjukgymnasten vill att jag går ned 50% i  tid på jobbet.. Nejtack (vem har råd med det?)

Tisdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Världens slutar aldrig att förvåna mig.
Jag var på ultraljud igår, så himla nervös att jag kunde spricka. Men när vi fick komma in och se på vårt mirakel - hela världen stannade och det gick inte att förstå att den där sprattliga, energiska krabaden låg i min mages vagga. Han sög på tummen, kliade sig på örat och sparkade på mammas mage - och det är en han, en liten prins som är helt perfekt. Han är äldre än vad vi trodde och är nu beräknad den 14 september, på moster Klaras födelsedag.
Vi åkte hem och sov som barn efter nyheterna.
På kvällen var jag i farmors gamla lägenhet och målade när pappa ringde.
Min finaste, älskade farmor låg för döden och det var bäst att vi kom och sa hejdå.
Taxi in där jag mötte familjen och sedan kom resten av släkten. Farmor var farmor, den ärliga söderbönan med temperament och känslor. Hon klappade på min mage och var så glad att det var en son, vi pratade om namn och om allt och ingenting. Det var inte sorgligt utan fint och naturligt. Vi skrattade och kramades hejdå precis som vi alltid gör. 
Hon överlevde natten och hade enligt personalen sovit litegrann och velat lyssna på radion. På förmiddagen orkade hennes kropp inte mer och hon somnade in stillsamt.
Jag är så glad att hon fick höra våra fantastiska nyheter och att vi fick en sån fin stund tillsammans.


Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Det blev ingen flytt eftersom killen som skulle bidra med bil/bärhjälp jobbade.
Jag lever i lådor eftersom jag packat ned allt förutom några kläder och porslinet vilket är väldigt jobbigt för man hittar ingenting.
Ska inte klaga, men vill verkligen bara få över allt så man kan leva som en människa igen. 
I helgen har det varit fotboll vilket var ljuspunkten i allt trista, 2-1 till oss och vi håller oss på toppen.
Men idag är den stora dagen, jag jobbar 7-13:30 och sedan är det ultraljudsundersökning på SöS. Jag är orolig och livrädd eftersom jag fått för mig att barnet är dött. Hemskt och obefogat men jag antar det är hjärnan som ställer in sig på det värsta. 
Haha den här bloggen har blivit superdepp men palla låtsas som det regnar, jag kommer antagligen skratta åt detta senare i livet.


Torsdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Jag behöver en kram..
Jobbat och målat och sen hem för att trycka i sig mat mot min vilja.
Jag är ensam i själen och jag får lite panik. Robin är nån annan stans i planer och tankar och jag orkar inte bråka (prata). Skit också..
Hoppas vi kan flytta allt imorgon så jag slipper det här för det finns inte mycket kvar av mig

Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Tider går i ultra rapi och stressen inför flytten känns påtagligt. Robin och Christian har varit superduktiga och målat, lagt golv, socklar mm.
Jag har börjat måla i köksskåpen, blev inte så mycket eftersom jag slutade
5 igår, men ska dit och fortsätta idag.
Imorgon hämtar vi fina soffan<3
Annars? Jag har fått medicinboken så
Igårkväll försökte jag börja plugga, var svårt för klockan hade blivit mycket, jag var helt slut och skulle ju upp tidigt för att jobba. Första uppgiften ska lämnas in 1 maj men det är drygt 40 sidor att läsa (FÖRSTÅ) och sen skriva om.
Jag vet att det mer än en vecka kvar men tid har jag inte gott om och det att fan lång tid innan den här gravidhjärnan fattar nånting :p



Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Jag är inte lika död som igår, det hjälper att jobba och rensa skallen på tankar.
Gjorde en vildskavgryta åt en farbror som blev fett god, måste göra till en middag (den dagen jag hinner laga en ordentlig middag). 
Men jag är less och ensam och jag kommer nog känna så ett bra tag - hoppas innerligt på att vi hinner flytta innan helgen så jag slipper detta kaos och kan fokusera på skolan, jobb och att försöka njuta av min graviditet.




