The only way is through

torsdag kväll

Kategori:

Trött mamma checkar ut för idag. 
Kevin är väldigt frustrerad just nu och skriker, gråter och skrattar på samma. Vi har iallafall varit på BVC och min pojke är nu 68.2 cm lång och väger 9810 gram. Efteråt gick vi hem med stop förbi matdax. Han fick prova både smörgåsrån och majskrokar idag, ramen gillade han men majskrokar kändes läskiga i munnen och citronminen kom fram.
Nu ska jag se klart Shameless sen försöka sova! Godnatt 

onsdag kväll

Kategori:

Hallå! Idag har det hänt sjukt mycket!  Först var jag och Ida och tränade med sönerna som fick mysa på minidator.  50 minuter senare ropade dom på mig då kevin varit gnällig om man inte var honom  och hon behövde hjälpa det andra barnen (idag var det bara en personal). Båda barnen deckare i bilen. Senare fick kevin äta för första gången. Ida hade vart och köpt smakprover till Kevin så vi provade gröt. Gud vad jag skrattade!! Ni vet minen barn gör när dom äter citron, samma min gjorde han när han testade gröten, vilket Robin och jag hade väldigt roligt åt. Senare när jag lagade mat så låg kevin på en filt nedanför mig och han lyckades vända sig två gånger från rygg till mage och även en gång ikväll :) såklart slog han huvudet i golvet och började gråta. Det kom TÅRAR och jag bröt ihop totalt.. han var nöjd igen efter 10 minuter medan jag fortfarande får ont i hjärtat när jag tänker på det. 
Moa har varit här och ätit middag och sedan fikat, saknat henne galet mycket så det var roligt att det äntligen blev av :)

Måndag kväll

Kategori: Vardagslivet

Jag är tröttast i världen.. Tack för att Kevin somna, annars hade jag fått sätta Kevin i Robins knä och gömt mig under sängen. Jag fick för lite sömn, inte för att Kevin var vaken utan för att JAG var.. Kunde inte somna och sen vaknade jag 1 1/2 innan klockan ringde och Kunde inte somna om. Iallafall mötte jag Ida i Farsta. Jag köpte ett bar träningstights och en träningsbh. Sen skaffe vi (äntligen) gymkortet på Sats i Farsta. Vi hade ju kidsen och minisats stänger kl 13 så vi hann inte träna men vi lämnade dom en sväng medans vi orienterade oss i lokalen. Det är nyrenoverat och fräscht :) orkar inte skriva mer en så, håller på att decka men vill hinna se lite av min nya serie "Shameless"så hejdå :)

Söndag natt

Kategori: Vardagslivet

Kevin har lärt sig skrika.. Alltså när han är uttråkad eller trött så har han lärt sig skrika för då får man ju massa uppmärksamhet.. Very funny..
Lyckades efter mycket om och men få honom att somna, förhoppningsvis för natten! Imorgon ska vi upp tidigt (klockan 9 typ) för att möta Ida i Farsta och köpa träningskläder och sen träna.. Tack för att CSN kommer imorgon för jag hade 80kr kvar på kortet haha!
Godnatt på er


Söndag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Den här veckan har varit fokus på att få igång pluggandet. Jag fastnade på uppgift 3, fattade INGENTING av en teori vi skulle skriva om.. Ringde mamma till och med men hon förstod lika lite som jag. Men igår lossnade det, hoppas bara jag förstod rätt. 
Idag har jag varit ute och gått med Christoffer och Kevin, sen var pappa här och vi käkade varma mackor :)
Nu ska jag försöka städa och pussa på min älskade son <3 
Imorgon ska jag köpa träningskort börja träna, FETT NERVÖS!!!
Puss






Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

God morgon!
Det här är väldigt tidigt för mig som brukar gå upp vid 10-11 nu mera. Soft bebis, jag sover liksom mer nu än när jag var preggo.
Jag hade en bra gårdag som startade med frukost och plugg. Inte det lättaste och jag fick göra en massa avbrott och klämma in pluggandet i de små pauser jag hittade då Kevin var nöjd eller sov. Men jag lyckades till och med göra klart och skicka in uppgift 1 av 5! Allt ska vara inskickat och klart på 2 veckor så det gäller att skicka in så snabbt som möjligt för jag såg att några av uppgifterna var lite mer tidskrävande och dom lär jag behöva några dagar på mig att göra. I värsta fall får jag börja gå upp tidigt och göra dom medans Kevin fortfarande sover.
Jag har faktiskt ångest över att behöva studera på min mammaledighet, Kevin är bara liten en gång och då vill jag njuta  till hundra procent utan distraktioner och andra krav från omvärlden men tyvärr ser inte livet ut så. Jag måste dessutom börja ta tag i träningen och då ryker 1 timme några dagar i veckan på det också. Det är faktist helt sjukt att man älskar sitt barn så mycket att man bara skulle nöja sig med att bo i en grotta utan nånting annat än bara min familj. 
Hur som helst så var min pappa och syster på besök igår, vi käkade middag (jag gjorde fiskgryta) och skulle gjort nice-creamen när dom var här men det glömdes bort haha! Mamma är fortfarande i Östersund så henne träffar jag inte förens 1 februari då hon ska hjälpa mig med Kevin medans jag färgar  håret. Jag börjar förresten bli sugen på att göra en ombre, eller egentligen inte men det vore skönt att ha sin egen hårfärg i botten så jag slipper färga varannan månad! Vad tror ni, skulle jag passa i det? 
Typ som Charlotte har skulle jag isåfall kunna tänka mig. Maja har gjort det och svägerskan funderar på det och jag då? Jo jag har haft samma frisyr och färg sedan 1800-talet så det kanske är dags?
Bilder från igår:






Tisdag natt

Kategori: Vardagslivet

Sjukt trött men måste bara in och berätta om två saker jag upptäckt!
1. Poddar!! Om jag ska vara helt ärligt så visste jag inte ens hur man lyssnade på poddar. Skäms lite när jag insåg att det finns en app i min telefon som heter podcast men som jag aldrig sett utan bara gömt undan i en mapp tillsammans med iBook och Apple watch. Iallafall så är det perfekt för jag har börjat tappa intresset för mina promenader men nu helt plötsligt längtat jag tills nästa!
Ska skriva sen vilka jag tycker är bra, men ni får ge mig nån vecka.
2. Nice-Cream! Provade göra det ikväll och det vart riktigt gott! Det är alltså glass utan tillsatser. Jag delade och frös in banan och så köpte jag frysta jordgubbar, sen tog jag ut och lät dom Bli lite tinade så inte bladen på stavmixern går sönder, sen bara mixa och voilà du har nyttig glass!
Nästa gång tänker jag prova med blåbär.
Godnatt!

Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Här ligger vi och myser. Kevin Försökee (och lyckas ibland) nå sina fossingar men han förstår inte riktigt att han kan dea upp händerna och fötterna samtidigt :D
I söndags fick han träffa en ny kompis, nämligen C som är min kompis Mickes barn. Han är bara en månad äldre så det kommer bli sjukt kul om vi fortsätter hålla kontakten när dom är äldre :)
Annars har det inte hänt så mycket, jag inväntar min bok så jag kan börjar plugga.





Lördag natt

Kategori: Vardagslivet

Bara tomten är vaken..
Eller jag också :)
Idag har jag varit sjukt trött, låg bara och mös i pyjamas tillsammans med min lilla son tills klockan var pinsamt mycket.
Sen åkte min lilla familj och jag till Thomas, Kevins farfar som fyllde år.
Där bjöds vi på god middag (vi missade fikan på förmiddagen). Det var väldigt mysigt och Kevin var på gott humör. Sen skulle vi åka hem, Robin stannade kvar och jag tänkte att äsch det gick ju så smidigt att åka hit med bussen så det lär inte vara nåt problem nu..
Tjeena.. Kevin fick ryck och började gallskrika, jag går till nästa station men han lugnar sig inte, så jag tänker att om jag skyndar mig så kanske jag hinner till ytterligare en.. Han fortsätter gallskrika och då ser jag bussen komma och åka förbi mig, bara några meter från hållplatsen. Då slutar Kevin skrika och ligger tyst och nöjd i vagnen. SÅKLART.
Jag älskar ju att gå med det var -14 grader på dagen och jag hade inga tjocklläder så det bet skönt i låren vill jag lova.. 
Sen fick jag ÄNTLIGEN min kurs på läroplattformen och det är spec.pedagogik 2 jag börjar med så jag har redan beställt hem boken och nästa vecka börjar jag, NERVÖST!
Iallafall så ska jag sova nu! Godnatt







