The only way is through

Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Ännu en natt fick jag sova, thank you!
Tror kroppen (och hjärnan) chockas lite av att jag tog bort ytterligare en sömntablett. Min normala dos är 50mg men nu ligger jag bara på 20 (två tabletter). Jag vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga med de resterande två tabletterna. Jag är rädd att sänka ännu mer innan Gotlands och Östersundsresorna eftersom jag verkligen vill kunna njuta och må bra där. Läkaren låter mig känna efter själv med enda regeln att jag måste vänta 2 veckor i mellan sänkningarna.
Vi får se, dumt att oroa sig klockan 6 på morgonen :p
Nu är jag inne i vecka 30 och det är så himla spännande! Barnet är i stort sett färdigbakad och behöver bara gå upp i vikt och träna lungorna :) Han sparkar och gör sig förstådd men det är mer hela magen som rör sig än ett ställe. Har känt foten nån gång men han puffar hellre med huvud och stjärt och älskar att knuffa på pappas rygg när jag håller om honom 💕 .
Energin och humöret är inte precis perfekt, jag tror jag börjar bli lite innåt och osocial nu när det börjar närma sig men det är ju helt naturligt. 
Vilar mycket och tänker mycket på vad jag äter, behovet att äta ofta snarare än mer är stort.


Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Äntligen en hel nattsömn, alltså om man räknar bort alla toabesök - jag trodde jag skulle bli galen av att varken kunna sova på dagen eller kvällen med igår sov jag faktiskt två gånger på dagen och så hela natten. Glädjen är total!
Lördagen var jättetrevlig, jag åt och fikade i Vinterviken med mamma och pappa, sen mös vi lite hemma hos dem innan det var dags för hemfärd.
På kvällen åkte jag till Sophie & Mattias för att umgås och kolla hans match samt U21 landslaget spela mot Danmark. Dem drack och jag körde äpple/flädercider och vindruvor haha.
Robin och den drog ut och jag åkte hem. Jag har upptäckt Uber som är ett billigare alternativ till Taxi. De är legitimerade taxichaufförer och appen gör det möjligt att se hur mycket resvägen kostar, sen kan du se vart bilen som ska hämta dig är och om hur många minut den är framme hos dig.
Från Gubbängen till Årsta blev ena resvägen 133kr och hemresan 122kr vilket är helt okej. Jag hade aldrig orkat åka kommunalt så det är skönt att inte behöva känna sig instängd och isolerad, speciellt på kvällarna då jag är som tröttast.
Igår var det en Maja&Robin dag där vi gjorde absolut ingenting annat än att gosa och ta det lugnt 💑.



Jag har en ny idé för sovrummet, jag tänkte köpa en huvudgavel till sängen (antingen en vit i trä eller en beige/mörkblå i tyg) och så köpa en varsin sänglampa till väggen.
På tisdag ska vi antagligen hämta spjälsängen och den kommer ta upp i stort sett all plats på min sida av sängen så jag måste nog göra mig av med mitt sängbord också, hoppas jag kan hitta nån din hylla att ersätta den med. :)

Lördag morgon

Kategori: Vardagslivet

Zzzznark.
Jag sänkte min medicin igår, och det var  inte så jobbigt förra natten mer än att jag vaknade oftare. Inatt fick jag sova 11-03 sen vart jag vaken, precis som förut hade jag en krypande känsla av stressblandad ångest och tillslut gav jag upp satte på radion i öronen (sommarpratarna) och låg och försökte vila kroppen åtminstone.
Lyckades sova en timme på morgonkvisten men sen ringde klockan och det var dags att ta sig upp.
Jag är nu påväg till Aspudden där jag ska möta mamma och pappa för lunch i Vinterviken, sen blir det nog hem och sussakudde :)



Fredag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Idag har varit en dag som varit fullproppad av aktiviteter.
Först lämnade jag in de två uppgifterna som var kvar på kursen. Sedan mötte jag Karin, vi var inne på en barnoutlet i hökarängen som hade jättefina kläder i bra kvalité och till ett bra pris.
Sedan käkade vi lunch på det nya bageriet för att sedan promenera till martinskolan. Jag kan säga att jag blev sugen på att sätta knyttet där, det är verkligen en mysig skolmiljö:)
Vi promenerade sedan till Farsta och jag hann heja på Karins mamma, sedan blev jag så trött att jag åkte hem.
Nu ligger jag uppbullad med mina gravidkuddar och tar det lugnt :)


Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet


Längtar efter att vakna och kunna gå ut på balkongen och känna "shit jag kommer inte palla om jag inte drar till stranden". Men ännu är det fortfarande moln och ca 15-19 grader i Stockholm, det positiva med det är att mina händer och fötter inte svullnar upp lika mycket.
Igår var det slutprov i hälsopedagogik. Jag satt vi frukostbordet och åt när jag såg att en ny uppgift hade kommit upp igår kväll. Innan uppgiften så stod det: den här uppgifterna ska ni som inte närvarade på lektionen den 17/6 göra.
Det kröp i kroppen då dom ska säga till långt innan lektionen att vi kan välja mellan en hemma uppgift eller komma till lektionen och göra den där, för vi flexare har rätt att bestämma exakt hur mycket/lite vi är på lektioner..
Jag slog upp i kurslitteraturen och ingenting fanns med som stod i uppgiften (det var om komplimentär/alternativmedicin, meditation, vata,pitta och kapha samt ayurveda etc). 
Jag var så förbannad att jag knappt kunna andas när jag kom till skolan.
Till saken hör också att vi hade slutprov igår och vanligtvis brukar provet komma sist..
Läraren, var den flummigaste läraren jag träffat (och jag har gått i Waldorfsskola!). 
Jag frågade henne först när allt ska vara inlämnat, eftersom hon inte skrivit det någonstans och så frågade jag om uppgiften.
Hon visste inte ens om den..
-Men sätt er snälla så tar jag reda på vad det är som försegår.
Okej fine.. Kändes skönt för det var en till som var lika förbannad som jag.
Sedan kommer människan in, börjar prata om nån svammel (vi ska skriva med hjärtat och inte hjärnan tydligen) och sen säger hon att uppgiften måste göras för skolan har krav på sig att vi ska klara vissa centrala mål.
Jag har läst all centralt innehåll i kursen (eftersom det är det jag ska ha lärt mig vilket är bra att veta) och att vi måste göra den. Fyra , fem personer sa ifrån att det är orättvist mot oss, att man inte kan komma två dagar innan slutdatum och ändra sånt osv. 
Den här så kallade läraren sa då att hon ska låta denna kritik rinna av henne och sedan vidarbefodra det till styrelsen.. Sedan sa hon åt oss att sätta båda fötterna på jorden och andas in och andas ut.. När jag inte gjorde detta så sa hon återigen att man ska sätta båda fötterna på jorden för att låta blodflödet fritt rinna. Provet skulle vara från 9-11:30 och det var typ 6 frågor. Den här läraren sa att vi skulle föra provet och om vi var färdiga innan så skulle vi vänta utanför för sedan är det fikadags. Ni kan bara ana vilken brev jag kommer skriva till den här ledningen.. Vadfan är det för oprofessionellt stil? Oförberett, oseriöst och bara helt fel. 
Jag var så förbannad att det kom en eller två tårar innan provet.
När jag var klar (typ klockan 10) så drog jag till Kista och lunchade med pappa.
Sedan satt jag kvar och skrev på den där äckliga uppgiften, hokuspokus skit..
Sen hem, lägga mig en kvart i sängen för att sedan åka till behandlingen. 
Direkt efter vart det bio med Maja och hennes kollega Frida.
Jag var helt slut efter denna dag.
Men jag har fått bekräftat att jag nu mera är 100% sjukskriven vilket är en stor lättnad, nu är det bara att jiddra med försäkringskassan men det sparar jag till en annan dag.
Idag har jag vart med Ida, Thea och lilla William på sjukhuset för efterkontroll - allt var jättebra och det var intressant för mig att se vad man ska göra efteråt :)

