The only way is through

Torsdag förmiddag

Kategori: Vardagslivet

Lillen har åkt hem, igår hämtades han och vi känner en stor tomhet men en väldig lättnad. Nu kan vi fokusera på Lill-knut och slippa stressen att försöka hinna en hund (som dessutom behöver väldigt mycket kärlek) också.
Så nu på morgonen har jag städat och äntligen slipper jag hundhår överallt, lycka!
Idag kommer mamma hits, hon ska följa med till BVC, sen ska jag försöka hinna köpa Robins första farsdags-present (wihu) och kolla om jag hittat nån pyjamas till Kevin, han har växt ut typ alla!! 


Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Tidig morgon med min snuttis. Jag har sovit jättedåligt så hoppas på en powernap eller två idag.


Måndag kväll

Kategori: Vardagslivet

Alla tre killar sover, jag ligger vaken och lyssnar på deras snoufande men ska strax stänga ögonen jag med.
Dagen har varit superbra. Det gick fint att handla, Kevin tog nappen och somnade i vagnen. Tyvärr fanns inte nuuk-napparna på varken Matdax, Konsum eller de två apoteken jag besökte.. Det är dom enda napparna han vill ha ocu jag har bara två av dom, börjar bli jobbigt att springa runt med dom.
Maja kom som sagt hit, jag gjorde varm laxsallad som blev helt okej, förtsa riktiga maten jag lagar och Kevin var vaken men skötte sig exemplariskt!
Nej nog skrivet, måste passa på att sova, imorgon har jag nya utmaningar på g


Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Ligger och kollar min nya besatthet, Pluras Kök. Det gäller att se serier som du inte behöver lägga stor koncentration vid. Kevin sover i vaggan. När han vaknar ska jag amma sen ska vi ut för att promenera till Matdax och handla. Det är alltid lika nervöst för Kevin tröttnar snabbt på att ligga stilla i en tråkig vagn så det kan bli skrik hela vägen, men jag hoppas han somnar för jag vägrar gå in i affären med en skrikande bebis (särskilt min som verkligen kan skrika högt). Ikväll ska Maja komma hit och äta middag, det ska bli jättetrevligt och en perfekt utmaning (att laga mat, äta och socialisera sig).
Helgen har varit fin, har hängt med Robin på fredagen och så Ida med familj på lördagen. På natten till söndagen utbröt krig här hemma men det har lagt sig.
Kevin har för tredje gången somnat utan att snutta på bröstet och utan att ha matkoma. Här ser ni bild på när han somnade med napp i munnen, men jag var tvungen att hålla hans hand annars vaknade han ☺️



Fredag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Jag har börjat lista ut vad som får spädbarnstiden att fungera så här kommer mina tips:
1. Släpp kontrollen och låt din partner/vän/släkting ta den lilla i en halvtimme så du får andas. Som mamma så har du ju maten men en bebis behöver faktiskt mer än så. Låt någon ta barnet när du precis ammat så du får vara en egen individ ett tag. Alternativt pumpa som jag börjat göra, nu ger jag mellan 1-3 ggr per dag flaska till Kevin som är ersättning blandat med bröstmjölk, då kan någon annan ge mat :)
2. Ta tid för dig själv. Om bara så en lång dusch eller kanske ett besök på solariet. Det gör verkligen susen och man känner sig så mycket fräschare!
3. Prata av dig! Skit samma om dina vänner/släktingar tycker du är lite tråkig som hela tiden pratat om magont och barnskrik - jag hade blivit galen om jag inte fick ventilera, särskilt att höra människor som varit med om samma saker - då känner man sig inte så isolerad.
4. Sov! När du kan såklart, 15 minuter är bättre än ingen minut. Människor som går in i väggen eller får förlossningsdepression är ofta dom som leker supermammor och inte ta vara på den tiden som bebis sover. Såklart man måste hinna diska/äta osv men sömn är minst lika viktigt så prioritera!
Här när Kevin badar, bästa sättet att få honom lugn, sedan har vi när mamma får ta hand om lillen och jag fick äta framför teven och så har vi när robin tar hand om kevin och jag fick ta en promenad med hunden :)



Onsdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Kevin är idag 3 veckor gammal, hipp hipp hurra!
Vi var på BVC och han har gått upp 1/2 kilo på en vecka då här svälta inte haha.
Det har varit en jobbig dag och natt, jag har inte fått sömn och Kevin har varit gnällig, fick tillslut en nap vid sex-tiden så nu är jag en människa igen. 😊