Fredag förmiddag

Kategori: Vardagslivet

Jag har glömt berätta..
Tror det var i onsdags som en av fastighetsskötarna knackade på. Han var i närheten och chansade på att vi var hemma. 
Som tur var så hade Robin precis kommit hem från dömningen så han tog emot honom medans jag låg kvar i sängen och tjuvlyssnade. Det bestämdes att dom kommer göra nytt golv i köket OCH i hallen, dom blåser ut köksdelen och vi får ny kyl och frys som sätts där jag hade bordet förut samt att det görs typ skafferi och städskåp där. Sen görs en större arbetsyta där vi har köksdelen nu och det görs utrymme för diskmaskin, exakt information kommer senare. Tyvärr är det olagligt att ha tvättmaskin i köket pga stor risk för översvämning så det blir inte av. Arbetet påbörjas inom en månad (!!!) och ska vara klart på 3 veckor.
Så himla glad att det äntligen ska hände, lagom till att Kevin ska börja äta så har vi ett fräsch kök där det blir roligare att sitta och umgås i  :)

Fredag morgon

Kategori: Vardagslivet

Redan fredag, vad hände?
Dom här dagarna har verkligen bara rullar på, jag har vaknat, ätit frukost, duschat etc etc sen är det Kevin tur att äta (jag har börjat ge flaska då) och så går vi ut och går. I onsdags var Maja över och vi tog en promenad på kvällen också. Igår däremot blev det nånting helt annat. Jag och Kevin åkte nämligen till Farsta och fikade med min moster och kusin. Från början var det sagt att vi skulle till söder och prova ett barnvagnscafé men jag fick bara ångest av tanken att åka till stan med Lillskiten att jag ångrade mig.
Det var iallafall första gången vi var ute "på stan" och det gick fint. Kevin satt i knät och var helt fascinerad  av allt runt omkring och var sitt vanligs glada jag om än lite tystare, han brukar ju prata högljutt här hemma haha.
Egentligen brukar han sova den tiden då vi annars är ute och går så på slutet blev han ledsen av trötthet så jag la honom i vagnen med en flaska och han slockna på två röda.
Det fick räcka för den dagen och jag tackade för mig och tog mig hemåt.
Jag gillar verkligen rutiner och med barn är det ännu bättre! Som mina dagar tillexempel. han vet att han ska sova i vagnen så han tystnar direkt när vi är börjar gå med vagnen och somnar nästa direkt så jag får egentid att lyssna Morgonpasset och försöka att inte skratta högt ute bland folket.
Sen kommer vi hem och han busar, äter igen och busar igen sen äter han och somnar. Nånstans där badar han med mig eller Robin och så brukar det vara lite gnälligt (tror det kliar i tänderna), tills han äter sen busa sen äta och sova för natten. Den här rutinen funkar ju inte alltid, men det är min mall för dagen, och om det är något annat som händer utöver det vanliga så är det bara att stoppa in men ändå fortsätta resterande dagen som vi brukar. Jag har gått ned från 66 kilo till 63 tack vare mina promenader och att jag dragit ned på godiset :) Så skönt att jag börjar ta hand om mig själv igen!
Nej nu ska jag fortsätta kolla Tradera (ny besatthet!) och hoppas på lite mer sömn.. Vaknade och kunde inte somna om, fast jag sovit på tok för lite.


Måndag natt

Kategori: Vardagslivet

Äntligen sover han, killen som varit gnällig denna kväll. Antingen är det att han håller på att kämpa mot något virus eller så är det tänderna som spökar för han vill ha nånting i munnen men det ska inte vara hårt (som en bitleksak) utan det föredras att vara hans arm, hand, kläder, handdukar eller gosedjur. Nånting lurt är det iallafall.
Idag vaknade han typ halv sju på morgonen, vi busade och sådär nån timme sen somnade vi om igen. Jag vaknade elva, hann dricka kaffe och äta frukost tillsammans med Ida (som var i telefonen) innan han vaknade. Efter ett bad (Kevin satt och tittade på i babysitter) så tog vi en promenad i det slaskiga vädret. Stolt att jag tog mig ut, tackar mig själv för att jag köpt gummistövlar! Sen hämtade vi paket och handlade :) 
Resterande eftermiddag så mös jag mest runt plus lagade lite mat. Imorgon är Robin ledig efter dömningen, kanske blir att hitta på något :) 
Nej nu måste jag sova, godnatt!
Lyssnar typ alltid på Morgonpasset när jag är ute, får alltid försöka dölja att jag skrattar 😆

Beställde bland annat från märket Newbie som är en favorit :)
Sötaste tossorna från H&M


Söndag natt

Kategori: Vardagslivet

Ni vet att Kevin sover till ca 12 på dagarna.. Inte idag inte, då skulle han vakna klockan nio.
Jag ammade honom vid halv nio sen smög jag in och la mig i Robins famn (soffsovaren deluxe) och precis när jag somnade så vaknade Kevin och var på ett piggt och glatt humör så det var bara att göra kaffe och haka på..
Jag själv var TRÖTT.. Syster och jag kollade film och mös till 22 sen åkte hon hem och jag la Kevin men fastnade själv framför burken till säkert ett på natten.
Sen kom Robin hem vid 3 och jag har ju saknat honom en massa så kunde inte låta bli att snacka lite skit med honom en timme eller så tills han deckade.
Älskar att nattprata med honom när han varit ute och haft en bra utekväll, man får alltid höra roliga historier och alltid mer än standard svaren på mina frågor ;)
Iallafall har Kevin skrattat idag igen, flera gången (när jag kittlat) och man märker att han försöker skratta annars också fast det blir mest glädjetjut och hans fnissningar/fnysningar.
Det är skrämmande hur mycket jag älskar honom, hjärtat är verkligen utanför kroppen nu mera. <3







Lördag förmiddag

Kategori: Vardagslivet

I det här hemmet sover vi länge! Kevin sover FORTFARANDE och han somnade vid 22 igår, men å andra sidan tar han bara korta naps på dagen nu mera. Jag själv är ju en morgonmänniska men till och med jag har vant mig vid dessa sovmorgnar och kan ibland gå upp vid elva. Jag tänker att jag borde passa på för när han blir äldre så kommer nog inte den här lyxen finnas kvar.
Det här med att Kevin ska sova i sin egen säng har också lags på is, men det är bara för jag försöker få honom att somna vid 22 för natten, och då behöver jag vara snabb med att amma direkt när han börjar vakna.
Anledningen är att han faktiskt mycket hellre vill vakna vid 23 och sedan vara vaken till 02-03 och det vill inte den här mamman så knepet är att få han att somna om innan han vaknat ordentligt.
Idag har pappa Robin fotboll hela dagen och sen ska han fira en vän som fyller år, min syster ska dock komma hit och umgås med mig och Kevin så helt synd om mig är det inte (fast lite tjurig över att Robin är borta igen blir jag). 
Innan dess måste jag städa här hemma, jag dammsög lite snabbt igår men måste köra en lite mer ordentlig städning av golven. 
Sen är kaffet slut så ska handla lite också :)
Nu vaknade prinsen, äntligen får jag gosa <33 


Fredag kväll

Kategori: Vardagslivet

Idag har vi haft besök av mamma & pappa, vi käkade lunch och jag hinkade kaffe (trött idag). Sedan gick jag och Kevin ut på en promenad i snöväder, sjukt svårt att gå med barnvagn på oplogad gata men jag får tänka att det är bra träning ;)
Har inte så mycket mer att säga denna ikväll, har trist och hatar dota som har snott min pojkvän ifrån mig.. Han har suttit vid datorn sen jobbet (typ 12..) förutom att han gjorde mat och vi åt tillsammans i köket för en gång skull, väldigt mysigt men jag vill se honom mer faktiskt - han är ju min och ingen annans (inte ens ett spel)..


Torsdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Dagen är snart slut, Kevin sover men jag hoppas han vaknar snart så jag sedan kan lägga honom tidigt för natten. Jag själv äter mörk choklad och ser "Ängelby" på SVTplay, en av de flummigaste serier jag sett men verkligen bra :) Rekomenderar!




Påslakanet är från när jag var liten och skallran från Robin :)



Torsdag förmiddag

Kategori: Vardagslivet

Godmorgon!
Jag har sovit uruselt vilket är typiskt för Kevin somnade för en gångsskull klockan 22. Nu har han somnat igen min lilla sjusovare haha!
Agendan idag är att tvätta och ta en promenad, jag tror bara det är jag som är glad över det kalla vädret haha!
På måndag ska skolan börja igen men jag har inte hört något så jag undrar om dom glömt bort mig, det hade inte förvånat mig.. Vi får se, skrev till min lärare iallafall. Fun fact - jag är den enda eleven på denna inrikting alla andra har valt akutsjukvård haha :)


Onsdag förmiddag

Kategori: Vardagslivet

En viss herre var en tjurskallen igår, dock blev de bättre framåt kvällen då jag bjöds på middag och så såg vi serie tillsammans (första gången på evigheter!). Kevin satt hela tiden och pratade (högt) med teven, så jäkla söt<3
Och vet ni vad? Igår skrattade Kevin för första gången!! Två gånger skrattade han på raken när jag kittlade han på halsen, sen blev jag väl för hysterisk så han började gråta haha! Nu är allt jag vill att höra hans söta skratt, men det är svårare än man tror - han ler ju jämt typ men det krävs något extra att få igång den där lilla parveln att skratta.






Tisdag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Har varit duktig och promenerat både igår och idag. Kevin accepterar vagnen nu mera och somnar så det underlättar ju. Älskar att det är snö ute, det gör allt så mycket mysigare.
Nästa vecka börjar skolan igen, nervöst för jag vet inte hur det kommer gå med Kevin och plugga, men en sak i taget! Har inte hänt så mycket annars, allt rullar på och jag älskar livet mammaledig! 






Söndag kväll

Kategori: Vardagslivet

Den här dagen har varit bra.
Efter att ha myst framför teven i sängen så tog jag och Kevin en promenad i den sköna (kalla) vädret. 
När vi kom hem så höll Robin på att städa/diska/frosta av frysen - en väldigt härlig syn. 
Sen gjorde vi middag tillsammans.
Nu sover Kevin i sin egen säng (!!) med napp(!!). Väldigt mycket otippad denna söndag :p



Söndag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Hallå!
Jag har nyss varit och fått mina fransar påfyllda hos fina Christina. Det är verkligen skönt att vara borta en timme och bara kunna snacka om allt och ingenting utan att tänka på något annat. Längtar hem så himla mycket och allt känns alltid mycket bättre efter lite distans. 
Igår var min syster här, vi tog en promenad med Kevin, lagade mat och kollade film. Hur mysigt som helst och väldigt bekvämt för nu har hon fått färdtjänstresor så det blir smidigt att komma hem för henne.





Mellanrum

Kategori: Vardagslivet

Alltså va!? Skrev ett inlägg igår (på nyårsafton) som bara gått upp i rök??
Orkar inte skriva om det så ni får nöja er med några bilder och vetskapen om att jag hade sjukt roligt. Vi var hos Ida & Christian tillsammans med några vänner, det vart spel och massa mat och så alkohol (jag drack faktiskt ett glas vin och lite bubbel). Väldigt roligt och lagom eftersom det var tre barn i bilden, men ändå kom vi inte hem förens klockan fem!
Kevin sov igenom tolvslaget (HELT SJUKT) fast vi var ute och det lät som tredje världskriget..Men annars var han med rätt mycket faktiskt :)







Fredag natt

Kategori: Vardagslivet

Ikväll har jag lyckats få Kevin att somna i sin egen säng. Frågan är hur länge han ligger kvar där innan han gnäller. Jag tror att jag ska börja med att försöka få honom att somna i sin egen säng och sedan när han vill äta, låta han ligga kvar - nån gång lär han ju sluta äta på natten. Det känns sjukt ovärt att bära över honom och riskera att han vaknar / dessutom kommer jag också bli pigg. Stolt över att jag lyckades men usch så tomt och ensamt det känns, Robin sover på soffan (han ska upp tidigt) så sängen som annars känns för trång känns nu stor som rymden..
Idag har varit lugn sånär som en promenad till Matdax för att handla med mina grabbar.
Nu sova, imorgon har Robin cup och jag och Kevin ska hänga med min syster!