Tisdag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Jag har verkligen inte orkar skriva..
Det har hunnit varit midsommar (som var superlugn och regnig) och jag har gått in i v29 (tredje trimestern!!).
Jag är trött, svullen men oftast glad. 
Just nu försöker jag bara klara min skola, jag har en uppgift kvar och så prov imorgon i hälsopedagogik..
Känner mig också stressad av läkare, försäkringskassan, kontrakt, semester.. Ja allt är en enda sörja av papper och lagar och jag fattar ingenting..
Men glada nyheter är att Ida äntligen fått sin son, lille William som föddes igår eftermiddag :) Jag och Robin åkte dit efter hans jobb och sa hej, lillgrisen sov och jag vågade såklart inte hålla honom hihi men roligt och glad vart jag <3
Trodde jag skulle gråta men satt mest och bara stirrade på honom, på hans små öron, händer, näsa och mun. Tänk att jag håller på att baka en sån där liten ögonsten i min mage, det är ju helt absurt att en sån komplext liten sak bildas i min mage bara sådär...
83 dagar kvar och då är han färdigbakad och redo att se världen ❤️


Jag och Robin har fixat i sovrummet så att spjälsängen får plats, vi har också bytt sida på sängen (eftersom knyttet och jag ska få ligga bredvid varandra).
Spjälsängen ska alltså vara där den stora fula mattan står just nu (vet inte vad jag ska göra av den.. 2000kr och hoprullad i ett hörn av sovrummet..)


Onsdag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Efter en brutal handling på jobbet så fick magen och ryggen nog och gjorde revolt. Jag ringde min barnmorska i panik och förklarade att jag inte har en aning om hur jag ska klara av att jobba till på måndag då jag har läkartid.. Jag hade tur för läkaren hade fått återbud på eftermiddagen idag så jag ska dit klockan 16.
Har nu varit på behandling hos sjukgymnasten, hon fick behandla bröstryggen som var stelare än stelast förutom foglossningen. 
Nu är jag helt slut och ska hem och sova en sväng alternativt att plugga och dricka kaffe, vi får se!



Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Mitten av veckan redan. Jag märker att min jobblust helt är borta, det känns bara jobbigt och stressande att jag inte vet om jag har ett skitsoft schema där jag bara kan va på kontoret och göra kontorsarbete, eller om det är en tvätt och städ och annat jobbigt.
Jag mär iallafall bättre än igår, fyfasen jag mådde så kefft - helt kallsvettig och spyfärdig men efter nån timme försvann det tack och lov.
På dagen skickade jag in första uppgiften i hälsopedagogik och så mös jag och Robin massor, så skönt att ha han hemma mer, jag har känt mig som en änka typ. På kvällen ringde Maja och vi tog en liten promenad i gubbis.
Idag är det jobb 7-10:30 sen har jag sjukgymnast klockan 12 så vi får se om jag åker hem i mellan :)
Här har vi en magbild från igår då jag gick in i vecka 28 vilket innebär att nästa vecka är jag redan i tredje och sista trimestern! Knyttet sparkar inte lika mycket som för någon vecka sedan men när han väl gör det så känns det oftast på flera ställen samtidigt eftersom han är så stor (ca 35 sm och 1,1 kilo med kärlek) <3


Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

8-11 och jag är dödligt trött, illamående och yr..
Efter jobb måste jag plugga eftersom första uppgiften i Hälsopedagogik ska lämnas in innan 16 idag. Jag hade glömt att jag pluggade men som tur var gick jag in och fick reda på att uppgiften ska in idag och att provet är det 24 (STRESS). 
Jag hann iallafall skriva det mesta av uppgiften igår, något mer jag hann var att åka till Ikea med Ida och Ann.
Jag handlade ett bord och fyra klappstolar (vet ni hur dyrt det är med stolar). Skruvade upp skiten och ned med andra bordet och så vidare.
Nej fyfan spyr snart, ska hålla fokus på vägen så inte en olycka händer.


Söndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Sista dagen på helgen som gått i ultra rapi!
Idag jobbar jag 7-11:30, ännu ett längre pass som jag inte känner mig speciellt taggad på, men jag är ledig imorgon så då får jag vila ut!
Det regnar idag också, den värsta värmen är inte här så då blir faktiskt mitt jobbpass mycket lättare, slipper stödstrumpor och allt för svullna händer, fötter och ansikte :)
Sen när jag inte jobbar längre så får värmen gärna vara här, då har jag för avsikt att bo på stranden så där skadar den mig inte ;p
Nej men nog skrivet, måste gå till bussen nu. Puss & Kram

