The only way is through

Lördag morgon

Kategori: Vardagslivet

7-15 rå sen kör vi fotboll på hemmaplan. 
Igår efter jobbet så åkte jag till stan och mötte Amanda, vi käkade på "Medis Kök och Bar" sen gick vi på bio och såg den nya katastroffilmen San Andreas.
Fick en försenad födelsedagspresent också, wihuu :D


Fredag morgon

Kategori: Vardagslivet

Sovit piss, dessutom har jag ont i dag tack vare att jag fick släpa hem heltäckningsmattan och hallmöbeln samt slänga R tavlor etc.. Tack Ida och Ann för att ni hjälpte till! 

Begravningen var jättejobbig men fin. Bröt ihop på begravningen, speciellt när min syster sjöng "andetag" av volund, mitt hjärta alltså.. <3
Efter begravningen åt vi och fikade på nån sån där begravningsställe, det var väldigt skönt. Jag satt bredvid farmors tre kusiner, och JÄKLARNS vad lika dom var farmor..!
Jag är nöjd, jag fick gråta och sörja men också glädjas åt vilket familj som farmor & farfar bildat och lämnat efter sig. Tack! Jag älskar er



Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Ledig dag idag. Jag är just nu påväg till Farsta för att handla en klänning. Jag ska på farmors begravning idag 13:30 och jag är nervös - har en känsla av att jag kommer bryta ihop med tanke på att jag knappt hunnit vara ledsen eller ens känna efter. 
13:30 idag sen ska vi fika smårgåstårta och så. Jag har aldrig varit på en begravning så jag vet inte tidsram, hur det går till eller någonting. Vi får se.


Onsdag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Efter en evighet av motvind så fick jag äntligen lite medvind.
För det första så kom snickarn till oss och skrev upp allt som behövs fixas i lägenheten, han skulle egentligen bara byta badrumsskåp men hade fel modell och jag hade ju min evil masterplan att lyra dit dom för att sedan berätta allt som behövs göras. Tog ju bara 1 månad och 6 samtal innan dom kom ^^
Sedan har jag fått brev från försäkringskassan där min graviditetspenning blivit beviljad, jag ska bara skriva nån blankett till men orkade inte förstå den idag.
Uppgift 7 är i stort sätt klar, den behövs bara finjusteras, därefter är det 2 uppgifter kvar och provet i Medicin!
Sedan har jag tagit semester nästa vecka så jag jobbar fre-mån sen ledig 6 dagar!! Lycka<3
Så jag är glad idag, väldigt trött (det kommer jag inte undan) men nöjd :)
Är Förövrigt i vecka 25 nu, helt sjukt!! Knyttet sparkar och har sig, jag längtar tills jag kan få njuta av graviditeten inte bara notera och stressa vidare <3

Tisdag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Jag är trött och stressad.. Dålig kombo!
Igår lagade jag mat och gjorde matlådor sen pluggade jag och skickade in en uppgift, fyra kvar som ska in om en vecka och sen är det prov på hela kursen.. Dessutom har vi en ny kurs som startade i måndags (hälsopedagogik) och ska gå parallellt en vecka med medicinkursen. Så stressad är jag minst sagt.. 
Något positivt är att farmors lägenhet är besiktad och godkänd så nu gäller det bara att få hem de sista innan fredag då städfirman kommer. 
Det är tusen saker till som händer denna vecka som jag inte ens orkar skriva om utan vi låter det bli osagd och försöker tagga inför två kvällspass..


Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Ny arbetsvecka som jag inte är så taggad inför, 7 dagar och ledig en när farmors begravning är..
Iallafall skäms jag för jag pluggade ingenting igår fast jag borde skickat in två uppgifter. Men jag hade noll motivation, målade det sista i farmors lägenhet och håller alla tummar och tår för att det godkänds, sen gjorde jag matlådor (spenatlasange) och mer än så hade jag ingen motivation för.. 
Jag har tre kvällspass denna vecka så ska försöka hinna med skola då..
Idag jobbar jag 8-16(lyx) sen måste jag trolla bort de sista sakerna i lägenheten, ska bli intressant. 
Äsch ens sak i taget, trevlig måndag!


Söndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Roligt att vakna och inte kunna somna om.. 5:30 känns inte alls som en vettig tid när det är sista dagen med sovmorgon..
I fredags gjorde R mat till mig, kött med potäter - sen satt jag framför teven till typ 22 då både jag och Robin ville sova.
På lördagen så åkte jag, Maja & Linnea till stan för dagsfest/loppis. Vi blev nog lite besvikna för det var en sån liten del av fridhemsgatan som var avstängd men det var mysigt. Jag drog hem ganska tidigt eftersom jag hade tvättid.
Blev även plugg på balkongen och en snabb tripp till Farsta.
Idag har jag magont (stressad) eftersom farmors lägenhet måste målas och tömmas och jag har två uppgifter som helst ska in idag. Sen att jag har noll motivation och är väldigt upprörd över en insident igår som helt sänkte mig hjälper inte till. Ååh att det aldrig bara ska klaffa med allt



Fredag morgon

Kategori: Vardagslivet

Forza fredag!!!!!!
Den här helgen har jag längtat efter, det börjar ljusna med alla högar av måsten och allt börjar bena ut sig. 
Igår gjorde lite snabbt mat ( tacksam för att jag nu mera kan laga mat hemma) sen hämtade pappa mig och vi åkte till farmors lägenhet. Han och farbror skulle tömma det sista och jag tänkte måla klart i köksskåpen. Väl framme insåg jag att jag glömt rollern, så det var bara att gå hem.. I regnet.
Så det blev till att skriva uppgift 5, som ska in i helgen (precis som uppgift 6).
Hoppas det finns lite luckor mellan tvättstugor och städ att resercha för uppg. 6!
Sen är det typ jättefint väder och även fast jag sov på soffan (hostar och väcker R) så sov jag sjukt bra och vaknade imorse av en glad och utvilad (hehe) sambo och insåg att jag började 8 och inte behöver gå upp ;D



Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Host-VM inatt igen, denna gång hostade jag så höften börja värka(WTF?) och det gör fortfarande ont att göra vissa rörelser med vänster ben.

Nu sitter jag på bussen med kamomilté och är livrädd att få en hostattack för när det väl börjar så kan jag inte sluta hosta och det skulle ju vara lite pinsamt 😳

Onsdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Det börjar krypa inom mig eftersom jag har alldeles för lite tid igen. Som idag tillexempel, jag han plugga på jobbet (i typ en kvart, men räckte ändå långt) sen slutade jag fem. Hem och gjorde middag (kycklingsallad) och så började matchen. Linnea och Ewelyn med barn kom hit och umgicks vilket uppskattades väldigt mycket av en tjej som inte hinner med sitt sociala liv.
Nu är jag dödstrött och ska sova.
Det som behövs göras denna vecka (alltså på återstående fyra dagar) är:
* skriva och skicka in uppgift 5 & 6
* måla och hämta sista sakerna i farmors lägenhet 
* plocka tillbaka kläder och köksgrejer som fortfarande ligger nedpackade
* Ringa försäkringskassan, felanmälan (igen) och kontakta min skola och/eller komvux Stockholms studievägledare

Det här hade funkat galant om inte jag jobbade 9-timmarspass som kräver min dag :p
Nog klagat, nu ska jag spela knyttets godnattvisa sen sova! 



Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Morgonstund har guld i mun.
Idag är det inte tråkregn utan sol och rätt varmt redan nu.
Igår gjorde jag sjukt mycket köttfärssås som blev fyra stora matlådor varav en bara innehåller köttfärssås.
Blev inget pluggande, lite ångest för idag hinner jag inte riktigt heller eftersom det är Hammarby på tv, men ska försöka läsa lite på jobbet och innan matchen. 
Har hostat hela natten och vågar inte åka buss i 20 min utan något varmt att dricka så jag gjorde kamomilté i min nya takeawaykopp som jag fick i födelsedagspresent :)
(Kaoset bakom mig är alla köksgrejer som jag lägger tillbaka i skåpen igen)


Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Vilken dag det blev igår, städade hela dagen och Robin satte upp tavlor/hyllor och dammsög, sen droppade folk in vid 16:30 och den sista lämnade vid 20-tiden.
(Om man inte räknar med Mattias som var kvar och kollade fotboll)
Shit vad mycket folk det blev med min och Robins familj tillsammans, men jag är glad att vi gjorde så då alla fick tillfälle att träffa varandra.
Jag fotade tyvärr inte igår så blev två snabba på blommorna/presenterna vi fick. 
Så tacksam!
Nu börjar min arbetsdag som består av fyra dagspass innan helgen :)



Söndag kväll

Kategori: Vardagslivet

AJ min hals!
Tack och lov fick jag skjuts till jobbet och arbetsdagen var lätt.
Efter jobbet åkte jag, Klara & pappa till kusin Elin för att fira hennes födelsedag.
Var mysigt att träffa släkten, särskilt mitt lilla kusinbarn :)
Nu är jag hemma och tror faktiskt jag tänker sova nu (på allvar).. Imorgon är jag ledig med jag och R ska ha kalas och med våra familjer så blir vi ungefär 20 personer (ber till gudarna att alla inte kommer samtidigt) så vi måste städa undan, fixa och dona innan dess!
Behöver sömnen med andra ord ;)


Lördag kväll

Kategori: Vardagslivet

Jag har haft en omtumlande dag. Vart väldigt sårad idag men tack vare mina fina föräldrar, kollegor och vänner så har jag trots allt haft en din födelsedag :)
På morgonen sjöng kollegorna för mig, sedan innan jag slutade så bjöd jag på tårta och så fick jag present!! Så himla fint, jag kände mig så övergiven eftersom Robin tänkte fira sig själv idag utan mig (han fyller år på måndag). Jag fick en blomma, elektriska ljus (så barnet sen inte gör sig illak) samt en nalle och små strumpor till knyttet <3
Maja övertalade mig att åka till stan på kvällen och vi käkade en god middag på  Vapiano, sedan fikade vi tillsammans med Sofie, Hanna, Johanna, Christoffer och Dennis. Jag fick en elektrisk fotfil (har önskat mig det länge nu) av Maja och Chucky gav mig kir som är en tradition (får spara den tills en annan gång). Nöjd och glad ska jag lägga mig och sova snart, men först duscha :)





Lördag morgon

Kategori: Vardagslivet

Grattis till mig själv.
Jag är 24 år nu och snart går jag in i sjätte månadern också, det händer mycket.
Gårdagens slut på dagen var som sagt katastrofalt, jag åkte hem och la mig en stund med en kudde mellan benen och Robin höll om mig, det blev bättre faktiskt.. Sen hämtade vi grejerna från hökarängen tillsammans med pappa, dom två fick bära, jag tog lite lättare saker men efter det var jag illamående av ansträngningarna.
Nu på morgonen när jag gick till bussen så hade jag känningar i fogarna fram så vi får se hur dagen spelar ut sig.
Blir inte gladare än såhär, jag är inte ledsen men det är tråkigt att ha ont och vara invalido kan jag lova ;p
Fint men kallt väder bjuds iallafall på min födelsedag :)



Fredag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Jag har ONT och vill bara gråta..
Nu ska jag hem och vänta in pappa, sen ska vi bära bort resterande grejer från farmors lägenhet till våran. Hur ska jag kunna bära? Jag kan inte låta min pappa som har problem med axeln bära allt. Hoppas Robin kan hjälpa oss, det är inte bara mina saker och jag måste få hem grejerna innan vårat kalas.
Jag är helt slutkörd och vill bara ställa in min födelsedag, jag hinner inte med mitt liv..

Torsdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Jag ska inte klaga för det gick faktiskt över förväntningarna, men när man har lite foglossning, spänd rygg samt en riktig förkylning så vill man inte komma till jobbet och upptäcka att man har en av de tyngre kunderna, dusch, inköp och städ. Jag klarade mig undan lindrigt tack vare bältet och mina pausövningar jag gör varje dag (typ stretching för att mjuka upp min stela rygg) men jag var trött som bara den.
Jag åkte direkt till Farsta och åt tidig middag med Linnea, sen bar den hemåt för att andas ut och studera.
Jag skrev en massa om blodceller när datorn bestämde sig för att starta om sig, men jag tog några djupa andetag och skrev om samt skicka in.
Robin kom hem lagom till att jag var färdig och vi badade tillsammans (något som var väldigt mysigt förut men som i takt med att jag växer blivit trångt och oskönt..) 
Han drog ut och roade sig och jag gjorde fel nummer 2, började städa badrummet men slutade med dammsugningen av lägenheten..
Kvällen spenderades med Linnea och vår nya serie - "Welcome To Sweden" 



Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Nu har förkylningen krypit ned i halsen också så jag vaknade en extra gång utöver mina eviga kisspauser på natten.
Jag var sjukt duktig idag så tror det är därför förkylningen inte gett sig.
Iallafall fick jag behandling hos sjukgymnasten, förutom tenser(det heter väl så?) så började vi med akupunktur, det var första gången för mig och det var väl okej - ska bli spännande att se ifall det hjälper.
Efteråt åkte jag till Kista och åt väldigt god lunch med pappa, sedan gick jag runt och köpte grejer till mitt och Robins kalas på måndag samt två supersmarta behållare så vi kan ta med sallad till jobbet. 
Köpte sånna där Belle-jeans, kan inte knäppa dom (eller jo med våld) men eftersom jag använder bäckenbensbälte på jobbet så fungerar det som knäppning istället, man får inte vara dum ;)
Städade hemma och så tvättade jag & Robin. Han bar ned allt och jag tvättade, skulle egentligen lämna den färdiga tvätten till honom så jag inte bar en massa i den långa korridoren och så upp för våra tre trappor.. Men jag fick dåligt samvete vilket jag fick betala för med värk i fogarna och rygg.
Sedan hände något fantastiskt, jag kunde känna älskade knyttet från utsidan, alltså inte känna av hans huvud som Robin gjorde igår utan jag kunde känna en spark<3 
En fantastisk ledig dag och nu taggar vi inför 4 dagars jobb! Ciao


Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Igår fick jag ont i framsidan, typ blygbenet vilket är lite läskigt för enligt säkra sidor (bekanta haha) så betyder det att du då är helt uppluckrad.
Som tur var är jag påväg till sjukgymnastiken så hoppas på backup. Är förkyld (dag 3) och har införskaffat snytnäsdukar med lukt, värsta grejer, och så nässpray för gravida stackare.
Kom in igår till Apoteket och tanten ba: du vet att om man är gravid så kan man bli täppt.. Asså dö, jag kunde knappt prata liksom.
Var hos barnmorskan igår, allt såg bra ut, jag får börja med järntabletter eftersom jag ligger på gränsen till järnbrist, men börja med en varannan dag i två veckor. Jag är ju 176 cm och väger nu 70,3 kilo, jag vart typ stolt medans barnmorskan sa att jag kunde gått upp mer men att det var okej och på kurvan.
Sen skulle vi lyssna på hjärtat, men lilla knyttet ville verkligen inte ligga stil min livliga lilla krabat <3  Hans hjärtljud var iallafall bra, även fast mamma bara fick lyssna nån sekund innan du rörde dig så blev jag glad att höra. 
Sen kan jag nu med säkerhet säga att jag har känt min lilla prins, han har igår och idag känts och det rätt mycket. Känns som om nån knackar med en liten hand på insidan av min mage. 
På kvällen kände Robin på magen och kände hans lilla huvud <3 
Så himla mysigt nu, jag blir så glad :)

