The only way is through

Onsdag natt

Kategori: Vardagslivet

Lillplutten vill inte sova så jag har lagt honom i vaggan i hopp om att han blir trött.. Visserligen är inte vi vuxna trötta heller men jag ogillar starkt våra konstiga tider, vi går upp klockan tolv och somnar klockan två och jag älskar ju mornar!
Idag har mamma och pappa varit här och fikat. Dom hade varit på IKEA och jag passade på att lägga en beställning (hehe) så nu har Kevin kuddar till säng och vagn samt lite annat och vi fick nya lakan och påslakan. Han fick också en body från polarn och pyret :) 
När dom gått så fixade jag hans säng, så nu är allt på plats och jag har ingen anledning att inte låta honom sova i egen säng. Sålde även babynestet eftersom han är så lång och stor så var det inte nödvändigt.
Imorgon är det nyårsafton hörni, längtat faktiskt (mycket för att fira men mest för att bli av med alla dessa helgdagar och få tillbaka vardagen haha).


Tisdag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Ligger nedstoppad bland en massa filtar och Kevin myser i vaggan och Robin är på gymmet. Idag har varit en tuff dag, det var nämligen daga för Kevins 3-månaders spruta. Jag tog med mig Robin som fick hålla Kevin medans dom stack.  Kevin grät nog bara en halv minut och sen var han sitt glada själv igen, säkerligen tack vare att Robin var så lugn. 
Jag är verkligen inte rädd för sprutor eller smärta i överhuvud taget, men när det kommer till mitt barn så är jag en mes, det enda jag kunde tänka på var hans tjocka, mjuka små lår som dom skulle sticka en nål igenom .. Men det gick som sagt bra och han somnade i vagnen nästan direkt efteråt och har sovit sedan dess, så får vi se om vi kommer märka av nån biverkning senare under kvällen.
Vi vägde och mätte honom också och han är nu 66 cm lång och vägen 8.3 kilo vår stora kille <3


Söndag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Lugn och mysig dag med min lilla älskling. Den stora åkte för att titta fotboll men han är nog hemma snart igen. Jag har städat lite och nu njuter jag av en kopp kaffe medans Kevin leker i babysittern. Älskar att jag äntligen har en kaffebryggare (julklapp av föräldrarna).
Jag har beställt till Kevin idag också, det blidde äntligen en mobil till spjälsängen och lite annat krams :)
Förövrigt hade jag och Kevin besök igår av Maja, hon hade köpt julklapp till Kevin :) så kollade vi film tills sent på natten!
Nej  måste jag sluta, ha det!


Kevin just nu
Och här är jag :)



Lördag förmiddag

Kategori: Vardagslivet

Hej!
Vilken bra första jul Kevin har haft (hittills). Julafton var mysig. Vi bjöds på mat hos min familj, sen såg vi Kalle Anka och så öppnade vi julklapparna.
Kevin var dock lite trött och grinig men det gick fint ändå :)
Sedan skjutsades vi hem till Ida & Christian där det blev mer klappöppning och mat/mys. Jag och Kevin blev kvar till tolv på natten innan vi gav upp - han var vaken typ hela tiden och ville inte missa nånting haha. Robin blev kvar och spelade poker.
På juldagen åkte vi till min kusin för att fira hans barns 2-årsdag :)
Idag blir det bara att vara hemma, eventuellt ta en promenad i det fina vädret men inget annat - jag tror Kevin behöver lite lugn och ro nu.








Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Det där med att sova ja..
Andra natten som sömnen krånglar, igår sov jag från 4 till 10 (med amningspauser två gånger) och inatt har jag väl sammanlagt sovit 2 timmar..
Dör lite om mina sömnproblem är tillbaka för att stanna..
Hoppas på att jag blir trött snart så jag kan sova lite, tack och lov var jag smart och bestämde att vi inte ska iväg till mina föräldrar förens tidigast 13:00! 
Nej nu måste jag sluta skriva och försöka mindcontrolla mig till sömn!
GOD JUL <3



Onsdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Om trettio minuter så är det den 24 december och julafton! Kevins första jul 😍 . Robin var hemma så jag passade på att göra mina fransar. Denna gång gjorde jag hos en tjej i Gubbängen, det tog bara 45 minuter och jag är väldigt nöjd med resultatet. Hoppas dom håller längre än en dag som dom jag gjorde förra gången.. När jag kom hem så låg mina killar i badet och mös <3 jag älskar  Robin lite mer varje gång jag ser honom med sin son. Och Kevin ska vi inte prata om, jag vill bara äta upp honom så gullig och rolig är han <3
Alla klappar är inslagna och det är städat här hemma. Nu hoppas jag John Blund kommer snart så jag är pigg tills imorgon :)




Tisdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Jag ogillar när jag glömmer blogga på några dagar, jag har en massa att skriva om men precis som att jag alltid glömmer vattna mina stackars blommor så glömmer jag skriva och det slutar med att när jag väl ska skriva så orkar jag inte utan bara skriver ut typ hej jag lever och annan tråkig information..
Men jag kan berätta att jag mår bra (och lever). Kevin mår bra och det gör Robin också. Det är två dagar kvar till julafton, nästan alla julklappar är inslagna och inköpta. Det är fortfarande lite frågetecken kring själva julafton och hur den kommer se ut, men spikat är iallafall att vi ska till min familj och se Kalle Anka/äta mat sen är tanken att vi ska till Ida och umgås med Robins sida av familjen. Kevin har växt nåt otroligt, inte bara fysisk utan han har utvecklats oroligt mycket mentalt.
Nu är han inte längre en liten spädis som bara vill äta utan han drar ifrån för att snacka och dessutom funkar det inte längre som tröst på samma sätt. Han älskar sin baby Björn babysitter och idag satte jag dit hans leksak till och då blev det visst ännu roligare. Han har haft några skrikanfall och då funkar det fortfarande att sätta på dammsugarn och vagga han fram och tillbaka - han slocknar på under minuten! 
Tips är att ladda ned appen "Sleep baby Sleep" där det finns lite sånna ljud som bebisar kan tänkas gilla.
Sen har jag fått godkänt på min prövning!! Så himla skönt att bocka av det på min lista!
Nej nu ska jag njuta av min egentid (Kevin sover och Robin spelar). Jag är helt besatt av serien "Nurse Jackie" och har laddat ned säsong 3 av 7 så har en massa härliga veckor framför mig haha :)
Klara kom till oss i söndags och unnade mig ansiktsmask <3

Tog julfoton och skickade till släkt & familj




Provade ge flaska idag (har inte gett på evigheter) Funkade bra haha


Lördag natt

Kategori: Vardagslivet

Lilla Kevin har haft en jobbig dag. Han har varit gnällig och skrikit en massa, villet är olikt honom. Ingenting dög, jag provade ALLT och han bara skrek och skrek. Tillslut efter en timme av gallskrik lyckades jag få honom att somna hud mot hud mot mitt bröst i bärselen bredvid dammsugaren som var på. Sen fortsatte han vara gnällig tills han lyckades sova en längre stund och vaknade som sitt vanliga glada jag igen.
Maja har varit här, vi har streck kollat "Reign", hon har fått mig att bli helt besatt av den serien och nu har jag bara några avsnitt kvar!
Lite annan fakta, jag gjorde min prövning i Vård & Omsorg 2 igår, det kändes inte så jättebra då jag nog var lite väl kortfattad i formulering men jag hoppas det räcker för ett godkänt!
Pratade med rektorn och tydligen är det bara jag som sökt inriktning funktionshinder men dom startar den ändå på distans så jag får gå den :) Jag är beviljad CSN så då kan jag ta ut mindre föräldrapenning så det räcker längre! Sen måste jag göra prövning i Specialpedagogik 1 samt Etik, men jag tänkte avvakta lite och försöka få det vanliga plugget att funka. Håll tummarna att det går trots min lilla knodd hemma!
Han har förövrigt hittat sin tumme :)