Måndag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Jag och Robin hann ta en snabb frukost på balkongen innan han skulle döma och sen spela sista matchen innan sommaruppehållet (yeees!).
Sen deckade faktiskt jag i soffan och orkade inte öppna ögonen förens en timme senare. 
Timmarna innan jag var tvungen att ta mig till svettiga bussen så låg jag i vardagsrummet med benen i högt läge, hinkandes vatten i hopp om att jag slipper färvandlas till en ballong i värmen.
Vi får se, jag svettas i mängder och då har jag inte ens kommit fram till jobbet ännu!
Men jag ska inte klaga allt för mycket, sommaren är välkommen och jag längtar efter att vara ledig, ligga i vattnet  och flyta, ta en picknick eller grilla i goda vänners lag:)




Lördag morgon

Kategori: Vardagslivet

Heeeeelg. 
Det är Eken Cup men ännu har dom inte börjar skrika och vissla så jag och Robin ligger och njuter av tystnaden.
Efter allt ståhej igår och efter att Annika färgat min utväxt (nu med ännu en mörkare nyans i botten) så skulle jag gå hem.. Fick knappt på mig skorna för fötterna var svullna.. Fyfaasen vad jag såg min sommar flasha för mina ögon, stor och plufsig dundrar jag ned för gubbängensgator.. Haha usch nej det blir till att hålla fötterna högt upp när man är hemma och använda stödstrumpor så mycket det går.
Iallafall så kom Linnea hit och vi grillade på gården, sen deckade vi i soffan.
Jag var helt slut, varit igång sen 5 på morgonen så när klockan blev 22 så låg jag och R redan utslagna i sängen :p
Längtar ihjäl mig till Robin har semester, ser knappt skymten av honom och i mellan jobb, dömning, träningar, gym och matcher så ses vi bara när vi ska sova.. 40 dagars ledigt från jobbet är nog lika välkommet av mig som av honom!
Nej nu går vi och handlar frukost!


Fredag morgon

Kategori: Vardagslivet

Helgen är kommen. Idag jobbar jag 8-11 sen ska jag till söder och möta Maja & Linnea innan jag ska till sjukgymnasten och på eftermiddagen till frisören.
Efter jobbet igår så shoppade jag och Linnea i Farsta och jag åt en äcklig plankstek på Antonios. Jag hittade kläder till knyttet och en ram till ultraljudsbilden ( nu måste jag bara hitta bilderna haha). Hittade också shorts som inte satt fult och var sköna mot magen :)
När jag kom hem var målarna klara i lägenheten, dom har skrapat och målat i sovrummet och badrummet (inget mer mögel!!). 
Och hörni nu börjar sommaren komma, värmen är här och mina fingrar svullnar så jag har fått ge upp min ring innan den blir omöjlig att få bort  :p



Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Det där med att ha fullt upp. Är det bra och dåligt när man är gravid?
Min lediga dag igår bestod av att gå upp typ lika tidigt som om jag jobbade dag, så kom snickarna och bytte badrumsskåp samt nya lås på badrumsdörren o sovrummet. Sen vart det barnmorska kl 9. 
Haha ja glider in och ba: jag mår jättebra, tror järntabletterna och folsyran funkar! 
Och Riita tog prov och säger att värdena är dåliga 🙈.
Men blodtrycket var bra och bebben var perfekt, han är exakt på kurvan vilket gör mig jätteglad!
Sen lunch och sova.
Klara kom till mig och vi spelade spel och fika, sen gjorde jag middag som vi åt till nån film.
När Klara gått gjorde jag klart balkonggolvet och så la jag tillbaka toalettartiklarna i nya skåpet.
Kvällen slutade med två trötta människor som började bråka och jag min dumbom la mig i soffan och sov så hej onda rygg :p
Men iallafall är det jobb 7-10 sen får vi se vad som ska göras!
På bilden är det 5 veckor mellan :D



Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Godmorgon!
Lite piggare idag fast jag och Robin inte gick och la oss förens typ tolv.
Efter jobbet igår så åt jag och Sara lunch i kungsan som avslutades med fika på Donkin' Donut. Sen hem, beställde mat på mathem.se, ska prova beställa där (mest allt tungt eftersom dom bär upp). Jag beställde varor inte matkasse som kommer idag vid 16.
Sen tvättade jag med bärhjälp av Robin, finns det något skönare att lägga sig i nytvättade sängkläder??
Idag jobb 7-11:15 sen full rulle!




Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Ny vecka minus paniken. Jag jobbar nu 50% och jag är helt lättat. Min sjukgymnast sa när jag var där förra veckan att svullnaden hade gått ned(varit ledig från jobbet en vecka då) runt bäckenet. Ny sak though: jag får vi ansträngning ont vänster om naveln! Det är tydligen mina magmuskler som delar sig och det är sjukt läskigt, ännu en grej jag inte visste!!
Aja den här veckan har jag 2 behandlingar och så ska jag testa vattengympa för gravida.. Deru!
7-10:15 rå, holla.
Här är söndagens syssla, att se sista matchen innan uppehållet.. Stor besvikelse mot domaren..




Lördag natt

Kategori: Vardagslivet

Vilken bra dag det varit.
Den startade på Ikea med Ida och Thea, jag köpte trall till balkongen och lite annat krams.sen la jag golvet (ja allt förutom en glipa där jag behöver dela på trallet i mitten så det blir bra.
Sen åkte jag och Linnea till Solna där vi grillade och kollade Champion Leage finalen.
Nu är jag trött och myser i framför Downtown Abbey #pensionär





Fredag morgon

Kategori: Vardagslivet

Jag skrev ett långt inlägg som försvann.. Jag tacka jag.
Iallafall så är jag nu sjukskriven på halvtid och jag känner mig 100kg lättare.
Gjorde även medicinprovet som jag ordbajsade sönder så det kan betyda omprov, vi får se.
På eftermiddagen vart det fika hos familjen för att fira morsdag i efterskott, sen kollade vi Hammarby spela en hyfsad match mot Kalmar (2-2).
Bra dag, lugnare Maja.





Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Kämpa kämpa kämpa!
Efter att ha pluggat samt ätit lunch med Christoffer och Linnea så åkte jag hem och slumrade en timme. 
Därefter mötte jag upp Sara och åkte hem till henne. Hon och Alex har flyttat till norrort och jag har inte vart där och kollat, det har varit så mycket för både mig och henne att vi inte ens träffats ä så gissa chocken hon fick när jag och kulan kommer (lite skillnad från v 14 haha). 
Efter att ha ätit och fikat så åkte jag hem och pluggade inför provet (har inte gjort det innan utan bara skrivit uppgifterna). Jag var så trött att jag höll på att kräkas..
Nu är jag på vårdcentralen och ska prata om läkaren om min foglossning som blivit värre, jag är orolig för om jag verkligen kommer klara av att jobba heltid i 6 veckor till (innan ledigheten)..
Vi får se vad han/hon säger.


Onsdag förmiddag

Kategori: Vardagslivet

Jag har semester nu rå. Vilket innebär att hinna med mitt liv utanför jobbet, inte roligare än så haha.
Igår lämnade jag in uppgift 7, sen åkte jag och Linnea till Ikea. Köpte grejer till knyttet och annat vi behöver.
Efter det städade jag hemma och lagade mat. Bröt ihop lite för jag hade så ont i ryggen och var så trött men kvällen slutade med att först mysa med älskling och sen kom Linnea och skrattade med mig (behövdes).
Nu är jag påväg till Farsta för att göra uppgift 8 och kanske hinna plugga inför provet på torsdag (IMORGON) klockan 10, känns ej bra för jag har inte pluggat mer än att skriva uppgifterna, lämna in och sen glömma bort 😅.


Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Ååh sista dagen är kommen innan mina 6 lediga dagar!!
Jag behöver verkligen den här ledigheten, tror inte jag hade pallat annars, jag har så mycket jag vill ordna med och framförallt plugga klart eftersom det är prov och sista inlämingen på medicinkursen denna vecka. 
Men helgen har gått fint, vi har ätit gemensamt på jobbet och haft det trevligt och idag har jag dokumentation de sista två timmarna och bara en tvätt samt en dusch så det kommer nog gå fint :)
Sänkte min medicin igår med 10 milligram (sammanlagt uppe i 30 mg saroten) och det gick bra faktiskt!
Snart är det dags att trappa ned och tillslut helt vara utan, läskigt men med ett spädbarn så borde det inte vara något problem med att sova när man väl får hehe.