Idag är min lediga dag, jag gick upp kl 7 och skrev klart uppgift 4 och skickade in.. Puuh! Senare idag ska jag skriva klar  och skicka in 3 uppgiften så är jag i fas igen.
Fina? Sugen på nya skor


Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Överlevde två städ, en handling och 20 min strykande av skjortor på kort strykbräda. Åkte direkt hem, åt en kebab och så direkt iväg mot nya Söderstadion för match mot giffarna. 
Jag hade ont och kände mig sjuken så tvivlade på min förmåga att stå 90 minuter i klacken, som tur var så hade pappa en biljett över där han sitter (mitt emot oss). Var rätt roligt för man hör inte klackens skrik så väl när man står där men från andra sidan så jäklar (och då tog dom inte i så mycket). Det var trevligt även fast jag kände att jag blev mer och mer sjuk och matchen blev sämre och sämre.
Nu är det dags för barnmorskan (iiih!) och sen måste jag försöka hinna skriva klart och skicka in ansökan om havandeskapspenning sen plugga, uppgift 3 ska in imorgon och jag har ju inte ens börjat - tack Gud för att det bara är en E/F uppgift :)

Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Ännu en måndagsmorgon, denna gång bjuds det på sol :)
Denna vecka jobbar jag bara dag med undantag för imorgon eftersom jag har barnmorsketid då. Är som vanligt stressad, för på onsdag kl 16 ska jag ha lämnat in två uppgifter och den ena har jag inte ens hunnit börjat med och jag jobbar ju till 16-17 varje dag och sen är schemat fullspäckat. Förutom jobb & plugg så fyller både jag och Robin år (jag på lördag och han på måndag nästa vecka) så jag måste fixa lägenheten så man kan ha kalas där, samt köpa present osv osv. Sen har vi en del grejer kvar i farmors lägenhet som måste hem. 
Det är verkligen ingen vila och ro men det känns okej bara jag kan klara av att göra allt :) 


Söndag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Denna lediga helg har snart lidigt (konstigt ord när vill säga något positivt) mot sitt slut. I fredags kom Maja till mig, vi käkade och kollade film på vår nya 65tummare (biostyle). Linnea kom och joina senare. 
På lördagen grillade vi hos Maja i den sköna solen( jag och  Linnea) sen åkte jag till Farsta och hejade på Robin som satt på en uteservering med några vänner. Kvällen blev fail men nog om det.
Idag har jag bara pluggat men nu är jag påväg till Liljeholmen för att möta pappa, vi ska äta middag hemma hos dom och tänkte handla nåt därefrån.
Spöregnar ute så jag är väldigt glad att jag har en regnrock som dessutom är snygg. 
Något läskigt är dragningskänslan jag har nedanför lilla kulan, det känns som att magen krympt och ryggen är för lång så när jag ställer mig upprätt så gör det ont där. Får se hur det känns när jag stället mig upp från tunnelbanan (pinsamt om jag måste gå krokryggat ut härifrån). 


Fredag morgon

Kategori: Vardagslivet

Hej finaste fredag och välkommen hit!
Fördelen med att jobba varannan helg är att man längtar lite extra efter ens lediga helg. :)
Hoppas på varmt väder för jag har tagit på min skinnjacka som jag inte kan stänga ;D
Okej, Morgonpasset i P3 nu kör vi morgon!



Torsdag

Kategori: Vardagslivet

Jobbat och fixat färdigt vardagsrummet, eller Robin har målat klart och jag tog listerna/dammsög. Äntligen har vi ett vardagsrum!
Nu håller jag på att dö av utmattning, så godnatt och tagga till fredag!


Torsdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Alla skepp har sedan länge lämnat denna ö. Det finns ju varken grönska eller skönhet - bara sand så långt ögat når. 

Torsdag dag

Kategori: Vardagslivet

Äntligen torsdag, jag jobbar kväll idag och imorgon dag sen är det helg!
Gårdagens jobb gick bra, men orkade inte plugga utan det blev digistivekex och tv. Kikade på massa barnvisor, måste komma ihop alla texter sen sjöng jag lite för lill-knyttet - tills jag hamnade på Lasarettsången och började tänka på farmor. Mamma sjöng alltid för mig i magen innan hon skulle somna, och jag tycker det är så himla gulligt men det är svårt att förstå att det är ett litet barn där inne när han inte låter mig känna det. Kom igen knyttet, ta i så mamma får känna dig!
Nu ska jag köpa en kaffe på "Bakgården" sen ska jag till Mats - det var så himla länge sen!! Behövligt :)

Onsdag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Jobbdag men denna gång 8-17, är på ledsagning och håller på att decka (fotvård så sitter bara och väntar). 
Ska hem och plugga sen också, hoppas jag piggnar till hihi :)

Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Dagen igår gick ut på att sova/vila, plugga och måla tillsammans med älsklingen som också var ledig. Nu har vi bara en vägg kvar innan vardagsrummet är färdigt! Felanmälde också badrumsskåpet samt köksluckorna men det lär krävas ett antal veckor innan man ens får tag i nån hantverkare (hata privatvärd)!
På kvällen gick jag, Linnea, Maja, Tobias och Christoffer ut och åt på Olearys på tolvan. Där såg vi evighetsderbyt mot Aik. Kändes okej att vi förlorade, det var inte helt oväntad. 
Idag jobbar jag kväll (14-21:30) men vaknade innan 6 när Robin gick, har sysselsatt mig med att skriva klart och skicka in en uppgift samt kolla sista avsnittet av "Call The Midwifes",snyft.
By the way, idag är jag i vecka 22 vilket betyder att min gravidförsäkring kickar in, väldigt betryggande.
Tror också jag kände en liten spark ifrån knyttet igår, men vågar inte säga med säkerhet - min mage har alltid varit av den rörliga typen så det är svårt att känna skillnad xD




Söndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Bra dag igår, det var så skönt att röra på sig (bästa jobbet när man behöver hålla igång). Efter jobbet handlade jag två linnen/klänningar och en t-shirt - det lär räcka ett tag eftersom inga vår/sommarkläder passar mig.
Robin ville sova ty 9:30 som vanligt men jag har fått in nån ny sömnrytm så jag var vaken till 12 och sen spenderade jag natten med att sova och gå och kissa typ 6-7 gånger under kvällen.
Vaknade nyss när Robin gick iväg för att döma och fast jag kunde sova tre år till så gick jag upp och gjorde frukost ( smörgås med keso på, citronvatten och kaffe med mjölk). Det är första gången sen jag kom hem från Egypten som jag gör ordentlig frukost och det känns bra - jag kan inte fortsätta som jag för utan måste tänkte på lilla knyttet som behöver sin näring! Är helt besatt av serien "Call The Midwife", jag blir faktiskt lite sugen på att studera till barnmorska när jag ser den :)
Jobb idag 14-21:30 och så ledig imorgon! :)


Lördag morgon

Kategori: Vardagslivet

Nu är det dags att dra till jobbet med mitt nya bäckenbälte på - beautiful ;)
Jag har lyckats lämna in den första uppgiften i medicinkursen trots allt vilket  jag ger mig själv en eloge för. 
Jag och Robin beslutade att använda den återstående färgen vi använt i farmors lägenhet till vardagsrummet i gubbis så jag har hjälpt till lite med det också. Har inte så mycket mer att säga just nu, det är rätt kaosartad fortfarande men jag börjar se ljuset i tunneln.
Ska fokusera på att njuta av helgen, den som existerar efter 15:00 (när jag slutar) :)