The only way is through

Måndag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Herregud det är redan ny vecka, och snart påsk! Jag är som sagt sjuk från jobbet idag, men släpade mig till sjukgymnasten. Har ju fått vänta 1 månad på denna tid så att omboka vad bara att glömma. Min nya sjukgymnast heter Birgitta och mitt första intryck av henne är bra - hon är grundlig och ordentlig. Innan hade jag Ellen men Birgitta är mer "inne på ryggar"så jag fick ny. Hon frågade lite men mest så kände och tryckte hon på ryggen, och konstaterade att jag var spänd i övre ryggen men att allt var ok.
Jag ska nu börja träna med henne på deras gym för att återfå styrkan och hållningen jag än gång i tiden hade (nät jag tränade). 
Åkte efter tiden till Farsta och åt tillsammans med Ida & Thea.
Nu har jag gjort mig själv en kopp té och ska försöka fila på uppgift 3. Lär behöva sova därefter haha ;)



Söndag kväll

Kategori: Vardagslivet

Tiden går så fort! Jag mår bättre fysisk men psykiskt så är jag trött och rätt orklös, der är svårt att jobba, plugga och så få ihop allt i vardagen.
Mycket händer runt om mig också.
Förutom vad som händer i min kropp så mår min farmor fortfarande dåligt, det fortsätter komma in vatten i lungorna och det påvärkar hjärtat. Har svårt att förstå att hon är multisjuk trots att faktan stirrar mig i ögonen. Och så min älskade lillasyster.. Allt hon måste genomlida, räcker det inte att hon, i världens ögon, är annorlunda - varför måste hon få dessa krampanfall och varför blir det bara värre? Ingen har något svar på den frågan.
Jag har försökt ta mig an diskberget och så har jag tvättat 5 maskiner och vikt in allt. Fått C i uppgift 2 i skolan och jag har börjat skriva på 3an.
Fick dock sjukanmäla mig, har knappt någon röst kvar och jag är så himla trött trött trots att jag bara gått i mellan tvättstugan och soffan idag.



Torsdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Det är konstigt.. På jobbet mår jag bra, men såfort jag kliver innanför min ytterdörr så kryper tröttheten på.
Jag hör Robin i sovrummet som sitter och spelar, jag vet att skiten är precis som jag lämnade det. Ser disken och dammet.. Orkar inte..
Försöker styra upp, laga mat, plugga.. Ta hand om mig. 
Tappar ork men inte motivation, eller kanske lite då.
Vet att Robin knappt hinner andas men det gör inte jag heller.
Så kommer den totala nästäppan och det blir omöjligt att ligga ned för att jag tror huvudet kommer explodera av allt tryck.
Jo minsan, det är inte lätt när det är svårt



Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Jag fick min våffla igår! Lyckan var total haha. Blev helt orklös när jag kom hem. Tog ett bad och läste lite (plugg) sen satt jag helt död i soffan, orkade inte sätta på teven, diska eller ordna mat.
Gjorde ett tappert försök att plugga men hittade inget att skriva om på uppgift 3.. Obehagligt faktiskt, har inte känt sådär på väldigt länge men det hade sin orsak. Blev typ förkyld också, men jag får vara glad att dagen iallafall var bra!
Idag är en ny dag och jag känner mig taggad - gör ni?


Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Det är våffeldagen idag och jag äger inget våffeljärn :( 
Annars så är det bra med mig, det gick jättebra att jobba och när jag kom hem handlade jag och lagade nyttig lasagne (spenat+keso) men sen tog energin slut och jag deckade vid nio-tiden.
Måste plugga idag, ska bli färdig med uppgift 3 denna vecka har jag bestämt! Sålänge ska jag försöka komma på något bra att skriva om, det ska vara en organisation som hjälper människor med psykisk funktkonsnedsättning - till exempel daglig verksamhet. Här har ni min nya favorittröja från Rut&Circle sol är ett av mina favoritmärken (så synd att det märket blivit så populärt.)


Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Jag vet att jag inte är en så flitig bloggare men det har sin orsak. Efter jobb och plugg så är min tid kvar nästan  obefintlig. Jag har lyckats gjort klar två uppgifter av fem på psykiatrin, resten måste göras innan den 9/4 då jag och Robin åker utomlands, själva provet görs dagen efter vi kommit hem (iiiiih).
Förövrigt är jag missnöjd med klassrummstiden så där lär jag inte dyka upp igen.. Inte för att vara besserwisser men kom igen, dagisnivå..
Denna vecka är det bara dagspass vilket känna superskönt efter helgens kvällspass :)
Ska berätta för jobbet om... Ja ni vet! Spännande och skitläskigt!


Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Min lediga dag... Såååå obeskrivligt skönt!
Visserligen gick gårdagens jobb bra, fick väldigt tråkiga nyheter men kvällen slutade hemma hos svärmor Ann som fyllde år. 
Nu är jag påväg till skolan och ha lektion 9-12 innan jag åker till Kista för att ät lunch med papi :) 


Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Tisdag morgon påväg till jobbet, blir att kämpa till 14 sen är det APT till 16:)
Jag fick lite klarhet i vad "flex" innebär, jag är välkommen att närvara vid klassrummstiden men behöver inte och det är inte obligatoriskt. Jag har möjlighet att komma på dom två första lektionerna vilket känns jätteskönt.
Energin är bättre nu också och illamåendet näst intill omärkbart.
Bra start liksom

Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Helgen blev verkligen inte som planerat.
I fredags låg jag hemma och spydde, är tydligen överkänslig mot pistagenötter nu (just nu ligger både det och äpple på listan). I lördags skulle jag till Sara som flyttat till Solna och kolla hennes och Alex lägenhet samt se finalen av melodifestivalen. På dagen orkade jag fika med familjen och besöka T på SöS men mer orkade jag inte. Låg i soffan och tittade på en riktigt bra film som heter "The Good Lie" som rekommenderas.
Och igår åkte jag och Christoffrarna till Borås för bortamatch för Hammarby.
Vi tog oss inte vidare och åkte ut ur Svenska cupen så nu väntar vi spänt på att Allsvenskan ska börja!
Mer då? Jo jag och min karl har köpt resa till Marsa Alam. Vi blir borta en vecka i april på ett 4-stjärniga hotell där vi beställt all inclusive. Ska ju vara otrolig snorklig i Egypten och enligt vad jag har läst så ska Marsa Alams korallrev vara mycket bättre bevarade än på andra turistställen. Längtat så mycket, blir ju perfekt att åka på en resa innan allt drar igång.
Nu är jag påväg till Solna/Sumpan för introduktion på undersköterskeutbildning, sen vankas ett kvällspass - jag har bunkrat upp med två dubbelmackor och två proteinbars så jag hoppas jag håller mig till middagen (som brukar vara vid 18-19)



Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

7-16 sen tre dagars ledighet som kommer vara späckad av roliga aktiviteter. Mår sjukt illa och sitter på bussen så ska inte skriva någe mer.
Ha en bra dag i det kalla, krispiga och vackra vädret 




Tisdag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Idag känns allt bra. Jag är verkligen välsignad med fina människor i mitt liv. Idag ger jag två guldstjärnor till min chef och min kollega A.
Hur som helst så börjar jag undersköterskeutbildningen på måndag och det ska bli sjukt roligt! Sen har jag och Robin bestämt oss för att åka utomlands i april - jag vill till Egypten eftersom det är varmast där då.
Längtar galet och det känns inte stressigt med pengar eftersom vi redan betalt aprils hyra, och så är folk skyldig mig pengar (sammanlagt 4000kr).
Tråkigt är att R's pappa ramlat och brutit ryggen samt att farmor blivit inlagd igen (tänker på er <3) 


Måndag förmiddag

Kategori: Vardagslivet

Hallå i det fina vädret!
Helgen har gått bra, om än lite för fort.
Efter jobbet på lördagen åkte jag till Högdalen och fikade med Maja & Tobias. Därefter vart det hem och bara för att sedan åka till "Beefeater" där Christoffer och Schnepps var (dom hade varit på derbyt). Blev dock tidigt för jag höll på att somna och C hade huvudvärk.
Igår kom världens finaste väder till annars tråkiga och gråa Stockholm.
Jag passade på äta lunch med föräldrarna innan jobbet. 
Idag är det sol och jag är dessutom ledigt så jag ska försöka pallra mig till Farsta, kanske att jag till och med orkar gå - ska unna mig en Ilpiatosallad :)