Tisdag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Far och son sover och jag har hunnit slå in julklappar, vika tvätt, plocka in disk och dricka kaffe. Snacka om att Kevin behövde sova! Jag själv har faktiskt också unnat mig lite sömn, är frussen typ hela tiden så min kropp håller nog på att kämpa mot nåt virus! Jag fick en elfilt av mamma & pappa och jag typ dör för den!! Varför har jag inte skaffat mig en sån tidigare? Iallafall har jag haft sjuk oflyt som vanligt så mobilen bara dog igår, vilket betydde att jag var tvungen att ta mig till Farsta och mobilaffären, dessutom var mjölken slut imorse så jag var redan bitter. Killen som hjälpte mig har jobbat där i en evighet, jag tror jag köpt typ två mobiler av han. Dessutom är han sjukt snygg och där kommer jag, med galen blick och slitet ansiktet och han ba trycker på båda knapparna och så fungerar den.
Muttrade tack och gick därifrån med svansen mellan benen.
Imorgon skulle jag egentligen gjort min prövning på vård & omsorg 2 men mamma är sjuk (hon skulle barnvakta) så jag vet inte när det blir av.. Känner irritationen i kroppen, för i januari börjar ju min intriktning och jag är inte säker på att jag kommer klara av att plugga med en bebis och ännu mindre plugga inför två kurser samtidigt..
Nä fyfan va bitter jag känner mig nu när jag tänker på det, ska ta mig en kaffe till och passa på att se serie medans det är tyst i huset.
Haaade
Fick ryck igår och gjorde om i köket


Söndag natt

Kategori: Vardagslivet

Vad hände med Kevin?
Panikskrik så han blev helt svettig och det gick inte att trösta med bröstet.. Det enda som funka var att bära honom med magen mot mina underarmar och vagga runt så. AJ min stackars rygg, det här håller inte, jag måste träna upp den för det är nästan så jag vill gråta..
Iallafall sover han nu, puuh.
Helgen har varit bra men lite stökig.
Pappas kalas var trevligt, sen vart det att hänga hos Ida.
Idag dissade jah julmarknaden jag skulle på för att stöka här hemma. Det var kaos och jag mår inte bra när lägenheten inte är någorlunda städad.
Provade adaptern (bilbarnstolen på chassin) och gick ut med Kevin en sväng så han fick se snön.
Sen kom mamma & pappa som hade köpt en baby Björn babysitter till Kevin, så himla perfekt och han älskade den!!
På kvällen var Amanda här, vi åt plockmat och hade det mysigt.
Kvällen med familjemys framför solsidan  innan kevins utbrott. Nu ska jag sova, godnatt!






Lördag förmiddag

Kategori: Vardagslivet

Idag fyller pappa år, vi väntar på att han ska komma hit och hämta oss. Vi har fått dela upp familjen då Thea också fyller år idag och kalasen är samtidigt så Robin åker dit och representerar oss:)
Älskar Förövrigt att ha fransar men tål inte linmet som Anna använde (hon provade ett nytt). Jag får ringa dit på måndag och fråga hur hon tycker jag ska göra, jag har ju tappat en massa fransar också. Men jag vill definitivt ha fransar, känner mig mycket fräschare utan att behöva sminka sig!
Jag provade bärselen igår igen och det funkade rätt bra, jag ska försöka använda den nästa gång jag ska tvätta :)





Fredag morgon

Kategori: Vardagslivet

Jag ÄLSKAR fredagar! Det betyder godis och mys (även fast jag fuskat lite denna vecka). Dagarna går superfort fram och jag hinner inte riktigt med.
Onsdagskvällen spenderades som sagt hos Ida som fyllde år. Vi blev bjudna på stek och efterrätt. Sen gick killarna och spelade boll medans vi satt och pratade i soffan tills klockan blev för mycket.
Igår skulle ju mamma ta Kevin så jag fick göra mina fransar, men mamma blev sjuk. Så typiskt, tycker alltid det händer nåt när jag ska iväg, förra gången vart ju Ida sjuk.  Iallafall tog Ida Kevin och jag fick göra mina fransar hos Anna på mor & dotter (ni vet där Annika jobbar, min frisör). Blev nöjd med resultatet men är lite oroad då jag redan tappat många fransar, mina ögon grät så mycket under behandlingen.. Iallafall hade Kevin haft värsta skrikperioden men sov när jag kom så jag stannade tills han vaknade.
Nu hör ni ska jag mysa med lilleman innan jag sätter på julkalendern ocu äter frukost :) <3



Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Godmorgon världen!
Vaknade med ångest över allt som måste göras.. Disk som ska diskas, städning, tvätta soffa, ordna i garderoben och med alla skor, hyllor som borde sättas upp och min sänglampa som måste sättas upp igen.. Jag har dock en morot, imorgon ska jag fixa mina fransar och jag längtar efter lite vardagslyx. 
Sen ska jag och min lilla familj till Ida ikväll och äta födelsedagsmiddag för att fira hennes 24 år på jorden! Ska bli supermysigt, så idag måste jag verkligen göra det jag ska så jag kan koppla av och njuta av sällskapet sen :)


Tisdag natt

Kategori: Vardagslivet

Ofta så skriver jag hur mycket jag förändrats, formats och växt som människa. Min självkänsla och självförtroende är där det ska vara och jag anser att mitt hjärta är på rätt plats. Men det finns saker jag verkligen måste jobba på och det är ju nytt år snart så lika bra att börja rannsaka sig själv nu:
1. Jag undviker att bråka pga lathet.. Jag orkar inte ha dålig stämning runt mig även fast det kanske är viktigt att ta den kampen.
2. Jag har svårt att be om hjälp även fast jag kanske behöver det. Viktigt att jobba på nu när jag har barn och ska börja studera igen.
3. Jag lider hellre i det tysta. En sån där typiskt martyr som tycker synd om mig själv men säger inget om inte något frågar (men då måste man ställa rätt fråga också haha)

And there you have it, nu ska jag försöka söva mitt barn så det inte blir allt för sent



Tisdag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Idag har jag ingen lust med nånting, jag har fixat lite hemma men har mest blivit att mysa i sängen bredvid min bebis som typ sovit hela dagen. Tror gårdagen  tog kol på mig, det vart stress med först att ta bort stygnen och sen på efterkontroll med mvc, jag hade nog inte överlevt utan mammas hjälp <3
Jag måste egentligen städa och jag måste tvätta soffan, helst innan torsdag då jag har fransförlängning och sen ska två kollegor från jobbet hälsa på :) Vill helst ha det rent och en icke-spyluktande soffa då :p



 