Tisdag natt

Kategori: Vardagslivet

En jättebra dag!
Varit på promenad med min lilla familj, myst i soffan samt haft Mattias & Sophie över på tacotisdag:) Nu ligger jag och Kevin i sängen, han kaskadspydde igen och det har fortsatt komma (antar allt ska upp..) tycker så synd om min lilla plutt som varken klagar eller reagerar så mycket mer än att han är hungrig och vill äta såklart. Jag ska försöka erbjuda nappen i 20 minuter innan jag vågar amma igen, om det inte funkar så blir det ersättning


Måndag kväll

Kategori: Vardagslivet

En jobbig start på dagen, knyttet kaskadspydde två gånger (bara för jag sagt att han slutat med det) men jag gav ersättning och det fick han behålla. Jag har också köpt en gunga till honom som pappa kom med ikväll, han har sovit i den sedan 8 så jag hoppas det håller - det hade varit helt underbart :)
Sen har Amanda varit här och myst med oss, väldigt trevligt!
Nu ska jag fokusera på paradise hotel innan Kevin vaknar och vill äta



Söndag natt

Kategori: Vardagslivet

Helgen är snart över och vi blickar fram till nästa vecka, tänk då blir knyttet tre veckor!
Livet börjar bli mer och mer drägligt, amningen går bra och han har inte kaskadspytt på snart fyra dagar (peppar peppar ta i trä) och jag gråter inte längre av smärta. Han ÄLSKAR att bada och blir superlugn såfort man lägger ned han i badkaret, jag är så himla avundsjuk.. Längtat ihjäl mig tills jag får bada igen (man måste sluta blöda pga infektionsrisken). 





Fredag kväll

Kategori: Vardagslivet

Känslostormarna är enorma.
Ena stunden är allt underbart och roligt för att senast vara svårt och uppgivet. Amningen går jättebra till att inte gå alls, tillägg och magont, bajs och spya - det är vardagen just nu. Kevin är idag 16 dagar och han är finast i världen, 58 lång och 4800 "tjock" senast vi kollade.
Jag drömmer om när jag och Kevin fått in rutiner och jag kan börja våga ta mig ut utan att oroa mig för skrikattack.
Här är bildbomb:











Söndag natt

Kategori: Vardagslivet

Det har varit väldigt bra och så har det varit väldigt dåligt. Idag har det varit svårt, natten innan var kaos men jag har förhoppningar om att denna natt blir bra! Mer orkar jag inte skriva, för nu somna han och det kanske håller mer en 5 minuter!! 

Torsdag natt

Kategori: Vardagslivet

Jag har fått nässelutslag!!  Skitkul att hela kroppen kliar och jag jag har inte vågat dra på mig kylbalsam då det är så starkt och bebis kanske reagerar..
Det ska visst funka med att äta allergitablett så ska se om jag har nån hemma och om man kan ta det vid amning.
Annars går det bra här hemma, Kevin har gått upp ytterligare och väger mer än vad han gjorde när han föddes. BVC var här idag och konstaterade det, han får därför börja med napp (halleluja) :)


Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Vår fin son är idag en vecka gammal. Jag vill skriva och berätta allt men man lever verkligen i en bubbla just nu där jag inte ens känner att jag vill prata/träffa människor utan allt handlar om att boa in oss, jag och min lilla familj. Så ha tålamod med mig, jag kommer bli Maja igen men just nu är det ett litet pyre som måste få all min vakna uppmärksamhet.
Det jag kan berätta var att det tog ca 7 timmar från vattnet gick till att jag hade Kevin på mitt bröst. Dessa sju timmar var det jobbigaste fysisk och psykisk som jag varit med om, jag räknar det som en jobbig förlossning.
Kevin vägde 4,5 kilo och var en 55 cm lång så det var ett riktigt välmående barn 😏.
Amningen har varit katastrof, sedan dag ett har det gjort så jäkla ont och dom säger att det beror på hormoner (jag har ju haft ont under hela graviditeten) och så ska man försöka lära sig amma rätt utan att få blod och blåst utöver smärtan.
I förrgår började jag ge ersättning vid behov, då gav jag två flaskor och igår en (på natten). Det är väldigt skönt att kunna ge om jag vill, det lättar på det psykiska påfrestningarna jag känner (att jag måste ge). Smärtan är dessutom bättre och jag börjar bli hype på att amma.
Mer har jag inte att skriva just nu, men det var iallafal lite :) ska skriva min förlossningsberättelser här, jag tror det kan hjälpa mig att komma över alla känslor inför den.