The only way is through

Onsdag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Som sagt vart det Ikea med Ida och Ann (Robins syster och mamma). Jag lyckades få hem lite smått och gott, bland annat sängkläder som verkligen behövdes.
Nu har jag ÄNTLIGEN fått en tvättstugeplopp.. Efter 1 år och 8 månader liksom, jag har streckringt till värden och så nu när jag gick ned för att tvätta dom nya sängkläderna så stod det en lapp på väggen att en granne fått hem tre tvättstugeploppar i sin brevlåda. Så värden har alltså fixat men inte gjort sig besväret att skicka till rätt person.
Som tur var så löste vi det internt.


Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Dödstrött och illamående del 2..
Gårdagen sög rätt hårt, jag låg mest i fosterställning och sov efter min lunch med Sara.
På kvällen startade jag med att fråga Robin om han kunde diska vilkt ledde till att han blev sur (wtf, vem diskar annars?) och jag blev helt nedslagen. Jäkla hormoner, det hjälper inte att jag trappat ned 25 mg på sömnmedicinen och det får mig att konstant ha ångest.
Kvällen tog en oväntad glad vändning när jag mötte upp Amanda för att äta middag på Olearys. Jag tycker verkligen om henne, hon har samma humor som jag och dessutom är hon lätt att prata med. Iallafall ringde syrran mitt i maten och efter andra gången så svarade jag och det visade sig att hon var på akuten (man ba, dåligt samvete för jag suckade och inte ville svara mitt i maten). Ringde pappa eftersom han är det enda i familjen med bil så han är det självutnämnde sjukvårdaren/chauffören.
Det visade sig att han och min farbror var hos farmor som mådde lika dåligt som Klara så dom var tvungna att först se till att läget var under kontroll där.
Idag är det ingen bra dag, men jag har förhoppningar att det kan ändras för det är fint väder och jag ska till Ikea.
Nåväl, klagokören is out



Tisdag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Som jag anade så använda jag all min kraft igår och lever nu på sparlågan.
Ändå släpade jag mig till VC, möttes av en otrevlig tant i kassan och fick ta proverna fast det gjorde sjukt ont (måste blivit stucken fel, för blodet rann knappt ned i burkarna och det gör fortfarande ont trots att det gått 5 timmar). Sen vart det hem och äta samt vila i soffan. 
Dock har jag lyckats ta mig till Farsta för att äta lunch med Sara nyss så lite orkade jag med ändå :)
Nu fortsätter jag med soffhäng och hoppas jag får energi att diska..


Måndag kväll

Kategori: Vardagslivet

Jag blev sjukskriven veckan ut.
Efter att ha väntat 15 minuter (kändes som en evighet) på ostadiga fötter och med kväljningar bredvid en gubbe som hade en hemsk andedräkt som var kryddad med askopp, så kom jag fram till läkaren.
På något vänster fick jag gå före dom fyra som fått plats innan mig, jag log lite ursäktande och försökte se lite extra dålig ut som ett litet förlåt.
Läkaren, en humoristisk gubbe som presenterade sig som doktor Ahmed skojade och skrattade så man nästan glömde varför vi satt där, öga mot öga.
Iallafall tror han att jag har kristallsjukan, vilket jag absolut inte tror men jag tackade för mig och fick med mig en sjukskrivning till söndagen samt en remis till att ta tester i labbet imorgon.
Jag passade på att tvätta den extrema högen kläder, och i mellan varven fixade jag lite här hemma. 
Vid lunch kom Ida och hämtade mig i henne bil (!!!) och vi åkte till Daisys för att käka.
Lyckades väl hemma vila tvätten, sen springa till Annika, min frisör som fixade mamma och Klara.
Vid fyra kom Robin och vi handlade lite på Matdax, och där tog min energi totalt slut så jag deckade hemma.
Efter linssoppa och ett bad är jag fortfarande inte människa, så jag får lära mig av misstagen och ta det lungt imorgon.



Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Blivit frisk men mår ändå piss pga yrsel osv osv så jag sitter och väntar på akut läkartid. Sista dagen jag kan vara sjuk på, efter detta behöver jag läkarintyg.
Men fokus på idag, jag ska ringa och boka inskrivningssamtal på b och så ska jag umgås med människor (så mycket jag orkar) 


Mellanrum

Kategori: Vardagslivet

Det är du och jag nu, eller hur?
Vår öden är sammansvetsade oavsett om vi vill det eller inte. 
Det är svårt och läskigt men allt logiskt försvinner och kärleken tar över alla tankar. Vi har en bra stund på oss att växa, du till det fina du än är tänkt att bli, och jag till den du behöver och vill att jag ska vara. 


Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Hallå.
Födkylningen har vandrar från att ha ont i halsen och vara slemmig, till att vara snorig och ha torrhosta - vilket är värre för då kan jag inte ligga ordentligt utan att det känns som att huvudet ska explodera och att jag hostar så häftigt att jag fick lägga mig i soffan och sova sista timmarna av natten så Robin skulle få nån slags sömn innan han skulle iväg och jobba.
Nu har han gått och jag är ensam här med mitt pissiga humör och en inre stress som säger år mig att bli frisk omedelbart så jag inte förlorar allt för mycket pengar.
Så nu struntar jag i sömnen och går upp, gör en stadig frukost och fortsätter streckkolla min nya serie.
Ha en bra dag!
(Bild från i tisdags när jag gjorde scones)


Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Hallå där.
Som jag trodde så blev jag sjuk.
Jag vaknade i igår av att min tidigare samordnade ringde och började prata om nån lön i januari.
Fattade först ingenting och det hjälpte inte att jag hade tappat rösten.
Men med hjälp av en massa kraxande, från min sida ansträngning och från hennes sida tålamod så lyckades vi kommunicera. Jag var helt slut efter detta jidder men tvingade mig ändå i mellan spyattacker att diska och laga scones (jag harklar mig och får då kväljningar och ja, ni fattar..).
Resten av dagen har jag bara legat i soffan och halvsovit..
Idag är det mer hosta än att det gör ont. Får upp stora bollar av slem och känner mig lagom attraktiv med äckligt hår och äcklig kropp och äcklig hals. 
Robin ligger här bredvid, vill väcks honom och be han diska (för det lyckades bli ännu ett berg efter igår) men det är taskigt.
Hatar disk, hatar att vara sjuk & hatar att må illa.

Måndag kväll

Kategori: Vardagslivet

En helt underbar helg med min pojkvän och mig.
Mys första dagen och på lördagen var det alla hjärtansdags som vi njöt av hemma - vi köpte en supergod skagenröra gjord av charken på kvantum samt oxfilé med potatisgratäng och massa gott till efterrätt.
Dock blev vi så mätta av skagentoasten (förrätten) att vi inte orkade mer haha.
Igår låg jag bara och chillade tills pappa kom och hjälpte mig med vårt ljudsystem, sen åkte vi till Farsta.
Blev lunch där och efter vad som kändes som en evighet så åkte vi till Farmor för en kort fika.
På kvällen kom Klara och jag fixade oxfilén till henne - så satt vi och tittade på film.
Mådde redan då piss så när jag vaknade imorse med superont i halsen så vart jag inte direkt chockad.
Men jag lyckades jobba ändå (14-21:30), så får vi se om jag kan imorgon med..





Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Dagarna springer förbi och det känns som jag bara hinner jobba och sova.
Men på min lediga dag i tisdags så städade jag hela lägenheten ordentligt (under soffan och mattor etc) sen åkte jag och Maja till Ikea där vi handlade lite smått och gott samt åt dom obligatoriska köttbullarna.
Jag har 8-17 pass denna vecka sen är jag ledig i helgen. Måste ta ett beslut snart om huruvida livet ska se ut framöver.
Nåväl vi hörs en annan dag. Ciao

Söndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Hade en keff dag. Den började bra men efter att ha pratat med P sa var jag sjukt ledsen och till råga på allt så fick jag beskedet att jag inte var prioriterad till undersköterskeutbildning.. Men ba vad i helvete, jag jobbar för satan inom vården och har gjort sen 2010 och behöver utbildningen för att få fast jobb..
Vill bara döda nån, så jäkla trött på att bli besviken..
Kvällen var bra. Jag mötte upp Maxine och Amanda samt deras vän. Vi käkade på Olearys Skanstull och mös, jag behöver sånt! <3


Lördag morgon

Kategori: Vardagslivet

Jag lever i ett slags vakum.
Det finns dessutom inte så mycket att skriva eftersom min vardag bara består av jobb, sova och äta - och det är knappt jag orkar klart mina jobbdagarna  och att städa är omöjligt.
Men igår var jag ledig så jag orkade på tok mer än annars.
Först hade jag en kurator tid på SöS för att diskutera situationen jag hamnat i. Kom därifrån med lite mer redskap att hantera.
Efter detta mötte jag Teija för fika/promenad - jag blev så glad att få umgås med av min absolut bästa vän i tonåren <3 Jag insåg att jag saknat henne mer än vad jag trodde, tänk vad tiden kan förvrida saker.
Hur som helst skulle jag hem och städa medans Robin skulle gymma, men jag orkade bara damma av vardagsrummet och organisera lite papper innan kroppen sa ifrån, helt sjukt!!!
På kvällen åkte jag och Robin in till stan. Det blev fredagsdejt med bio och middag för att fira våran 1 år och 7 månaders dag (haha glömde förra månaden så vi firade nu). Filmen blev min efterlängtade "Kingsman" som var lika bra som jag trodde:)
Nu är det dags för 7-16 jobb, tror jag måste kontakta min sjukgymnast på måndag för min rygg gör redan ont, och jag har inte ens kommit till jobbet ännu.
Nåja nu mysa till musiken sista 10 minutrarna innan jag är framme


Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Ledig imorgon, ledig imorgon ledig...
Måste tänka det mantrat för mig själv efter en fruktansvärd start på dagen.
Jag märker direkt att illamåendet och tröttheten kommer såfort jag jobbar för förutom att vara sjukt trött så får jag inte behålla mycket av maten i magen.
Men imorgon är jag ledig och det råkar vara så att jag och Robin vart tillsammans i 1 1/2 år.
Det känns sjukt lite med tanke på allt vi gått igenom och hur mycket vi båda växt som människor. <3
Aja, jobbet here I come!!

Onsdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Började dagen med att hälla en tallrik filmjölk på mig själv.
På eftermiddagen hade jag tid på SöS och därefter direkt jobb.
Jag kan inte säga så mycket mer, har så mycket tankar i mitt huvud och jag vet knappt längre vem jag är..
Kan också poängtera att jag är konstant trött - men att illamåendet börjat lägga sig


Tidsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Helgen har vart bra.
I fredags var det bara att ta det lugnt med älsklingen. Lördagen var jag med Maja och innan dess hos min frisör som klippte och färgade mitt hår. På kvällen mös jag hemma hos Ida.
Sov över hos dom så på söndagen var jag barnvakt åt Thea.
Igår tog jag det lugnt, sov massa på soffa innan det var dags för kvällspass (13:30-21:30). Jag märkte direkt att illamåendet kom tillbaka såfort jag började dra igång.
Så idag är jag glad att jag är ledig.
Fotot visar min brakfrukost (det enda jag får i mig utan att spy på morgonen).
Det måste vara rostat bröd med smör (eventuellt marmelad på), sen fil med bryt i och en klick lingonsylt. Eftersom kaffe absolut inte går så har jag upptäckt att pepparmyntaté funkar utmärkt som ett lindrande plåster mot illamåendet.