The only way is through

Fredag morgon

Kategori: Vardagslivet

Så himla skönt att bara ha tagit det lugnt, jag har i princip bara gått ut 1-2 gånger per dag för att handla/göra något ärende och hemma har det bara varit myspys förutom lite städning varje dag. Men jag förstår att jag inte kan leva i soffan tills barnet föds, men det är på riktigt första gången jag kunnat koppla av och känna att jag inte måste göra en massa saker.
Om 10 dagar sätter skolan igång igen och jag ska försöka hinna med en kurs till innan jag föder, får hoppas den kurs som börjar nu inte är så lång och svår.
Pengarna har kommit även fast de inte räckte så långt (en jäkla massa att betala och mer kommer det bli), jag får försöka leva på nån budget denna månad och tänka på att inte äta ute hela tiden eller spendera dom på onödiga saker.
Syster mår inte så bra nu och det har varit ett orosmoln över mig, jag bröt ihop litegranna i förrgår vilket bara var skönt att få gråta och kunna känna fullt ut - maktlöshet är en hemsk känsla och det gör sig bäst i uttryck så man inte exploderar.
Nu är hon iallafall i säkerhet bland människor som (förhoppningsvis) tar hand om henne och låter hennes andas ut och känna sig trygg från sig själv.
För min del är det enda nya att jag fått halsbränna och att jag nu sänkt medicinen och har bara 10 mg kvar, alltså minimidosen - tanken är att jag går av medicinen helt under vecka 37-38 om inget annat händer. :)


Så här stora (ungefär) är min lilla prins fötter just nu:

Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Jag har värsta myskänslan i kroppen, jag har inte tittat ut men det känns som höstväder, ni vet mörkt-och-kallt-inomhus-väder. Det passar mig bra (om så är fallet) för idag behöver jag bara ta det lugnt och fixa här hemma, jag är helt slut sen igår då det var först födelsedagsfirande för mamma och sen match med Linnea.
Det är Förövrigt strul med min sjukpenning så den har inte kommit ännu, dessutom är jag väldigt orolig att den kommer vara mycket låg denna månad.. För om jag fattade det rätt så räknar dem från 20e till den 20e och att man får penningen månaden efter man jobbat - detta skulle i så fall betyda att jag bara ska få typ 50% av min lön och det räcker verkligen inte.. Orkar inte ta ut något i förskott men om så är fallet så kunde det inte kommit vid en värre tidpunkt, jag ska köpa det sista till knyttet eftersom det bara är 6 veckor kvar till beräknat förlossning och jag vill ha färdigt allt så snabbt som möjligt!
Nåja, vi får se vad som händer - har ju faktiskt en pojkvän som också drar in pengar ;)



Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Så himla skönt att vara hemma, men idag blir det ingen vila då mamma fyller år och sedan är det match ikväll.
Iallafall så var jag med kusin S sista dagen, vi strosade på stråket (det var fint väder) och så tog vi en älgwrap och satt i solen i badhusparken och njöt.
Efter att ha traskat runt lite i stan skjutsade hon hem mig och jag packade allt.
Käkade på Tages med mamma,pappa, moster samt morbrors fru och hennes bror innan det var dags att ta tåget hem.
Allt gick bra tills jag nånstans mellan Uppsala och Arlanda insåg att mina hemmanycklar ligger i andra väskan som mamma & pappa ska ta med hem dagen därpå..
Så jag sov på soffan hos Ida och var där tills Robin kom hem från Prag dagen därpå... Så typiskt!
Men slutet gott, allting gott - jag ska nog lägga mig och blunda några minuter innan det är dags att fixa sig:)


Lördag morgon

Kategori: Vardagslivet

Sista dagen i Östersund idag, tåget åker hem 17:20 och denna gång åker jag själv.
Igår fick vi sol på dagen, så vi åkte till Stocketitt och tog en fika/kollade den fantastiska utsikten. Det blev även en rundtur på tryckeriet där Momme köpte sötaste converseskorna till knyttet, sen en sväng vid Frösö Kyrka (men vi de laget var jag trött och stannade i bilen).
På kvällen följde jag med Klara & pappa som tog sig ett kvällsdopp i Storsjön.. Jag kan tänkte mig att temperaturen var på 8-10 grader då det inte varit sommar alls i Östersund... 
Nu blir det bad & bok fast med mycket varmare vatten och i badkar ;)









