The only way is through

Tisdag natt

Kategori: Vardagslivet

Jaha ni här går det lugnt fram..
Efter fjärde dosen så gick jag och Robin ut. Solen sken och vi satte oss ute en sväng för att sedan gå till frisör ocu klippa Robin. Väl tillbaka så började jag få ont i ryggen. Dom kopplade in CTR och mätte att jag hade regelbundna värkar. Därför avvaktade dom med femte dosen och ville se ifall kroppen satte igång sig själv. Det gjorde den inte utan istället försvann alla värkar.
Suck men bara att fortsätta med doserna, Om en timme ska jag få den sista dosen, och om det inte sätter igång så gör dom ingenting förens imorgon bitti. Jag frågade om sömndos med blev nedröstad av barnmorskan och Robin vilket är smart ifall värkarna sätter igång och jag är deckad av sömntablett haha.
Så jag försöker stå ut, jag HATAR nätter, det är för tyst och finns ingenting att göra, börjar få halsbränna också vilket är extra roligt.
Det var uppdateringen för inatt, så får vi se vad som händer nu framöver. Håll tummarna för att jag antingen får igång värkarna eller att jag får sova!


Tisdag förmiddag

Kategori: Vardagslivet


Nu har jag fått första dosen och åtta till ska jag ha. Vi kom hit klockan 10 och doktorn såg att jag var öppen ett finger ungefär. 

Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Jag har inget att skriva. Dagarna är väldigt enformiga med promenader tillsammans med vovven, powernaps och tevetittande. Imorgon ska jag ringa in till BB och höra om jag blir igångsatt eller om jag får vänta en dag. 
Idag ska jag handla mat med Ida, bunkra upp med lättlagat innan bebis kommer, jag gjorde ju det för typ två veckor sen men det är ju slut såklart :p

Jag har fått bristningar både på mage, rumpa och bröst -inget brutalt så men ändå (sjukt störande då jag gått hela graviditeten utan att ha haft en enda bristning så kommer det när jag går över tiden och lilleman kunde kommit)



Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Godmorgon!
Igår var det dags för ultraljud på Sophiahemmet. Med mig hade jag mamma och min moster. Allt var bra med bebis - det fanns bra med fostervatten och sådär. På fredag om han inte behagat att komma så ska jag ringa BB Sophia och boka in igångsättningen.
Efter ultraljudet åt vi lunch och så tog vi en promenad till Odenplan.
Direkt efteråt mötte jag Robin, vi gick med Lillen till Hökarängen, sen orkade jag inte längre så vi tog tåget till Farsta.
Där gick vi och klippte Lillens klor, och köpte mat till honom.
Idag har jag ingenting inplanerat, ska väl sova lite till sen får vi se om jag hittar på något - R är och dömer men jag vet inte om han skulle jobba efter eller om han kommer hem. 
Morgonmys med vovvisen



Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Jag var sjukt duktiga igår!
Först vart det att tvätta, sen städa/dammsuga och så en längre promenad med Lillen. Robin var hemma och hjälpte till med att bära tvätta/diska och handla 😊.
På kvällen hämtade jag paket, nu har jag gummistövlar, fingervantar ocu två tröjor whop whop! 
Idag ska jag till Sophiahemmet för ultraljud, går in i vecka 42 idag så dom ska kika att knyttet mår bra och så ska vi diskutera igångsättning, med mig kommer jag ha mamma & moster :)


 

Söndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Gårdagen var bra, den började lite katastrofalt och jag vart ledsen i ögon (det blev för mycket). Men så åkte jag till Farsta med Maja och vi fikade/kollade runt. Sen gick jag till Ida och Christian. Robin kom dit och vi käkade middag/hängde. 
Hemma blev det vaken och en massa tårar, har sovit så himla sämst och vill helst bara lämna magen hemma och dra.
Fan, det hade varit så skönt att åka till gymet och köra världens hårdaste pass.. Får inte ut alla känslor, dom bara ligger där inne och kokar. 


Lördag morgon

Kategori: Vardagslivet

Morgonmys med hund, han är lite mer morgonpigg än Robin (även fast han sover i mitt knä så är han sällskap vid teven haha). Igår förutom att städa och traska med vovven så hängde jag med Linnea. Vi käkade lite (gjorde rödbetssoppa) och mös framför en film (eller två). 
Idag är Robin helt ledig, typ i chock för det var länge sen sist! Kanske kan man fixa lite hemma 😏 


Torsdag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Dåligt med sömn men kaffet räddade mig imorse. Det gick bra hos barnmorskan, jag tycker verkligen om henne - hon är inte alls som den jag hade tidigare (som var en supersöt mumimtant men hade inte koll på läget).
Jag har gått upp ytterligare i vikt, väger nu 87,5 kilo!! Bebis verkar må bra och huvudet är långt ned som tidigare.
Det var sista gången jag gick dit som barnlös (hehe), nästa besök blir på BB Sophia på tisdag för att göra ultraljud. Om bebisen mår bra men ändå inte vill komma ut så blir jag igångsatt tisdagen därpå (den 29/9) 😍!
När vi var klara med mötet så träffade jag Ida, vi handlade lite sen vart det hem.
Tog mig en timmes promenad med Lillen, superskönt - älskar att det inte är soligt och varmt haha!! 
Nu tänkte Jag läsa lite i badet, har lite huvudvärk som jag hoppas går över snart, annars tar jag en dejt på kudden.


Onsdag natt

Kategori: Vardagslivet

Båda mina pojkar sover, och den i magen sträcker på sig litegranna sådär.
Väldigt mysig dag kan jag tala om. Blev tre "långa" promenader och en massa mys med Linus. Jag har haft ett lugn i kroppen som varit helt oslagbart, dessutom fick vi slumra till 11:30 framför teven eftersom R tog morgonpromenaden med Lillen.
Jag kan inte sova, såklart... För imorgon ska jag till BM och då ska ju sömnen bråka så det ska bli lite extra jobbigt 😋.
Jaja, läser lite bok för att se om det får mig att somna. Hinkar även mjölk då jag har grova sura uppstötningar!
Holla!


Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Ligger och drar mig i sängen, Robin var ute med Lillen imorse så jag behöver inte gå upp om jag inte vill :)
Idag har jag ingenting att göra, jag ska försöka satsa på en lite längre promenad med Lillen men annars blir det inte mycket mer vad jag vet.
Kanske bebis? Nä, allvarligt talat tror jag inte han kommer komma i första taget, det har jag ju sagt länge nu och inga förvärkar har kommit så känns som det stämmer. 
Imorgon bitti har jag tid med min barnmorska, då ska vi boka ultraljud och prata om eventuell igångsättning (antar jag). Vore rätt skönt att ha ett datum för en igångsättning så jag kan psykiskt förbereda mig på ett slutdatum, även fast jag isåfall kommer be om senaste möjliga datumet.
Jag har ju ingen stor längtan efter att lilla älsklingen kommer ut nununu, det låter kanske hemskt men så ska det inte tas. Fysiskt är jag redo för en förlossning (så redo man kan vara) men psykiskt så skadar det mig inte att jag gått över tiden. Jag är naturligt nervös för hur mitt liv kommer se ut, detta är ju ett livsstidskontrakt så jag njuter av att leva mitt enkla, rätt själviska liv tills det är dags att byta blad. Jag vet till hundrafemtio procent att jag kommer älska livet som föräldrar, för mig är det vad livets mening är och jag är så innerligt tacksam att jag har kunnat bli gravid och att det inte funnits några komplikationer hittills <3
Men innan mitt och Robins nya liv startar så lever jag i min lilla bubbla av sömn och att bara njuta av egentid - det borde alla göra!
Förövrigt kan man tro jag redan har barn i hemmet, jag städade igår och detta är på kvällen. Bovarna i dramat är en viss hund och karl.. 😏

Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

God morgon!
Jag har ändrat lite i mina rutiner och eftersom det blivit lite höstfeeling ute så har jag börjar se Nyhetsmorgon till frukosten. Med lite tända ljus och ruggit väder så är det helt idealist (JAG ÄLSKAR HÖSTEN). Gårdagen var jättetrevlig. Vilade en massa och sen åkte jag till familjen i Aspudden, gick rätt smärtfritt faktiskt :)
Sen firades fina syster som gjort goda tårtor och garderat dom på sitt konstnärliga sätt. Det var väldigt roligt att träffa lite släkt & familj, tänk att nästa gång så är jag mamma :)
Väl hemma så blev det en lite längre promenad med Lillen, han hade varit gnällig och lite orolig enligt Robin så vi tog ett rejält varv runt gubbis. Det visade sig att han nog hade magont då han bajsade tre gången och det var rätt löst. Var väldigt skönt väder då, nästan så jag frös lite. Vi tittade lite på R som dömde också innan det var dags att gå hem igen. :)
En glad nyhet, jag fick min validering godkänt - både APL (praktiska) delen men också på prövningen där jag fick C! Glad tjej behöver inte oroa sig över skolan på typ tre månader!!
Såhär ser jag ut oftast, men det är okej när man är supergravid haha


Söndag natt

Kategori: Vardagslivet

Nu är det officiellt måndag den 14 september, min syster fyller 22 år och det är min BF-dag (beräknad förlossning). Tror verkligen inte knyttet vill ut men det känns på något sett skönt att ha kommit till den här punkten. 
Dagen gick som jag förutspådde snabbt, Teija kom vid tolv-tiden och vi fikade här i centrum. Hon hade stickat jättesöta sockor till knyttet som blir perfekta i vinter <3 
Efteråt gick jag hem och städade, sen vart det fotboll.
På kvällen ringde Robin (han dömde) och sa att nånting hänt så vi ska passa Linus (Lillen). Lyckan när vi fick mysa igen <3 Lite dålig timing men vi får ta det som det kommer, det kan vara så att knyttet inte vill ut på två veckor och då är det perfekt med en liten vapendragare på dagarna :) Fick lite panik och såg framför mig en spädis och en liten hund som vill leka, men wooosa en sak i taget!
Jag deckade tillsammans med R och Linus men så väcktes Jag av att robin råkade trampa på Linus leksak så den tjöt till som en stucken gris. Jaja, ligger nu i soffan och ska läsa lite





Söndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Äntligen är den tristaste lördagen slut och söndagen är här :)
Jag gjorde på riktigt ingenting igår, det enda som inte var att ligga och dega var att jag diskade så ni förstår nivån på den dagen. Ändå var jag så jävla rastlös och ville massa. Tillslut låg jag i soffan med huvudet mot Soffkuddarna och gjorde precis ingenting. Då kom Robin hem från dömningen, med sig hade han sushi och en massa gott! Jag fick typ 20 minuter med honom som piggade upp mig (MÄNSKLIG KONTAKT) sen satte han sig vid sin dota och jag hittade en grym serie på viaplay!!
Idag ska jag iallafall göra saker.. Jag ska fika med min barndomsvän Teija, och sen klockan 15 så är det Hammarby som spelar! Så denna dag kommer gå snabbt :)


Fredag morgon

Kategori: Vardagslivet

Äntligen är det fredags och prov! Nu vill jag bara ha skiten avklarad så jag kan koppla av och invänta bebis <3 
Sovit rätt dåligt och då har jag ändå tagit sömntablett, men det får fungera!
10-14 är provet och jag har köpt med mig choklad och en flappjack, tänkte även köpa nånting på vägen så borde jag klara mig :)
Jag fick förövrigt B på min sista psykologiuppgift, så nu inväntas provresultat och kursens slutliga betyg.
Igår åkte jag till jobbet, A hjälpte mig med min validering som jag tänkte lämna idag så är det också avklarat!!
På vägen hem så hämtade jag upp mitt babynest som Belisa Brand har sytt, och jag är suoernöjd, här kommer bild (OBS det är en filt i som inte tillhör) samt en bild på min vagn som jag fått av min moster :)



Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Snart helg igen, tiden går så äckligt snabbt att jag knappt hinner med det jag vill göra!
Var som sagt på BM besök igår, rätt nervös då jag trodde järnvärldena var dåliga men icke! Jag hade bättre järnvärlden än när jag blev inskriven, då hade jag 117 och nu 124!! Väldigt bra ifall jag skulle blöda ordentligt under förlossningen sa barnmorskan.
Sen har jag gått upp 2 kg på två veckor vilket är fantastiskt, sjukt att jag vägen 86 kg bara men får tänka på att jag faktiskt är 177 cm lång också :p
Allt var bra med prinsen, hans hjärtljud var fina, han låg långt ner och magen hade bra storlek.
Efteråt pluggade jag lite inför mitt prov tills mamma kom och vi käkade lunch. Tyvärr beställde jag en fisksoppa som jag verkligen inte tyckte om men åt mig mätt på bröd hehe.
På kvällen kom mamma, pappa & Klara, dom hade med sig vagnen som ÄNTLIGEN är här :) Jag bjussade på fika medan pappa listade ut dess funktioner (hatar teknik och vill bara att allt ska fungera haha). 
Robin köpte sin äskande stol igår, råkade även slinka ned nya hörlurar:)



Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Det snurrar lite i huvudet och jag känner att en huvudvärk är på gång.. Jag har aldrig huvudvärk så jag undrar om det kan bero på att mina järnvärden är dåliga.. Slutade för nån vecka med järntabletterna, dels för jag var lat och hela tiden glömde köpa nya, men också för att det enda som hjälper mot mina sura uppstötningar är att dricka mjölk och det kan du inte göra 2 timmar innan eller efter intag av järn.
Men jag tycker att om det är så farligt så borde jag varit mer trött och haft mer effekt av att värdena varit dåliga. Jag ska till barnmorskan idag och då kanske  det mäts lite värden. 
Igår ringde R och frågade om jag orkade åka till Ikea en stund. Jajamensan! Vi köpte ett skrivbord (YES!!) samt kollade lite på Elgiganten efter en datorstol. Sen mös vi hemma bara han & jag - man måste passa på!



Måndag natt

Kategori: Vardagslivet

Nehepp det gick inte att lura John Blund.. Som tur är så har jag ingenting inbokat imorgon så jag kan ta en rejäl sovmorgon utan dåligt samvete.
Kan också gissa mig till varför jag Inte kan sova.. Förklaring: en viss herre har införskaffat en speldator, flyttat köksbordet för att använda det som provisorisk skrivbord till vardagsrummet där min gungstol stod. Jag har PANIK över den här lägenheten och har blivit som ett autist som måste ha kontroll över situationen, det har jag inte nu och även fast detta kanske bara kommer vara såhär i 1 dag så kryper det inom mig. Jag har två projekt kvar som Robin behöver hjälpa mig med, och det är att sätta upp två hyllor, sen kan knyttet komma, men nu blev det helt plötsligt skrivbords och kontorsstolsjakt plus att allt måste tänkas om.. Det är riktigt även jobbigt med hormonerna nu och alla känslor är kopplat till min familj, särskilt min lillfamilj (jag och R). Jag har så mycket känslor och det är tufft, speciellt då dom ALLTID kommer på kvällen (typ aldrig annars). Jag har lite fobi för att vara vaken ensam på natten då jag får Flashbacks från mina miljoner sömnlösa/ångestladdade nätter jag haft innan jag började med min medicin. Jag blir lite paralyserad och bara låter tiden gå utan att göra nånting, jag liksom fastnar i en rörelse och blir en aning apatisk.

Måndag kväll

Kategori: Vardagslivet

Tvättdag!
Det var lite jobbigt, me väldigt skönt att vara sysselsatt hela dagen! Blev klar lagom till att R slutade, vi åt lite mellis (jag åt té och Brandt-skorpor) och så unnade vi oss en timmes sömn:)
Jag har också pratat med jobbet och  skickat iväg mina valideringspapper till dom, förhoppningsvis så får jag dom innan fredag och kan lämna dom samtidigt som jag ska göra prövningen för Vård och Omsorg 1! Har också kollat på uppgifterna som min klass ska göra och föröker svara på dom själv, tänker att om jag klarar dom så borde jag klara kursen.. Börjar bli riktigt nervös faktiskt, för det är svårt att veta vad man ska plugga till och att det är ett 4-timmarsprov betyder att det är rätt mycket information jag ska kunna.
Jag kan bara göra mitt bästa!
En bild på en Bambi utanför köksfönster :)


Söndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Idag har jag och Robin varit tillsammans i 2 år och 2 månader och om max 2 veckor kommer vi bli fler än 2 personer i vår lilla familj ☺️.
Igår var jag sjukt rastlös, tack och lov så fick jag med Maja på en fika i Farsta, även fast jag inte orkar så mycket så är dom små stunderna guld värda för mig!
Robin gick ut med M och hans fotbollslag, nu mera är det inget supande som gäller men han hakade på och drack en öl eller två - fan dom där grabbarna verkar roliga att festa med, typ all in men inte på ett pinsamt orten sätt. Jag hade föredragit att ha han för mig själv men ärligt talat orkar jag inte ha någon här som inte vill. Men idag mellan 13-19 och hela natten är han min vilket är betydligt mer än en vanlig söndag (livet som fotbollsänka).
Igår tog jag fram knyttets filt som ska med till BB och nu är den bosatt i vår säng så det luktar mamma & pappa när han ska sova med den ☺️


Lördag morgon

Kategori: Vardagslivet

Vaknade av att Robin svor.. Stackarn har inte fått ordentlig sömn på ett bra tag då snarkningarna har blivit brutala!
När jag ligger ned så blir jag direkt täppt i näsan och andningen blir ansträngd, även fast snarkningar Inte är nånting att jämföra med vad jag som gravid går igenom så är det ändå lite stackars synd om.. :p
Proven igår tog tillsammans 2 1/2 timme!! Första var på typ 20 minuter och sen satt jag med självskattningen resten av tiden. Fick redan efter nån timme svar och jag var klart godkänd (stolt) på självskattningen och nästa steg är att göra en prövning. Det är som ett stort test på hela Vård och Omsorgskursen som tar cirka 3-4 timmar att göra, det ska göras på fredag (om inte knyttet kommer innan såklart) haha lite stressigt med om jag lyckas så är det 200p som validerad vilket vore helt perfekt! 
Sen måste jobbet också skriva ett papper, igår svarade dom inte och det känns som jag kommer spricka snart.. Förstå att jag har ringt tre dagar i streck men fortfarande inte ens kunnat fråga dom om hjälp med valideringen? 
Iallafall så lunchade jag med Karin, hennes knodd och hennes syrra och jag fick min babyshowerpresent som var en body, byxor och en mössa med öron :)
När jag knappt kunde gå längre så åkte jag med Linnea som sällskap hem, hon lånade skrivarn och så byllsade jag på henne böcker som jag ska slänga/skänka bort :)
R hade match på kvällen men vi lyckades faktiskt hålla oss vakna och se en film till typ tolv på natten (OVANLIGT). En väl utförd fredag haha, undra vad denna helg har att bjuda på:)




Fredag morgon

Kategori: Vardagslivet

Påväg till Solna för att göra psykologiprov men också ett självskattningsprov för att förhoppningsvis få nästa kurs validerad:)
Här är min höstjackan som är ny för säsongen



Onsdag natt

Kategori: Vardagslivet

Konsten att inte kunna sova..
Jag hade svårt att andas, kanske psykisk eller så är det bebisen som ligger konstigt - hur som helst så ger jag upp (för en stund). Stressen har bitit tag i mig, ringde jobbet och pratade en halv minut och så sa dom att de skulle ringa upp, vilket inte hände.. Visste att det skulle bli såhär. Så imorgon får jag väl ringa igen. Nu är det iallafall bara finpillande med uppgiften till skolan innan den är klar så det är iallafall något positiv! Fick mail om att jag kan göra min del av valideringen i skolan på fredag, känner mig INTE sugen på det.. Men ska ju ändå dit på prov så vi får se, just nu vill jag bara skita i den kursen men det vore så jäkla korkat att inte ens prova då jag eventuellt kan validera hela praktiken och bara har en skriftlig del kvar (som jag förstår det).
Jag måste också kontakta förvaltaren igen angående köket. Fan, finns det ingen som kan göra sitt jobb.. Trött och less och här kommer de sura uppstötningarna.
Detta skulle bli ett glatt inlägg om all rolig inredning jag hittat men nu försvann den känslan.. Bäst att hålla om R lite och samla på mig kärlek <3

Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Jag riktigt hör regnet smattra på fönsterrutorna, så otroligt mysigt 😍
Mitten av veckan ocu jag känner såklart stress.. Denna gång är det sista uppgiften som jag vill ha klart idag så jag kan fokusera på att gå igenom psykologiboken inför provet på fredag. Eftersom det har varit bara tre uppgifter och dåligt med information så känns det supersvåra att veta vad man ska veta inför provet, innan har jag bara kollat mina uppgifter samt centrala innehållet för att veta så jag hoppas det räcker nu också! Har iallafall fått godkänt på första uppgiften vilket känns skönt. 
Sen måste jag ringa till jobbet, och det känns inte roligt mest för det är så mycket att gå igenom och om jag känner dom rätt så har dom full upp redan och så kommer jag med mina papper och valideringar osv osv.. Mest är jag stressad över att det inte blir gjort trots att jag säger till, så det absolut ultimata vore att ringa och sen komma dit. Usch alla måsten är så stor ångest just nu, jag vill bara vara i min gravidbubbla och inte känna några krav alls..
Iallafall så kom Maja hit igår efter jobbet, och vi kollade PH (hade redan sett första avsnitten men i brist på skitsnack och skvaller så såg jag om det med henne), Robin var och spelade fotboll/dömnde/gymade så det var skönt med lite sällskap, speciellt eftersom jag kände mig rastlös hela gårdagen.
Nu ska jag upp och bada/läsa ut min bok :)


Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Nyvaken men hör en moppe utanför fönster - Robin är hemma från dömningen 😍!
Var supertrött igår men lyckades ändå åka Globen och hämta ut mitt nya legg (tror det är två år sedan mitt gamla gick ut haha). Sen mötte jag mamma och vi åt lunch i Farsta :) Resterande tid av dagen sov och vilade jag.

Idag ska jag försöka göra klart uppgift 3 i psykologin, sen ikväll var det tänkt att jag och eventuellt R skulle åka till min familj, men inatt fick jag ett röstmeddelande från syrran som inte betydde speciellt bra nyheter så vi får se hur det blir.
Nu kramas med min älskade innan det blir frukost 💗