Tisdag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Den här dagen började så himla bra men blev en av dom värre i år.
Jag hamnar alltid i mellan dessa stressade människor runt om mig och får agera slagpåse för kommunikationen är paj. I detta fall slutade det med att dom var glada och vänner medans jag totalt tappade fotfästet (jag har en gräns). Vi handlade mattjäveln som såklart blev dyr och är fett jävla onödig skit när vi inte ens har en byrå att lägga kläderna i när vi flyttat.
Ärligt talat vet jag inte hur jag ska orka. Jag fick gå och lägga mig och nu ska jag försöka jobba med världens migrän och dödslängtan. Tack för att alla fittmänniskor runt om mig gör att den här graviditeten kommer bli livets helvete. Jag är så paj nu att jag mitt i allt har glömt bort att min älskade m fått cancerbesked.. Fattar ni att jag glömt bort det??? 
Äckeldag..

Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Så efter jobbet i söndags åkte jag till nya lägenheten och slängde/tömde den på saker, det är inte mycket kvar nu och det börjar bli dags att städa iordning innan vi flyttat - golvet är snart klart (bara en liten bit kvar vid balkongen) och idag ska vi åka och köpa mattan till sovrummet (Robins krav för att vi ska flytta dit). Efteråt hade jag så ont i ryggen att jag med nöd och näppe tog mig hem. 
Igår var ryggen bättre och jag tog mig till skolan för introduktion inför medicin 1 kursen som verkar bli riktigt krånglig..
Vi ska hålla på med kursen enda till 5 juni och det verkar vara sjukt mycket vi ska gå igenom innan dess.
Efter skolan vart det sjukgymnastik, jag ska få en ny sjukgymnast som är specialiserad på gravida eftersom jag börjar få problem i nedre ryggen som antagligen beror på bebben.
När vi tränat klart åkte jag till Farsta och åt sushi-lunch tillsammans med Linnea och Ewelyn med barn, det är så skönt att ha Linnea tillbaka <333
På kvällen blev det middag på Oasen (Rågsved) medans vi kollade Malmö-Hammarby (Christoffer + hans far, Maja & Tobias samt Phille), en helt underbar dag och kväll som ni förstår :)



Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Bilder från Marsa Alam, Egypten.
Det har vart väldigt skönt att komma bort, även fast det var ibland tårar och sura miner (pga flytten) men det löste sig och blev riktigt bra.
Jag badade inte i havet (skäms) men det var ju korallrev och bara jag som hade snorkel och badskor och ville inte bada ensam. Men vi gick ut på bryggan där jag såg en massa fina fiskar i all världens färger samt en liten svärdfisk!
Vi spenderade alltså tiden vid poolen vilket var väldigt skönt och i stunder tråkigt vilket var den perfekta kuren mot stress. Vi tog två massager, jag fick nån gravidmassage.. På flyget hem trodde jag att jag skulle dö, eller börja gråta iallafall - jag fick så sjukt ont i ryggen av att sitta ( here we go). Summan av kardemumman så är vi nöjda med resan :)


















Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Så var man påväg till Egypten efter två stressiga dagar. Äntligen!
Sverige vinses om en vecka

Mellanrum

Kategori: Vardagslivet




Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Katastrofdag blev det igår.
Allt gick bra hos sjukgymnasten och jag beställde och betalade handpenning på soffan. Sen bröt världskriget ut hemma som gjorde att det kändes som allting rasade ihop. Allt drogs sin spets och jag tappade livslusten, fick ett sjukt röksug som fortfarande håller i sig. Ändå lyckades jag skicka in uppgift 4 och fick B på uppgift 3.
Idag är det 7-16 som gäller sen hem och diska/packa inför imorgon sen ut och käka på Olearys medans vi kollar Bajen spela. 7:15 imorgon går planet.. Herregud!


Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Godmorgon på min lediga dag!
Det var riktigt mysigt på jobbet igår men jag hade fått förutom lunch och frukost etc, 5 dusch, 2 inköp, 1 promenad och 1 städ vilket jag sa ifrån och frågade om man kunde dela upp det.
Det slutade med tre dusch, 1 promenad och 1 städ vilket var hanterbart.
Jag och D bjussade kollegorna på kladdkaka med hallon till och vi hade det riktigt trevligt :) 
Käkade påskmiddag hemma och sen en powernap på det. Hela nedre ryggen blev helt stel av den där städen jag hade vilket var sjukt jäkla oskönt..
Sen vart det plugg, snart klar med uppgift 4!! Känner att jag snart får psykbryt av allt, om 2 dagar lämnar vi landet och då måste allt vara färdigt med skolan och jag vill helst hinna städa i ordning hemma (Linnea ska bo i lägenheten medans vi är borta). Tyvärr har jag inte kunnat hjälpa till mer i "nya" lägenheten men Robin har vart duktig och målat klart vardagsrummet.
Han håller nog också på att få damp på allt haha!
Nu är jag påväg till sjukgymnasten, sen ska jag och Ida till kungens kurva för att beställa soffa till nya lägenheten.


Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Tack för skönhetssömnen Robin.
Min älskade pojkvän har en tendens att väcka mig många gånger för nattliga samtal efter en blöt utekväll.. Detta brukar sluta i att jag blir så arg att jag inte kan somna om och så får jag ligga vaken och lyssna på hans snarkningar.
Men det där var droppen, jag är ett hormonellt monster som måste få min sömn och särskilt när jag jobbar!!
Nog klagat, får dricka kaffe på jobbet och hoppas på att jag överlever!
(Från premiärmatchen)


Söndag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Det är för mycket nu!
Mitt i mellan flytt, jobb, skola, graviditet och Hammarby så deckade jag efter en underbar vinst (2-0) på premiärmatchen. Så jag sov 17-20 sen vaken nån timme innan jag deckade igen. TRÖTT VAFAN.
Idag åkte jag och Robin till nya lägenheten och målad och nu är jag påväg till jobbet - ber till högre makter att det inte är några städ idag - min rygg behöver vila!






Lördag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Premiärdagen med stor P! Känns lite tråkigt att det blir nyktert men det kommer fler tåg :) Vecka 16 och magen syns verkligen, så mysigt!
Igår bjöd jag på påsklunch till Maja och Tobias, efter ett tag åkte Tobbe vidare men Maja blev kvar till kvällen :)




Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Mycket händer..
I tisdags färgade jag håret två snäpp mörkare en jag brukar ha. Älskar ju min hårfärg men eftersom mitt hår växer som ogräs nu så skulle jag bli ruinerad av frisörräkningarna. Farmor fick äntligen en plats på ett sjukhem (i Hornstull) så hon flyttade i tisdags. Jag och Robin ska försöka flytta in till hennes lägenhet i andra hand. Tyvärr tar pappersprocessen tid och det är något vi inte har eftersom Robins dömning kommer igång efter påsk och jag behöver hans hjälp. Så tanken är att Robin ska fixa iordning lägenheten (jag städar och förbereder) så ska han måla och pula med polarna i helgen.
Tyvärr är jag så överbelamrad med skoluppgifterna att jag inte har tid att hjälpa till så mycket. Igår lämnade jag in uppgift 3, så nu är det två kvar som ska lämnas in om 7 dagar (och inte många av dom dagarna hinner jag skriva på).. Uppgift 4 är fett krånglig att få till snygg utan att det blir rörigt, men det är bara att köra på!
När det gäller farmor så skickades hon till SöS igår, tydligen har hon en propp i foten. I och med att hon är så risig så blir man lite rädd och nervös - men hon opererades inatt och ingen har ringt mig så jag tar det som något positivt.
Syster hänger som vanligt på sjukhus och har krampanfall varje dag..
Det har gått så långt att hon börjar bli rädd att vara ute. Igår ringde hon mig både till och från jobbet plus när hon var på akuten. Lilla hjärtat <3