Fredag morgon

Kategori: Vardagslivet

Pratade lite med Robin igår, han är i Prag på grabbresa och där var det 30 grader varmt. I Östersund var det (iallafall igår) 10 grader och regn hela dagen..
Iallafall slöade vi hemma tills 13-tiden då vår kusin S hämtade mig och Klara.
Vi blev bjudna på fika hos henne och vi fastnade där nån timme.
Efter det så blev det en snabb tur på stan innan vi åkte hem igen. Klara gjorde en god soppa åt oss, hon har verkligen rätta smaklökarna!
Idag är det fredag och jag undrar vad denna dag erbjuder, jag ska försöka att inte springa omkring då jag blir så hemskt trött.






Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Här händer det grejer.
I måndags vart det till att kolla matchen i föräldrarnas lägenhet tillsammans med syster och Chux, päronen åkte en dag tidigare än till Östersund så vi bestämde att jag skulle sova över där så åkte jag och Klara tillsammans till tåget dan efter. Resan gick bra, vi fick lite panik då & då eftersom vår vagn hade noll med luft och der var svin varmt, jag försökte öppna fönstret men då kom en tjej och klaga att det blåste på henne.. Hur som anlände vi på eftermiddagen och det blev en lugn dag med god middag och sällskap.
Igår åkte vi till min moster och fikade smörgåstårta med lite släkt, sen vart det middag på Tages och så avslutades kvällen med jordgubbar & grädden hemma hos mormor med min familj, min morbror och så hans fru och min ena kusin. Väldigt bra dag må jag säga!
Idag blir det inte fullt så mycket fläng men jag tror jag & syrran tar en tur på stan och fikar med vår kusse, jag känner att det vore bra att ta det lilla lugna så jag slipper bli så slut på kvällen.
Nu att jag ett bad i väntan på att resten ska vakna! 



Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Hemma i Gubbängen är livet precis som vanligt, dvs byggarbete på morgonkvisten 🔫.
Resan var bra, vi hade tur med vädret då Stockholm hade hagel och kyla medans vi hade varmt in på kvällen (dock blåsigt på dagarna).
Sista kvällen åt vi grillbuffé på en av restaurangerna på Kneippbyn samt fick uppleva en bra krogshow, det var samma gäng som hade Pippis sångstund, hennes uppträdande, sång vid vattenland samt krogshowen och dem var riktigt bra faktist!
I lördags var det dags att åka hem, vi anlände till Visby vid 12-tiden och var där tills båten gick vid 19:10. Jag tycker jag har kämpat på bra under resans gång, mina fötter svullnade upp så jag kunde glömma att ha sneakers och det var knappt att jag kunde ha flippflopps! Sedan fick jag näsblod sista dagen, aldrig haft den annars så jag vart helt chockad haha. Idag har 80% av graviditeten gått och jag mår faktiskt väldigt bra för att vara så långt gången, foglossningen känns knappt av utan det är bara jobbigt med hand- och knälederna samt mina svullna fötter.
Igår spenderade jag & Robin vår första dag hemma med att bara vila i sängen, så himla behövligt!! Jag handlade lite men annars rörde jag mig inte ur fläcken.
På kvällen åkte vi till Sköndals handikappsbad och tog ett kvällsdopp.
Det är 34 grader i vattnet vilket är precis lagom och väldigt skönt, speciellt när det är kallt uppe i luften.
Här kommer resten av bilderna från Gotland:







Fredag morgon

Kategori: Vardagslivet

Andra natten här och jag har lyckats sova bra igen :)
Vi tog en biltur igår, hamnade på Tofta men åkte därifrån då vädret ändrades från kallt med sol till supervarmt och vi inte hade med badkläder.
Vi var på vattenlandet på Kneippbyn istället. Robin och jag gick ned och kollade havet en sväng och Robin badade, jag vågade inte för alla stenar och sjögräs 🙈.
På kvällen grillade vi och så spelade vi kort in på natten.
Grabbarna tog sin hyrda tandemcykel och åkte in till Visby vid typ 00:30, jag är jättekonstig nu när det gäller alkohol och festa så jag hoppas verkligen inte dem ska iväg ikväll igen (igår drog dem ju när vi andra inte orkade mer och gick och la oss, vilket kändes helt okej).











Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

God morgon!
Känner kaffelukt och hör barnprogram så nu är det fart i stugan. Jag passar på att ligga kvar lite till, har ännu inte ork att vara social. Det ska bli fint väder så jag tror vi ska till Tofta och bada!
Vi har handlat en massa mat så det ska bli riktigt härligt att äta en pangfrukost innan dess :)
Här är en bild på bebismagen, han ligger långt ut så formen är knasig :)


Onsdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Dag 1 på Gotland, Kneippbyn.
Jag lyckades sova några timmar innan det var dags att åka till Ida.
Vi anlände 10:15 på Gotland och spenderade dagen med att upptäcka Kneippbyn. 
Nu ligger jag i sängen och är helt slut, har verkligen krigat för att hålla mig vaken såhär länge :p








Tisdag natt

Kategori: Vardagslivet

Jäkla skit sömn..
Jag vet att jag måste sova, och jag gick och la mig redan 21:30 och snoufsade medan Robin spela på mobilen.
Sen skulle Robin sova och så jäkla vaknade jag till liv. Jag är stressad för att jag borde somnat tidigt (klockan ringer 04:40) och därför går det såklart inte.
Med en så låg dos sömnmedel som 20 mg så hjälper det knappast men jag hoppas få nån timmes sömn iallafall!
Båten går från Nynäshamn 07:00 men vi ska vara hos Ida redan 05:20. Allt är packat, allt är fixat men på nåt sätt är jag ändå uppstressad. Tror det beror på att jag är rädd att inte orka med de andras tempo, för allvarligt talat så höll jag på att avlida när jag gick från mig till Hökarängen idag (det var visserligen varmt). Jag älskar Gotland och speciellt Visby men att bara kunna dricka en kopp kaffe på altanen kommer ge mig sjukt mycket livsenergi.. Men såklart vill jag också spendera tid med Robin och våra vänner och orka hitta på saker/vara aktiv!
Ska prova värma värmekudden och ta ett egen täcke (hemskt, men det hjälper ibland att kunna snurvla runt för sig själv, att hålla om varandra men med täcken i mellan nu när det är varmt).
2 månader exakt till BF

Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Hallå!
Idag är det tisdag och jag går in i v32 (31+0). Knyttet ligger och myser med stjärten/huvudet i vädret på höger sida som han rätt ofta brukar och jag ska precis ta ett skönt bad med boken nu på morgonkvisten.
I lördags var jag ju på A's dop, har aldrig varit på dop tidigare så det var spännande. Jag var med på själva ceremonin och lämnade sedan presenten i festlokalen för att sedan gå hem, alldeles lagom för en tjockis.
Jag hade beställt en namntavlan med en prins på och sedan köpt ram till.
På kvällen hade vi skitkul på Anitas fest.
Klara sjöng "Andetag" och mamma hade skrivit en dikt till Anita som fick oss till skratt och tårar. Det var tipsrunda, musikquiz och så god mat förstås! 
Söndagen var bara lugn och igår gjorde jag inte heller mycket förutom att äta lunch med mamma & pappa på Farsta Gård och så gå på hemmamatch för att ÄNTLIGEN kamma hem en trepoängare!
Idag blir det till att städa och packa, imorgon är det nämligen dags för att åka till Gotland med Robins syster + familj samt en till Ida! :)