Söndag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Att blogga har inte funnits på världskartan, ändå kan jag knappt komma ihåg vad jag gjort haha. Kevin blev sjuk i torsdag, inte högre feber än 37,6 men har varit snorig och hostat torrhosta. Mitt fel då jag lämnade honom hos Ida där barnen var sjuka eftersom jag hade mitt viktiga prov.. Ångest deluxe!  Han har sovit extremt mycket för att vara Kevin, men när han är vaken så har vi skrattat och busat och han har velat mysa en massa. Idag är hans andra advent, jag har äntligen gjort klart adventsljusstaken och i år vart den grön mossa och det blev jättefint:) 
Han har varit hos BVC i torsdags (innan han blev sjuken), han är nu 65 cm lång och väger 7,5 kilo! Helt sjukt! Sedan träffade vi läkaren som visade sig vara den personen som tagit bort mina leverfläckar haha! Sedan har jag pratat med barnmorskan och kommit fram till att inte vaccinera Kevin mot Rota-viruset. Jag valde det för jag är skeptiskt mot att spruta i massa saker i min sons kropp. Detta är ett vaccin som nyligen kommit med i svenska vaccinprogramet och viruset är yttrar sig med att barnen får diarré och kräks och kan få svårt att behålla vätska vilket kan leda till uttorkning och sjukhusvistelse för att få dropp. Första halvåret av barnets liv är det större chans att det blir mer allvarliga konsekvenser (alltså dropp på sjukhus). Anledningen att jag inte vaccinerar honom är för att:
1. Det är inte dödligt
2. Viruset sprider sig ofta på exempelvis förskolor och Kevin är ensambarn
3. Virusets vaccin kan ge samma biverkningar som det du vaccinerar emot, sedan är det ju rätt nytt så man vet aldrig om det uppstår något mer.

Så kort och gott tackade vi nej, men däremot ska han ta sitt tre-månaders  vaccin, detta för det är dödliga sjukdomar och så har dessa vaccin funnits i en evighet, och vi som fått vaccinen mår bra.
Självklart får jag vara lite försiktig och låta Kevin nu i början vara ifrån miljöer där rota-viruset sprids, men det är värt det tusen gånger om!


Onsdag natt

Kategori: Vardagslivet

Kevin vägrar verkligen somna tidigt, ändå sover han ca 1-3 timmar (sammanlagt) på dagen så jag fattar inte hur han orkar vara vaken!
Iallafall fick jag ju tvätta snabbt idag, sen promenad och så städning. Lite senare på dagen gjorde jag äppelris som är en supergod gröt på råris äpple (duuh) och dadlar, den smakar jul då man lägger i vanilj & kanel :) längtar redan till imorgon bitti då den skall ätas!
Var och hämtade paket från H&M också, köpt ett par jeans samt en skitsnygg amningstopp. Det är FETT svårt att köpa jeans, speciellt nu när kroppen inte är som den ska.. Smala ben, större lår, mindre rumpa & stora höfter - tanken är ju att det ska justeras när jag börjar träna så det får bli okej-jeans som inte kostar så mycket!
Och att hitta en amningstopp som ser bra ut är ett under, det är första amningströja jag köper så ni kan förstå utbudet..
Imorgon bitti har vi tid hos läkare på BVC, hoppas Kevin är skötsam så kanske jag också kan smita in och handla ljus till adventsljusstaken!
Sen väntas besök från Anna :)



Tisdag natt

Kategori: Vardagslivet

Denna dag har varit lååång med produktiv. Jag lämnade Kevin hemma hos Ida och åkte till Solna, gjorde självskattningen och fick godkänts! Nästa steg är prövning och om jag klarar den så är jag färdig med vård & omsorg 2!
Men en sak i taget, det är faktiskt lite som jag är osäker på och som jag inte har erfarenhet av. Hur som helst åkte vi till Babyproffset i Haninge och jag köpte adapter så jag kan koppla på bilbarnstolen till vagnen samt en mugghållare till vagnen. Sen åt vi på donken innan det var dags att dra tillbaka.
Väl hemma vart jag helt slut, jag fick cirka tre timmars sömn inatt och så prov på det, sen har Kevin spytt ned täcket och jag hann inte ned till tvättstugan för att torka det (handtvättade skiten) så jag får sova med filtar inatt.. Så imorgon måste jag tvätta.. Igen.. Plus att vagnen är här uppe så jag måste försöka konka ned allting själv.. Man kan tro jag är ensamstående va.. Dessutom har jag inga pengar och det kan ju inte vara värre tillfällen med julen runt knuten.
Bara att kämpa på och ta nya tag imorgon, då ska jag glädjas åt dagens bra saker jag lovar!