Lördag morgon

Kategori: Vardagslivet

Hur är det möjligt att varje gång som jag ska jobba så får jag springa till bussen? Som nu till exempel, jag hade ätit klart min frukost och druckit tè, borstat håret och klätt på mig. 05 ställer jag mig upp och ska bara sätta på mascara och ögonbrynspenna samt lägga maten och mellanmålen i en kasse. Bussen går alltid 24 på helgen och trots det lilla jag ska göra så är det 3 minuter kvar när jag går utanför dörren.. Makalöst.
Hur som helst gick det bra igår. Efter att ha lämnat syrran på Korttis så åt jag lunch med Sara som nu mera bor 10 minuter från stan.
Sen åkte jag till farmor och fikade.
Innan jag åkte hem så chillade jag hos Annika där Maja var och klippte/färgade håret -det blev såå snyggt!!
Mådde dåligt på kvällen dock, tror det beror på att jag gjorde så mycket under dagen..
Jaja 7-15 idag. Hej!


Fredag förmiddag

Kategori: Vardagslivet

Idag är jag ledig innan jobbet, men syster hamnade på HS så fick åka dit och ta hand om min älskling.
Nu sitter vi i sjukhustransport till Östermalm där hon har sitt korttidsboende. Nåväl denna dag är inte över ännu, och all tid att umgås med syster är bra tid <3


Torsdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Gårdagen gick bra, även fast jag stapplade hem med världens ryggont och med trötta fötter.
Men denna dag, denna fina soliga torsdag gick helt utmärkt!
Jobbar 13-21:30 och förutom lite ont i ryggen så har det bara varit roligt - kunderna har till och med sett att jag ser ut att må bättre :)

Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Shit det är verkligen på riktigt nu - jag ska klara 9 timmar..
Igår var det så himla jobbigt - jag hade två tunga inköp på raken där båda bor på ett berg - men jag ska vara glad att det inte var städ för det tror jag inte att jag skulle klarat.
Hur som helst så överlevde jag så det är bara att skita i hur man mår köra på - skäms inte när jag sätter mig och vilar på bänkar ^^


Tisdag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Idag blir min första dag tillbaka på jobbet efter 2 veckor sjuk/sjukskriven.
Är nervös för att komma tillbaka, känna som jag varit borta i en evighet och dessutom vet jag inte om jag har energin. Håll alla tummar och tår!
Hade samtal på B idag och fick träffa kvinnan som ska ta hand om mig, det gick bra och vi klickade direkt.
Fick ta prover och så berättade hon hur framtiden kommer se ut med träffar och sådär.
Mer om det sen.. Om 2 veckor närmare exakt:)
Naglarna Ida gjorde på mig :)


Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Godmorgon! Här ligger jag och har kväljningar en vanlig måndagsmorgon.
Jag totaldeckade klockan 21 igår och vaknade vi fyra.. Orkar inte gå upp för jag kommer spy då, men illamåendet går inte över hur stilla jag än ligger.
Massa dagar har gått och om man ska säga det generella humöret under denna tid så ligger den stark på depression/irritationsnivå som lika snabbt kan gå över till glädje.
Jag har låtit humöret, och då främst ilskan gå ut över min familj och Robin samt främmande människor som på något sätt retat upp mig och jag har ingen jäkla aning om hur man ska sluta med det.
Nu kan jag sätta mig in i hur det är när Robin blir sådär arg på FIFA eller att nånting går fel - jag får ju konstanta psykbryt på allt som kommer i min väg.
Men dagarna har gått bra ändå, jag har fyllt dom med en massa roligt så jag inte har tid att känna min ångest.
I torsdags käkade jag lunch med Christoffer, därefter gick jag till banken och skaffade ett mastercard - jag  har gått omkring med ett ungdomskort och varit för lat för att skaffa nytt. På kvällen åkte jag och Ida och kollade Fifthy shades of grey på bio. Fredagen innehöll inte så mycket, städade lite och mös mest hemma.
I lördags åkte jag med för att handla till en cup som Robin anordnat på söndag, därefter mös jag hos Ida med undantag från att jag gick och tog hål i öronen.
Två på högersidan och ett på vänster:)
På kvällen var jag bara hemma med R.
Och gårdagen då? Jo då vart det ännu en bio fast denna gång "Cirkeln" som jag såg tillsammans med Maja.
Ringde jobbet också och frågade om jag ska jobba imorgon - jag fick ett nej och det får mig att ana att dom ännu inte gjort något schema till mig för denna vecka..
Suck.
Nåja, idag ska jag göra naglar hos Ida :)