Lördag morgon

Kategori: Vardagslivet

Det luktar smörpopcorn i vardagsrummet (och har gjort det sen igår), begriper inte varför! 
Hur som helst har jag sovit oroligt inatt då Robin varit ute. Grejen är inte att jag är orolig för honom utan det är bara en vanesak att han ska sova tätt intill mig, och jag vaknar extra många gånger för att jag har så mycket utrymme och att det är kallare än vanligt. Helt annan sak om jag vet att han ska vara borta.
Iallafall så kom han hem och då vart jag klarvaken istället haha.
Har badat och ätit frukost, nu väntar jag på att bli trött så jag kan sova några timmar innan jag ska på dopet.
Igår åt jag och Klara lunch på blå lotus. Det var nånting i min mat som gjorde att det smakade barndom, måste vara nån krydda som min kokerska på lekis använde. 
Sedan kikade jag i affärer innan det var dags att åka hem.
På eftermiddag åkte jag, Maja & Linnea till Farsta och kikade sen åkte vi till mig och chillade. Jag gjorde sjukt god kyckingfajitas - synd bara att klockan var så mycket så min aptit var spårlös:p



Fredag morgon

Kategori: Vardagslivet

Fredag och jag har feeling för den, vaknade klockan sex och var piggast. Passade på att njuta av tystnaden utanför samt ta ett skönt bad med boken. 
Blev en riktig slappardag igår igen, var bara hemma och det enda vettiga jag gjorde var att lägga grejer på nya kökshyllan samt städa i kök & badrum.
Åkte in till stan på kvällen och åt middag med Sara. Hon gav mig ett armband där  det stod "Best Mum" på, hon kommer vara på resande fot när jag ska ha babyshower så jag fick den i förskott 🙈. Kvällen avslutades med att jag och Robin åkte och handlade på Vi, han köpte tre paket kyckling.. Vet inte hur många kycklingpåsar vi har i frysen nu men det börjar bli absurd.. Så jag antar det blir kyckling till middag idag 😅.
Förutom att äta kyckling så ska jag ta mig till söder för att möta Klara på lunch, måste även köpa presentpapper och kort till imorgon - då är det dop för Karins barn och sedan fest för moster!





Torsdag

Kategori: Vardagslivet

Det är extremt härligt att bo i Gubbängen just nu. Dem börjar borra och ha sig vid 7-snåret och så på dagen så spränger dem, sen får vi inte glömma tisdagarna då det är sophämtning vid 6-tiden och så har vi ju den där gräsklipparen som aldrig blir färdigt med de små gräsplättarna utanför mig.
Helt okej att väsnas men att det håller på från 7-17:30 är lite väl för en sjukskriven tjej. 
Igår valde jag att vara hemma hela dagen, min motivation var på noll och jag kände verkligen att jag behövde få ligga i sängen och bara ta det lugnt och typ fokusera på att diska/plocka lite och äta mat.
Robin hjälpte mig, efter en massa muttrande, att sätta upp kökshyllorna, så idag ska jag underhålla mig med att fylla dem! Sen är det bara att fixa andra väggen, jag har inte bestämt mig för exakt hur det ska vara men jag är väldigt sugen på tavlor och en tavelram där jag kan ha mina matlagningsböcker. Själva matlagningsdelen håller jag mig borta från då värden lovat att renovera den till hösten. 
Nu ska jag hälla i mig en kanna vatten (alltid så jäkla törstig) och så ska jag göra frukost! 



Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Det blev en bra dag igår trots allt.
Efter behandlingen började jag tvätta, det var mer än jag trodde så jag lämnade tvätten för att åka till Farsta och mvc.
Riita, min barnmorska, tog prover och mätta magen/lyssnade på knyttets hjärta. Knyttet är fortfarande perfekt på kurvan och han visade Riita hur stark han är genom att sparka på hjärtljudsaparaten när hon försökte lyssna haha. Han låg bra, magen var din och rund och han verkar må super.
Jag däremot se sämre järnvärden än innan. Förra gången hade jag 107 (man ska ha 120 men som gravid helst 110) och så ökade vi både folsyra och järntabletter niferex med det dubbla.
Nu låg jag på 105 och vi kan inte höja tabletterna mer så Riita sa att jag får äta mycket broccoli, messmör och torkade aprikoser som innehåller mycket järn.
Sålänge knyttet mår bra så är jag glad så jag tackade och åkte hem till tvätten.
På eftermiddagen skruvade jag ihop spjälsängen (orkade inte vänta på R mer) och den blir jättebra i hörnet bredvid min sängkant. Jag beställde idag två posters från www.desenio.se som jag tänkt sätta upp ovanför hans säng. 
Mamma, pappa & Klara kom och hämta mig och vi åkte till Ingarö. Min släkt (en stor del av den iallafall) från Östersund har hyrt stugor där och så har ju min moster och man sin husvagn så vi grillade och fikade med dem.
På lördag fyller min moster 60 år och det ska firas där ute, därav all släkt på plats haha :)
Här är lite bilder, ni ser också min skötväska :)




Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Jag hade en jättefin 2-årsdag med Robin. Vi kopplade av hemma till tidig eftermiddag och sen gick vi för att äta sen lunchbuffé i stan. Därefter vart det filmen "Minions" som var rolig och väldigt gullig, perfekt när man inte är på humör att orka koncentrera sig.
Efter bion mötte vi upp Sophie & Mattias, vi käkade middag i gullmars samtidigt som vi kollade på Hammarbymatchen.
Taxi hem (69kr är väl inget att tjafsa om) och så bara ligga och mysa i sängen.


Idag mår jag inte speciellt bra, magen känna konstig, jag har ont i svansen och mår illa. Jag är nu på behandling för sista gången innan min sjukgymnast tar semester 1 månad, men det känns okej för jag har inte speciellt ont mer än längst ned på svanskotan och så när jag sitter för mycket. 
11:30 jag till mvc, jag ska nog ändra mitt förlossningsställe från BB Sophia till SöS, inte för att jag väljer bort Sophia utan för att jag ännu inte varit där och kollat (och då känns det inte rätt ifall jag kanske föder för tidigt och inte hunnit vara där ännu). Min gamla klasskamrat ska gå dit med mig (hon pluggar barnmorska samt har gjort praktik där) men hon är sjuk nu och sen är vi båda borta på resa så det blir inte förens i slutet av juli/början av augusti som vi ska dit.
Förövrigt går jag in i v 31 idag vilket känns stort och häftigt. Mer än 75% av min graviditet har gått 🙈

Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Uppdatering på helgens bravader.
I lördags blev det bryggan med Linnea, senare mötte vi upp Micke & Sandra och drog ned till "Pripps Cup" för att säga hej till Robin och company samt se han spela en match. Sandra är beräknad 3 veckor före mig vilket är jätteroligt, kanske knyttet har en potentiell lekkamrat i framtiden?
Kvällen avslutades med broccolisoppa med rostade solroskärnor vilket var sjukt gott (passar på att äta soppa när R inte är hemma).




Igår vart en mysigt start på dagen, jag reste mig inte upp ur sängen förens efter 12 då jag tog mig till Farsta och mötte Amanda. Vi körde ännu en dag av sol och bad:)
Provade göra Frittata på kvällen, det var helt sjukt gott, till och med Robin, som annars inte är så sugen på att smaka nya saker, gillade den :) 
Vi åkte ned till bryggan på kvällen också och mötte en massa folk, och vi såg en (STOR)!kräfta, alla blev efter det lite mindre taggade på bad haha.
Mycket skratt och bus, en väldigt bra helg med andra ord <3
Idag är det måndag den 6 juli, vilket betyder att jag och Robin varit tillsammans i 2 år. Det känna som jättelite tid när man ser tillbaka på allt som har förändrats. Personligen har jag gått från en tränande, supande evighetsingel som levde på skitdålig lön men på något sätt alltid hade råd med att gå ut på krogen. Jag har förlorat flera nära vänner och vunnit många nya, jag har rest och börjat veta vem jag är. 
Jobbmässigt har jag fått en klarare bild över vad jag är kapabel till och jag har till och med lyckats blivit anställd på schema. Jag har börjar studera och fått framtidsplaner som räcker längre än 1 månad.
Nu är jag helt färdigt som singel, festandet har jag helt tappat smak för och jag uppskattar livets småsaker så mycket mer. 
Snart ska vi få hålla vår älskade son och då kommer livet helt vända mot nya äventyr. Jag mår i nuläget så bra att det nästan är skrämmande och jag älskar min sambo mer än någonsin!






