The only way is through

Söndag kväll

Kategori: Vardagslivet

En lagom söndag!
Vaknade vid 12 och la mig direkt i soffan, helt död.. Äntligen är familjen hemma från Grekland och finns inom räckhåll <3 Robin dömde på dagen och jag gjorde klart andra uppgiften (bara en kvar wihu) sen kom han hem med sushi :) Maja dök upp inte långt efter och vi mös framför en film plus att hon hjälpte mig bygga ihop min gungstol 👏 Glad tjej som kan bocka av ännu en sak från "att göra listan". 
Ignorera miljön: föreställ er en vit gungstol (den ska sprayas) och ett litet runt bord bredvid (teven ska väck). Och så nåt fint på väggen :)



Lördag kväll

Kategori: Vardagslivet

Hej!
Det har varit en rätt lugn dag med städning på schemat. Hämtade ut mitt paket från jotex så nu har vi fått mattan och den lilla bordet/pallen. Började även sätta ihop gungstolen men slutade i raseri då det var en del som krånglade och även fast jag försökte i 15 minuter så fick jag inte ihop det.. Ska be om hjälp imorgon.
Robin hade match och när han kom hem så skulle vi käka ihop och kolla serie, men mitt i maten så fick jag så jäkla ont i magen och ryggen att jag var tvungen att sluta för att lägga mig med värmekudden. När det inte gick över så tappade R upp ett bad och så låg vi där istället och mös, tänk vad ett varmt bad kan hjälpa? Gick upp och smärtan kom tillbaka, typ som menasmärta i ryggen och en mer ilande smärta i hela magen. Jag har hört att förvärkarna ska känna i nedre delen av magen men vet inte vad detta annars skulle vara? Iallafall försvann det och har inte kommit tillbaka ännu - så jag gick och handla och R åkte och gibba (haha ja den du), sen somnade jag i sängen och vaknade nu🙈


Fredag natt

Kategori: Vardagslivet

Jag skrev att gårdagen var i vilans tecken, så då kan jag säga att den här dagen var motsatsen.
Startades med att ta blodprov i Farsta, min BM vill se att gallsyran inte förflyttat sig/blivit värre. Av en slump stötte jag på Ida och Thomas så vi käkade frukost tillsammans på torget i Farsta Centrum.
Följde därefter med Ida hem och mös med William medans hon gjorde naglar, sen provade hon att göra naglar med gel, sen droppa nagellack i vatten ocu så doppa nageln i - det blir helt sjuka mönster, jag har spanat in sånna klipp i åratal men trodde inte det var så enkelt som det faktiskt var!
Sen åkte vi till mig och släpade ut gamla soffan och åkte och kastade den (ÄNTLIGEN) för att sedan åka till Willys och storhandla så jag har lättlagad mat att äta när knyttet föds.
Hann vila i typ 30 min sedan vart det taxi in till Tele2 Arena för att se matchen mot Kalmar som Förövrigt var pisstråkig.. Kom hem helt slut, Robin såg ut exakt som jag kände mig så vi gick och la oss - nu sover han men jag kan såklart inte så det blir nog lite teve för min del.




Torsdag natt

Kategori: Vardagslivet

Sura uppstötningar är verkligen nåt som jag inte ens önskar min värsta fiende.
Jag har tagit två tabletter plus ätit yoghurt men det hjälper inte.. Hoppas på sömn så jag slipper lida.
Denna dag har gått i vilans tecken, jag har sovit tre gånger och inte gjort mycket mer än att laga matlådor och typ snegla på skoluppgifterna. Har ångest inför dom, för jag fattar inte vad läraren är ute efter och eftersom hon inte svarat på mina två mail och eftersom jag inte har den energin att bry mig så får det va..  Jag vill helst bara skita i den här kursen och fokusera på roligare saker..
Har också lite ångest för jag borde ringa jobbet och få klart ett par saker, hatar alla jäkla måsten just nu - låt mig vara i min bubbla, låt mig bara ligga hemma och ta det lugnt/pussad och kramas med Robin och njuta av sista tiden innan knyttet kommer! Alla frågar mig om jag är rädd/orolig över förlossningen och NEJ det är jag inte - jag är däremot livrädd för hur livet kommer bli efteråt. Hur min lilla familj på två vuxna kommer påverkas av en ny familjemedlem, vad jag ska göra efter mammaledigheten, vart vi ska bo osv osv. Jag kan inte planera ett skit för jag har inte den blekaste hur det kommer bli och hur vi kommer känna. Förlossningen är en liten inledning på ett helt nytt liv och det är läskigt, spännande och helt sjukt galet.
V38 (37+3) 💗


Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Gårdagen projekt: frosta av frysen.
Jag ville egentligen få bort soffan igår men R hade andra planer (frosta av frysen) och det var verkligen behövligt. Jag slängde typ allt förutom köttfärsen som R gjorde tacos av och så högrev som jag ska försöka göra kalops på idag. Sen ska vi storhandla nån dag så vi har en massa lätt mat som vi kan äta när knyttet kommer. 
Idag ska jag försöka ta mig till jobbet och hälsa på kollegorna/prata med chefen och så plugga! Jag började lite igår men det är sjukt svårt att förstå vad den här läraren är ute efter att vi ska skriva/svara, särskilt när det centrala innehållet ska vara desamma som förra uppgiften :o




Tisdag natt

Kategori: Vardagslivet

Måndagen och tisdagen gick superfort, hann knappt tänka! I måndags var det full rulle, tvättstuga 11-14 (15) och sålde två kurslittersturböcker samt handla, lämna paket osv osv (mycket spring i trappan med andra ord). Sen sov jag lite medans Robin plockade lite i vardagsrummet. Städade och diskade sen kom Linnea och vi tilllagade palt till en av hennes kunder. Lite senare dök Christoffer upp och så kollade vi ett helt okej derby mellan Djurgården - Hammarby. 
Idag har jag vart med Linnea i Globen för att göra ID-kort.. Alltså HERREGUD vad ful jag blev, inte att rekomendera att ta foto när du är supersvullen och höggravid.. Har iallafall det att skylla på ifall någon skrattat 😅. Sen vart det lite koll på söders affärer innan vi åkte och åt lunch i Farsta.
Kl 14:15 vart det MVC för min del, min ordinarie barnmorska är på semester så jag är tilldelad en jättesnäll och bra BM som heter Anette, henne ska jag ha Gila jag föder :)
Hon konstaterade att knyttet låg långt ned, hjärtslagen var bra och magen har växt som den ska! Nu är jag inne i V38 (37+0) och knyttet ses inte längre som prematur👶
Jag var glad och supertrött efter besöket, skönt att allt är bra! Anette gav mig också en remiss till lab för att ta om gallsyretesterna för säkerhetsskull, bara för att kolla att allt står rätt till.



Söndag natt

Kategori: Vardagslivet

Vilken hemsk dag det vart igår.
Robin vaknade vid 14 och då var jag helt ur gängorna, det var alldeles för varmt och det var ansträngt att andas. Han fick hämta isbitar till mig som jag sög på, sen låg jag och sov i hans famn med en våt handduk över mig. Jag var arg på honom men allvarligt talat så orkar jag inte bråka/prata/diskutera/analysera utan jag behövde bara min pojkvän punkt slut. Idag är det tvättdag och ikväll är det derby, tack och lov för jag behöver distraktionen!
Bjussar på ett smygfoto som Robin tog, ser ni min ångest 😂?


Söndag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Ilskan och frustrationen över att inte orka ta sig till stranden själv..
Robin ångrade och valde sängen istället för stranden och Ida har ingen plats i bilen. Det är inte långt till Farstabadet, först tunnelbana sen gå 10-15 minuter, men jag orkar verkligen inte.. Blir så ledsen när jag blivit lovad nåt och så blir det inte av, särskilt nu.


Söndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Ikapp med att tiden för BF närmar sig så börjar krämporna komma. Denna vecka har varit kämpig kroppsmässigt - det har gjort ont i kroppen så att gå har varit jobbigt, det har nästan varit omöjligt att ta på och av trosor/byxor då det gör så ont och dessutom svårt med stora magen. Sen är jag konstant "förkyld" och jag får får ont av att sitta/ligga/stå för länge. Klådan är lite bättre men har flyttat sig till under foten, precis där jag är som kittligast😏
Men värst är ändå sömnen, att vara helt slut men inte kunna komma till ro..
Hur som haver så är detta inget ovanligt och jag har kommit lindirg undan innan.
Iallafall - åkte till Örnsberg igår för att vattna föräldrarna blommor, kommer fram och polislåsnyckeln funkar inte..
Blev så jäkla irriterad eftersom det var sjukt jobbigt att ta sig dit för mig, det var typ hundra grader och alltid uppförsbacken, samt en massa förvärkar som gjorde att jag praktiskt taket vaggade fram. Mamma blev jätteledsen och jag fick dåligt samvete, men vad ska jag göra? Bryta upp dörren? 
Fick åka hem igen och satte upp nya vardagsrumsbordet samt badrumshyllan.
På kvällen gick jag och Robin till Maxi för att käka middag, åt oxrulader fyllda med chevré och så en massa grönsaker till - supergott!!
Robin drog ut och jag drog hem och la mig sen på sofflocket.
Idag har Robin tagit ledigt från dömningen till 17 så det blir att strand-hänga och passa på nu innan hösten kommer :)
Här är soffan:
Bordet på plats:
Denna grå/bruna matta är beställd att ha under bordet:
Samt denna pall som ska agera litet bord bredvid gungstolen (som först måste sprayas vit):

Fredag natt

Kategori: Vardagslivet

Jag kan inte sova, tror vi gick och la oss vid elva och har sovit oroligt fram tills tre-tiden då jag gav upp och började surfa på mobilen.. Nu börjar det bli tråkigt så jag ger upp och gör mig en kopp té och sätter mig i "nya"soffa.
Ja för igår, efter en heldag med Linnea, Mattias, Niclas och Robin på bryggan så åkte jag hem till Ida. Hon fick ny soffa och vi fick hennes gamla! Jag tog hand om barnen medans hon och grabbarna bar hit och dit alla soffdelar. Sen vart det pizza innan Robin hämtade mig (han hade dömt). Väl hemma tog vi bort vår gamla soffa och satte ihop vår "nya". Det är inte idealist då den långa divansidan är för lång för att ha mot väggen (går då inte att öppna balkongdörren) och den går inte att byta sida till andra där platsen finns. Men så jäkla skönt att slippa vår jättefina, men trasiga soffa som jag knappt kommer upp ur längre då det lutar så mycket! Imorgon blir en heldag hemma då jag ska mecka ihop nya vardagsrumsbordet och lite annat, sen ska jag ta en riktig funderar på hur vi som bäst utnyttjar utrymmena som antingen blir på båda sidorna av soffan eller på båda sidorna av teven, beroende på vart vi ska ha våra stora krukväxter :) Jag är så himla glad att äntligen få en skön, stor soffa så till nästa födelsedagskalas så får hela släkten plats 💃





Fredag morgon

Kategori: Vardagslivet

Knappt någon sömn men det gör ingenting, har inga superviktiga saker för mig imorgon på dagen utan blir antagligen bryggan med Linnea (och det kan man ju ta vid typ 13-tiden då det ändå inte blir ordentligt varmt förens då). Hade iallafall en fullspäckad gårdag! Först vart det Ikea, handlade typ allt jag behöver (glömde en eller två saker), tog det på avbetalning så det inte skulle bli ännu en dryg månad - men känns helt ok då jag inte har några avbetalningar på andra ställen. Sjukaste var gungstolen som var nedsatt från 1240:- till 99:- vilket är helt sinnesjukt och vad är oddsen att jag, efter flera månaders letande hittar en gungstol bara några veckor innan bebbe kommer (har en dröm om att amma i gungstol med mysig fårskinn och sköna kuddar! Det enda som ska göras är att spraymåla den vit, vilket jag & Ida tänkte fixa hos hennes mormor.
Utöver småsaker så köptes även ett nytt soffbord, vi ska ju få Idas soffa och då är vårat för stort - synd för jag älskar den ovala formen på den!
Iallafall droppade vi av alla saker och åkte sen med Robin till badberget i Farsta Strand och sen på på kvällen gick vi ned till tivolit här i Gubbängen.
Den här månaden har verkligen varit bra, fyllt med roligheter 😍




Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Igår var första dagen jag tyckte det var obekvämt att vara gravid..
Jag, Robin, Ida och barnen åkte till Dalarö och Schweizerbadet. Det var en besvikelse med tanke på hur fint till exempel Årsta Havsbad är, det här var en liten strand bredvid en liten marina, och det tog en evighet att ta sig till själva vattnet då det var flera meter blötsand innan (såg ut som att vattnet dragit bort sig). Men det var fin sand i havet och perfekt för barn då det var långgrund. Iallafall kände jag att det spratt i kroppen blandat med att jag var redo att sova, plus att värmen var svårhanterlig (tror inte det var speciellt mycket varmare än vanligt). Men det var trevligt ändå :)
Väl hemma blev det till att göra smoothie och kolla tidning, men deckade ganska snabbt på soffan hehe.
Idag är det IKEA på agendan! Det är inte så mycket livsviktigt jag behöver utan mest småkrafs som jag vill passa på att köpa på mig innan knyttet kommer, men det blir eventuellt ett nytt vardagsrumsbord då vi ska få ny soffa!




Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Hallå!
I och med att BF närmar sig så var det dags att sluta med medicinen, så igår var första natten utan sömntabletten och jag har sovit som jag brukar (typ 00-05) vilket känns superskönt, var så orolig att jag skulle behöva ligga hela natten och vända & vrida mig.
Igår var det dags för blodprov för att kolla min gallnivå. Ringde ju som sagt till BM och frågade angående mina fötter, och jag fick remiss till lab för provtagning - svaret kommer denna vecka!
Linnea hade rast (händer typ aldrig) så vi hängde lite hos mig, sen mötte jag min moster. Vi gick till pungpinan (typ Skarpnäck) där det var ett jättemysigt fik, som var stängt.. Så vi gick till Skogskyrkogården och åt sen lunch på "Bakgården", jag tog deras supergoda fisksoppa i saffran. På kvällen lyxade jag till det med att göra bananpannkakor, och så köpte jag kiwi, vaniljyoghurt och blåbär att ha till. 
Bra dag, känns perfekt att psykologikursen ska förlängas med två veckor så jag får passa på att njuta av det fina vädret vi har!
Idag blir det stranden med Robin, Ida och barnen - har gjort sallad som ska med och Ida har stekt kyckling :)
Skötbordet som Tobbe köpte till mig:)

Mitt nya mysiga nattlinne med Batmanmärket på (köpt Batmanpyjamas till knyttet så vi kan matcha haha!)


Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Jag har ju haft problem från och till med mina fötter och händer som svullnat upp, oftast kommer det när det är varmt ute - men försvinner under natten (så gott som). Men inte inatt. Jag har klåda ovanpå fötterna, vaknade i panik i natt och var tvungen att smörja in dem (hjälpte knappast). Såg nu att det kommit små, hudfärgade prickar på dem.. Eftersom jag inte ska till BM förens i slutet av nästa vecka så måste jag ringa dit, för det här känns inte bra och jag råkade googla.. Jag mår ju bra annars så orolig behöver jag nog inte vara, men vore skönt att få lite tips om vad som kan göras!

Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Vilken helg<3
Lördagen så åkte som sagt Lillen hem, usch det var riktigt trist och nu känns det väldigt ensamt.. Jag åkte till bryggan med Linnea och Maja på dagen, Robin dömde men han sprang förbi och svalkade sig mellan matcherna. Mamma, pappa & Klara åkte också till Grekland och blir borta 2 veckor så knyttet får stanna inne då!
Somnade sent och vaknade 10:30 (!!!) på söndagen, panikstädade det sista och sen kom tjejerna och dekorerade inför babyshowern. Jättetrevligt hade vi, så tacksam för Linnea & Maja (och Ewelyn) som fixade det här samt mina fina vänner som dök upp <3
Det var en supervarm dag så efter att ha ätit tårta och öppnat paket så åkte vi till bryggan och badade, sen klockan sex gick vid till Farsta IP och kollade när grabbarna hade match :)
Jag och Linnea gick hem till mig där Tobbe & Maja var, Tobias hade köpt skötbord med tillbehör som han skruvade ihop <3 Är lådorna och själva bänken kvar som jag tänkte ta tag i  idag :) 







Lördag morgon

Kategori: Vardagslivet

Vaknade ur världens djupaste sömn av att jag sov på soffan, tog mig ett bra tag att inse det.
Gårdagen var jättetrevligt, först spenderade jag morgonen och förmiddagen hos Annika och fick mitt hår fixat (supernöjd som vanligt). Känns skönt att ha det gjort, var orolig att jag inte skulle hinna färga utväxten innan bebben kommer och det hade vart katastrof i min värld för när skulle jag ha till att sitta hos frissan i typ 3 timmar ;p
Blev att åka hem och sova några timmar för att orka kvällens kräftskivebravader.
Jag tog med Lillen som skötte sig exemplariskt :)
Sedan tog vi en promenad hem från Farsta, det var lite i längsta graden men vovven vart nöjd :)
Han åker förresten hem idag, gissa vilken ångest - vi trodde han skulle vara kvar till på tisdag.. Kommer bli väldigt tomt och tråkigt för oss, vi har vant oss vid det lilla livet <3
Här är en bild på Lillus som surar över ännu ett fästingplock haha😚


Fredag morgon

Kategori: Vardagslivet

Vakna klockan halv fyra är lite väl magstarkt även för mig, men jag orkar inte ligga kvar i sängen och vara stressad över att jag inte kan somna så nu efter en timme går jag upp och badat, äter frukost och myser framför teven.
Det blev en produktiv dag igår, jag lyckades plugga och skicka in första uppgiften, städa, laga både frittata och hemmagjord hallonkräm samt ta två långa utomhusturer med Lillen. Ena gången var Robin med, vi tog han till hundgården där han lekte med 6-7 hundar, han var absolut minst av alla och det var lite komiskt/väldigt pinsamt när han försökte klättra upp på dem och  jucka 🙈. Nu kan Lillen "ligg" utan att du behöver röra handen och han börjar även förstå "stanna". Duktig!
Min frisör ringde igår och hon klämmer in mig nu på morgonen, äntligen ska min fula utväxt bort!! 
Magbild från igår då var det V36(35+2)



Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Redan torsdag! Denna helg är fullspäckad med roligheter! På fredag är det kräftskiva hos Ida, lördag blir det bad och sol med Linnea och söndag är min babyshower!
Idag har jag sjukgymnasttid men jag tänker faktiskt avboka den, jag har inge ont i ryggen alls och mår bättre än någonsin (även fast energinivån inte är på högsta växel). Jag ska nog fokusera på att plugga, lär ju inte bli mycket av det i helgen och jag orkar inte känna stress sista dagarna på kursen.
Hittade ännu en fästing på lille korven igår, denna gång på ena frambenet. Han gillar inte när man pillar med hans ben så efter att ha plockat bort den så gick han under sängen och tjurade ett bra tag haha 🙈


Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Blev väckt av Robin (!!!) idag. Han pussade på mig och sa att Linus behöver gå ut, klockan var då 06:30 och jag har lyckats sova tills dess! Lycka <3
Idag är det tvättdag. Jag ska, förutom vår egna tvätt, också tvätta upp knyttets kläder som är i storlek 50 samt hans filtar och badlakan/tvättlappar. Sen måste jag verkligen försöka plugga, jag åkte och lånade en psykologibok på bibblan igår så nu är ursäkterna slut :p
I två veckors tid har jag haft abstinens efter hemmagjord broccoli-purjopaj och igår gjorde jag den äntligen. Den vart supergod, längtar efter den till lunch (pajer har en tendens att bli godare dagen efter). 
Annars är det inte så mycket mer som händer, ska äta frukost och kolla teve sen smita ner till tvättis och hoppas det är ledigt tidigare :)


Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Ute på hundgården med Lillus, är pigg men vill sova mer så ska försöka trötta ut oss båda :)
V36 nu (35+0)


Måndag kväll

Kategori: Vardagslivet

Bra dag. Robin slutade tidigt så vi drog till bryggan med Mattias och Lillus såklart. Där vart det kakor och UNO men inget bad för min del, det måste nästan vara outhärdligt för att jag ska hoppa i.
Robin drog på derbyt och jag lämnade lilla Linus (han är omdöpt haha) och hade världens ångest (mammahjärtat). Jag var borta i två timmar och hälsade på Klara tillsammans med mamma & pappa. Hon ska ha läkarsamtal i morgon och förhoppningsvis så får vi veta om hon blir utskriven då eller inte. 
Väl hemma hittade jag världens största fästing på vovvis, fick panik men ned hjälp av pinsett och plasthandskar så fick jag bort det elaka krypet. Massa godis som belöning för att han var så duktig och så en massa mys.
Har förresten lärt han "ligg" och det gick på första försöket. Imorgon ska jag försöka använda mindre handrörelser och målet vore att han bara lyssnar på ordet utan stöd av rörelser innan vi ska lämna tillbaka honom :)





Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

En by vecka som tydligen ska komma med lite fint väder.
Igår var det inte så pjåkigt heller så jag, Amanda och Maja åkte till bryggan och solade/badade. Sen bar det av hem för att äta och så avlösa Robin med vovvisen. 
Sen var det hemmamatch. Jag började med att stå i klacken som vanligt, men i början av halvlek så gav jag upp och gick över till andra långsidan där pappa och släkten har sittplatser - tror inte det blir så mycket mer klackhäng med magen men det känns helt okej ändå:)
Borde typ prata med R och diskutera varför vi bråka och blablabla men orkar verkligen inte, så vi tog ett bad ihop sen gick och la oss och mös med Lillus och magen.

Lördag kväll

Kategori: Vardagslivet

Varit med Alex och Sara en stund, Lillus hängde såklart med. Robin spelade första matchen efter uppehållet.
Annars har vi inte gjort så mycket, kollade den där underbara filmen "Home" och så myst en massa med vovvisen. Jag är ledsen på Robin och det slutade med värsta tänkbara scenariot, att jag gråter och han skriker (när vi kommer till det stadiet så finns det ingen av oss som lyssnar på det andra). Det känns rätt typiskt att vi ska ha ett bråk 5 veckor innan vi ska få barn, anar att det inte är så ovanligt heller. Men roligt är det inte 😤




Lördag morgon

Kategori: Vardagslivet

Helg igen men på måndag börjar skolan! Kursen är psykologi som ska vara v 33-34 sen börjar specialpedagogik 1 - jag vet inte riktigt om jag ska gå den sistnämnda för där är slutprovet 11 september, tre dagar innan beräknad födsel och jag är rädd att jag kommer slita med uppgifterna för att sedan inte kunna slutföra och få göra om allt året därpå. Jag får väl se hur det blir. Men psykologikursen ska göras, tror det är tre uppgifter och slutprov, ska ta mig till Farsta bibliotek och ragga kursbok så slipper jag köpa ny för typ 400 kr.
Igår då? Jag hade en jobbig jävla dag.
Barnmorskan gick ändå bra, bebben är på kurvan och mina järnvärden har ökat från 105 till 108! Barnets huvud var längre nedåt och Riita tror inte han kommer vända sig mer (tack och lov). 
Minuspoäng är att min nästa tid inte är förens om tre veckor, hon hade inga tider och frågade om det var okej - aja fine, jag är inte speciellt oroad men det är synd för jag vill ändå gärna få lite uppdate att allt är bra med knyttet..
Åkte hem och svettades med vovvis till en elak Robin vaknade (han var bakis) och vi äntligen kunde åka iväg tillsammans med Mattias till bryggan och få lite luft! Sen käkade vi Burger King och jag hämtade ut mina paket. Är på kort tid ny ägare till två jackor, en bombarjacka med en massa färger från H&M (inte alls vad jag brukar köpa) och så en beige skönhet från DM Retro som jag först var väldigt osäker på men nu växt till att gilla, tar inga kort förens jag kan använda dem.
Köpte även en plånbok från River Island och så mitt favvo lipplump som jag jagat i åratal och äntligen hittat på DM Retros hemsida!
På kvällen hängde jag och Linnea vilket avslutade en jobbig dag med lite glädje haha (so depressing ) 


Fredag morgon

Kategori: Vardagslivet

Jag är arg så jag kan inte sova... Klockan är fem och om tre timmar ska jag gå upp och åka till barnmorskan, istället kommer det bli att jag är vaken tills det är dags att åka och då är jag helt slut - och jag som ska skriva förlossningsbrev idag. Att vakna vid den här tiden är inte ovanligt för mig men tror ni jag sovit innan dess eller? Mjo en timme kanske..
Arg arg arg arg och allt är svart

Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Att vakna 04:30 och vara pigg är inte det roligaste.. Nu har jag tröttnat på att pilla på luren så blir nog ett bad och läsa vidare boken.
Igår tog jag mig till Farsta en sväng på eftermiddagen, hade grov ångest över att lämna Lillen, förstår inte hur jag ska kunna ha hund i framtiden och samtidigt ha ett liv. Var borta i 1 1/2 h bara men ändå! I Farsta så fikade jag med Amanda samt köpte den enda craving jag har - Earl Gray Cream-te!
Var med om en sjukt äcklig sak igår. Jag upptäckte tre vita larver i taket.. Dödade dem och satte mig i soffan och kollade teve.. Råkade kolla Google och fick vetskapen att jag vi har blivit attackerade av mottfjärilar.. Okej så här, för nån månad sen så märkte jag att det kommit in en massa nattfjärilar i köket. Vi har i stort sett alltid öppet fönster då det inte finns en fläkt över vår spis, nattfjärilarna (som jag trodde det var) gillar ju mörker och drog sig till skafferiet, jag dödade säkert 2-3 per dag.
Fick nu vetskapen om att de är typ som mjölbaggar och lever i matvaror, specifikt torkad frukt, mjöler, kryddor och flingor/müssli. Jag får panikens mamma, finns det något äckligare än kryp i kök och badrum? 
Det blev till att kasta 6 påsar mat, samt dammsuga, spraya, gnugga och torka skåpen.. Kan inte sett speciellt bra ut att en höggravid tjej står och balanserat på en plaststol med dammsugaren i handen haha..
Nu har min panik lagt sig lite, jag kastade typ allt som inte var oöppnat men stirrar fortfarande i taket i jakt på larver. Vidrigt!


Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Mitt i veckan redan, herregud jag hänger inte riktigt med..
Bra dag igår, Robins slutade typ vid halv tre så efter ärtsopp-och-pannkakslunch så gick vi på hundpromenad med Mattias och Kellie. Sen hände det inte så mycket mer för min del, Robin tog med sig Lillen och lirade lite boll på gräsplan här och jag gjorde rödbetssoppa som jag mumsade i mig framför teven :)
Och så har jag ÄNTLIGEN hittat den enda fungerande lip plumpern, jag fick en sån av Karin och när den tog slut så letade jag land och rike efter den men ingen hade den/visste vart den fanns.
Nu hittade jag den på DM Retros hemsida och klickade snabbt hem den, den är typ helt magisk jag lovar - förutom att fylla ut läpparna så får du en sjukt snygg glans samt att den motverkar torra läppar. Den kostade bara 49:- så jag var tvungen att beställa en jacka också 🙈 Herregud i den här takten kommer jag vara skuldsatt innan knyttet kommer, jag har paket från H&M, Nelly & nu DM Retro som är påväg till mig där varje faktura ligger runt tusenlappen, dock brukar det bli rätt mycket tillbaka skickat och jag har sett till att betala fakturorna vid olika tillfällen men det känns ändå lite överdrivet med tanke på att det inte är så mycket måste-kläder utan mer glädjen över att jag ska kunna använda normala storlekar haha. Vågar dock inte köpa jeans ännu, man vet aldrig va det blir för storlek efter födseln.
Det är Keso i soppan, rödbetssoppa brukar i snitt ta 20-30 minuter men det här receptet tar inte mer än 5-7 (koktiden). Finns på arla appen :)


Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Låt mig presentera Lillen lilleman liliton som kommer mysa med min lilla familj i 2 veckor :) Vi chillade i soffan just nu, jag har inte sovit så gott så blir nog en lugn dag (otippad haha). 

Igår var jag som sagt med Ida på BB Sophia och kollade in hur det var där - jag är väldigt nöjd och kommer välja det stället garanterat! Var dessutom väldigt lärorikt och minst sagt roligt att träffa Ida igen, jag tror inte vi har setts på 8 år eller så 🙈 
På kvällen kom Christoffer och kollade Hammarby hos mig :)


Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Godmorgon!
Jag tror att rutinerna är tillbaka igen efter allt flängande på semestern. Robin är tillbaka på jobbet, jag har börjat planera in veckans mat samt beställt hem varor från www.mathem.se igen.
Bebiskläderna är ordnade och allt är prydligt nedstoppad i Ikea lådan under sängen, jag behöver inte så mycket mer kläder i storlek 50 och jag har rätt mycket kläder i 56 också (dessutom droppar det ständigt in kläder från Ida som W har växt ur). Jag tror inte jag ska använda täcke till knyttet i början utan jag har köpt två mysiga filtar (har dessutom fått en jättefin av mamma också) och det känns säkrast/bäst.
Nu väntar jag på vagnen som ska skickas ned från Östersund och så måste jag till Ikea för att köpa byrå som ska fungera som förvaring/skötbord, annars känns det rätt lugnt med all förberedelse.
Igår var det Linnea & Maja dag. Vi åkte först till Kärrtorps IP, Robin hade anordnat en fotbollscup så vi var där och hejade på folket/kom med lite mat till honom. Sen bar det av till söder där vi tog en fika och kollade lite i affärer.
Idag händer absolut ingenting på dagen utan jag ska bara vara hemma och fixade lite (får passa på för jag lånade ut busskortet till R så är strandsatt ändå haha) men sen i eftermiddag så ska jag möta min gamla klasskamrat Ida, hon ska gå runttur med mig på BB Sophia och så ska jag passa på att fråga en massa. Än så länge undrar jag ingenting utan är mest bara nyfiken på hur det ser ut där/om det skulle passa mig som BB men jag anar att en massa frågor kommer svärma upp till ytan - speciellt med tanke på att det var så stor diskussion rörande kvinnan som gick bort under en förlossning där.
På kvällen är det dessutom bortamatch för Hammarby som ska ses hemma i soffan :)


Lördag kväll

Kategori: Vardagslivet

Sömnen är inte här och det klickar såklart ihop med att sambon är ute på festligheter.. Det är inte så att jag är orolig eller så men på senaste har Robin vart den som sagt att vi ska sova och jag har verkligen inte känt mig trött, men såfort jag lägger mig tillrätta så deckar jag hehe.. Ingen större lust att gå och lägga mig själv, speciellt inte när jag har så otäcka mardrömmar.
Jag har iallafall haft en underbar lördag! Efter att ha slänkt ned tvätten i torktumlaren & tornrummet så åkte jag och Robin till bryggan. Jag badade inte men passade på att sola lite, började blöda näsblod men som tur var har jag en sambo som är van att få lite smällar på näsan så han fixade ihop mig igen haha (har ju bara blött en gång tidigare).
Efter det så blev det middag på Maxi med lite människor innan Robin åkte till matchen (Djurgårn) och jag till Huddinge Sjukhus. Mamma, jag & pappa hälsade på syrran, vi tog en promenad med henne och hittade en jättesöt "trollslinga" i skogen vid barnsjukhusdelen :)