Lördag morgon

Kategori: Vardagslivet

Seg start för den här fröken men efter att ha diskar och öst på med solkräm så  väntar jag nu på tåget till Farsta. Jag ska möta Linnea och vi ska hänga i solen tillsammans med mat (såklart) och sen drar vi nog förbi Pripps Cup och kollar när Robin spelar :)
Igår åkte jag och Robin till bryggan tidigt, vi köpte med oss frukost och så solade vi/badade tills det var dags för mig att åka till sjukgymnasten. 
Efter det blev det ytterligare lite bad sen hem och göra supergod broccolisoppa med rostade solrosfrön :)
Älskar vädret, trodde inte det med tanke på graviditeten men det är typ bara jobbigt på nätterna eftersom jag inte lyckas få ned temperaturen i sovrummet.






Torsdag natt

Kategori: Vardagslivet

Åhej ångest, jag har inte saknat dig!
Vaknade av att min syster ringde (ja klockan var 22 men ändå..) och hade värsta ångesten.. Äter lite och kollar teve i soffan men ångesten ger inte med sig, det här är den värsta sedan år tillbaka och den ger inte med sig, inte ens lite🔫.
Jag undrar om det är för jag sänkt medicinen som faktiskt, förutom att vara en sömntablett, också har en ångestlindrande effekt eller om det bara är graviditeten. Kanske båda?
Hur som helst är det inte roligt och jag hoppas verkligen att jag kan få sova snart. 
Organiserade kläderna till knyttet och här är några jag köpt nyligen: 





Torsdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Vaknade utvilad vid 8 imorse, så jag satte igång (efter frukosten) med att ta ur alla glad ur vårt vitrinskåp och sen dra den till vardagsrummet, snacka om Robin fick sig ett skratt när han hittat mig i hallen, kramandes med ett stort skåp och med en rådjurliknande blick (enligt han själv). 
Vi drog iallafall till hökarängsbadet och hade en underbar dag vid stranden tillsammans med Ida och lilla bebisen och så Elisa. Jag badade faktiskt trots att det var så kallt, det kunde inte hjälpas för jag höll på att avlida. 🙈
Robin skjutsade hem mig vid 3 så gick jag och vila, mina fötter ser helt sjuka ut av all vätska haha men det gjorde iallafall inte ont.
Sen kom galenskapen fram i mig och jag fick panik över vår heltäckningsmatta och eftersom pappa skulle komma och lämna knyttets spjälsäng så ville jag byta mattan fort innan han kom... Eller hur... Jag har släpat madrasser, sängar, sängbord och såklart mattorna som jag lovar vägen rätt mycket.
Sedan är ju måtten fel på den vi skulle haft i farmors rum och eftersom jag inte hittade tapetkniven så fick jag använda fantasin, och det blev helt okej faktiskt (hundra gånger bättre än äckelmattan innan). Det som är kvar att göra är att sätta fast en extra bit matta vid fönstret (fattades ca 10 cm som jag får sätta in på nåt sätt). Jag fick så sjukt ont och Robin sov vid det laget, så spjälsängen är inte ihopsatt och hyllorna i köket likaså. Men det finns en morgondag och jag hoppas verkligen att R kan hjälpa till för att borra gör jag bara inte, punkt slut!


Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Idag har dagen kommit då temperaturen ska stiga till uppåt 30 grader!
Jag har tagit fram bikini och solskyddsfaktor samt ska dra med mig mycket vatten till bryggan.
Igår var det lite provsmak och det var rätt brutalt för en gravid tjej, fötter och händer svullnade direkt och svetten rann. 😅


Igår var det tjejmiddag hos A, jag mötte upp mina två kollegor och vi åkte tillsammans från jobbet. Vi satt ute och blev bjudna på supergod mat och efterrätt och jag fick jättefina presenter till bebben <3 Så himla fina människor!
En uppskattad kväll som jag kommer leva på ett tag framöver 😊



Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Frulle: