The only way is through

Mellanrum

Kategori: Vardagslivet

En bra dag.
Jag fick färga och klippa mitt hår.
När jag berättade nyheterna om henne för Annica så blev hon ovanligt tyst och blank om ögonen.
Jag åkte till farsta och handlade lite. Åt lunch och mötte upp världens bästa Linnea.
Sen till jobbet och mysa med mina underbara. Som sagt en bra dag.
Jag tog tåget och därefter bussen till Hökarängen. Började gå mot Gubbängen och ju närmare ängen jag kom desto hårdare blev trycket på bröstet.
Sen såg jag det. Byggnaden som förut omslöt min bästa vän. Som nu omsluter dig.
 
Och det började göra ont, väldigt ont.
Hjälplöshet och sorg över att det gått så långt. Ångest över att jag mår bra och inte du.
Jag önskar jag kunde ta din plats, bära dig bort från allt mörker...


 
 
 

Måndag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Jag hann plugga lite imorse, sen gick jag ut och mötte min syster.
Tillsammans åkte vi till Andreashuset där mamma väntade. Vi var på möte och ett beslut gjordes som jag hoppas kommer hjälpa min syster. Så hon och min familj får andrum från varandra. 
Jag var tvungen att åka direkt efter då jag ska jobba och det tar lång tid att åka från Skogskyrkogården till Storvreten.


Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Jag har helt glömt bort dig, lilla blogg.
I lördags så lunchade jag tillsammans med Maja och Linnea. Efter det lallade vi runt i Farsta Centrum för att avsluta det med att Chux kom och vi fikade.
Sedan var Linnea tvungen att jobba så jag och Maja åkte till Lager 157 i Haninge. Hittade ett par ljusa jeans för 200kr samt en stickad tröja. Maja köpte ett lass hehe.
På kvällen blev det lugnt, egentligen skulle jag festa men efter ett glas vin samt pepptalk från Linnea så var jag fortfarande inte taggad. Hjälpte inte att min älskade dampkille ringde och var överdrivet på spänn och varvade med skrik samt glatt humör haha jäkla dramaqueen <3 <3

Igår pluggade jag mycket, fattar ingenting av matematiken..
Hur som helst var det fotboll och ännu en seger för Hammarby. Två hemmamatchen kvar innan uppehållet, buu :(






Mellanrum

Kategori: Vardagslivet

1.2.3.4.5..
Sen vänta
Godnatt


Lördag morgon

Kategori: Vardagslivet

Dags att vakna ur koman!
Gårdagen gick toppen och på kvällen kom Linnea och Maja <3 
Efter att ha pratat om allt från döda hästen till dagens samhälle så var det dags att säga godnatt.
Jag är ledig idag så tog sovmorgon till nu. Ska smyga upp och lägga mig bredvid min nördspelande pojkvän #allasomhatarfifa



Fredag morgon

Kategori: Vardagslivet

Glad fredagsmorgon på er!
Här sitter jag påväg till intro nummer 2 på gruppbostaden.
Där blir det 7-14 och sedan åker jag till storvreten och badar med kidsen.
Ser ut att bli en ledig helg och det passar mig utmärkt :)
Over and out från en trött tjej


Torsdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Hallå. Vilket dag det blev.
Dom där fyra timmars jobbet sprang iväg och rätt som det var så satt jag på pendeltåget mot centrala Stockholm - närmare bestämt Södersjukhuset.
Efter en liten kaffepaus gick jag till mitt möte med en socionom.. Vad det gällde väljer jag att vara tyst om men så mycket kan jag säga att det blev väldigt känslosamt och jobbigt och att det absolut inte har något med nån dödlig sjukdom eller så att göra. Denna fina människa fick mig att återigen se framåt med lite perspektiv och även fast hon nog trodde jag hanterar detta sansat så håller jag egentligen bara andan tills mitt nästa möte på sös som mycket väl kan avgöra hur mitt liv kommer se ut. 
Men så länge kan jag tänka på annat så fullt upp som jag har framöver.

Efter mötet så skulle jag hem.
Men som ni kanske vet har det varit två rånförsök varav ett lyckades men där i båda fallen rånaren lämnat ett tickande paket aka eventuellt-en-bomb-så-vi-stänger-ned-all-trafik-som-ska-till-gullmarsplan.. Så jag traskade från sös till sandsborg där jag ÄNTLIGEN fick sitta på älskade tunnelbanan.
När jag kom hem var jag typ mer död än levande och jag har spenderat min tid vid teven och INTE pluggat (ångest).

Rekommenderar "Ginas värld" på SVT!!


Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Tjena mitt i regnovädret!
Jag kan skatta mig lycklig att jag inte bara varit brilliant nog att köpa en höstrock i god tid, utan jag har även för ett x-månader sedan köpt en regnrock. Klapp på axel men en liten ping till mig själv att man även behöver gummistövlar för att ha lyckades överleva dessa regnoväder. 
Det är en bra morgon, jag höll på att dö när klockan ringde 05:40 men efter frukost och kaffe så blev allt lite bättre.
Idag ska jag jobba 07:30-11:30 på 22an och det ska bli sjukt kul.
Därefter har jag möte på sös klockan 13 och sen ska jag försöka plugga matte..
Idag ska Robin köpa ps4 och därefter nya FIFA.. Jag tror det är bra för jag ska ju försöka plugga och då är teven och Robin ockuperad. 
Näh nog skrivet, nu vill jag lyssna på Morgonpasset.


Tisdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Så det bet riktigt i kinderna när jag skulle åka från jobbet. Jag är väldigt glad över att jag redan inhandlat en varm höstrock som bara hängt där hemma och väntat på precis det här.
Jag är förövrigt förkyld.. Suck. Blev det påvägen med flyget till Stockholm men nu har det riktigt satt sig i näsan. Just great..
Jag känner stress över högskoleprovet och känslan jag har i magen säger att det kommer gå åt h-vete. Hade ingen aning om att det skulle vara så svårt. Matematiken är jag totalt rökt på, svenska som jag annars ser som mitt starka ämne är helt sjuka ord som man ska kunna ge en synonym till och engelskan har jag inte ens orkat ta mig en titt på.. Jag känner att mina mål hamnar längre och längre bort och att dom snart försvinner ut sikte.
Men mitt val att lämna min BA kändes ändå helt rätt - jag är ju fortfarande inskriven i psykiatrin då jag får mina sömntabletter därifrån så ifall det börjar knasa och jag inte ser klart så är han bara ett samtal bort. Trygghet.



Tisdag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Gårdagens intropass gick fint. 
Idag har jag haft möte med min BA och så att jag inte behöver någon ny tid utan att jag ringer honom ifall jag behöver. Det känns bra och stort.
Nu jobb med kidsen 15-21. 

Söndag kväll

Kategori: Vardagslivet

Min semester har varit så otroligt skön! Allt har fått perspektiv och blivit klarare.
Hemresan däremot var jobbig med förseningar och så stackars syster som fick krampanfall på flyget. Men vi klarade oss som vi alltid gör.
Idag har jag bara pussar massa på min älskling. Sedan på kvällen så var jag på Hammarby med Chux och Scheppe och det var helt fantastiskt med 6-0 till oss.
Så den här semestern slutade underbart och vanliga livet kommer börja med ny intro på en gruppbostad i Flempan samt en massa fixande och trixande med allt från psyk, sjukhus, söka utbildning till hårklippning och bankärenden



BildBOOOMB

Kategori: Vardagslivet
























Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Dagarna går långsamt och det är jag tacksam för. En dag känns som en vecka i det här paradiset och jag känner att energin sakta kommer tillbaka.
Jag ska gå nu då jag ska på båttur hela dagen! 




Måndag kväll

Kategori: Vardagslivet

Det är svårt att lägga upp inlägg här.
Iallafall om man vill bildbomba så jag får välja ut några bilder då och då så lägger jag upp mer när jag kommer hem.
Så igår åt vi middag på Tavernan nedanför Hotellet. Jag och far valde kött och vi (alla minus mamma) drack Samos egna rödvin som var supergott!
Det är nämligen så att Samos är lika med vin så jag ska unna mig lite och kanske till och med ta hem en flaska.
Hur som haver så fick Klara glass eftersom hon fyllde år och en liten sång från en av servitriserna.
Idag gick vi upp tidigare och åt frukost så vi var på stranden i god tid. Vi lärde känna en karl som jag absolut inte kan uttala namnet på.. P nånting. Han äger en bar vid stranden och han och hans holländska tjej bor här 6 månader och sedan bor dom i Holland i 6 månader. Han var väldigt serviceminded och jag kände mig larvig att jag klagar på mitt jobb när han jobbar 10-14 sedan rast till 18 och fortsätter till 1 och ibland 3 på natten. YeeZ.
Vår receptionist är finsk också, hon frågade om min tatuering och så visade hon mig sin fantastiska hon har till minne av sin döda kusin.
Hon har bott här i fem år och när hon och hennes man inte jobbar så åker dom runt i byarna och ger herralösa djur mat och dricka. Väldigt fint!
Vi har börjat känna igen djur.
Vi har en mamma och hennes blinda kattunge på hotellet. Vi har hotellets två hundar och vi stranden har vi två hundvalpar och en äldre hunddam.
Vid stora supermarket lever en liten kissemiss som jamar hjärtskärande att man bara vill ta hem henne.. Jag vill ta hem alla i för sig..
Nu ska jag fortsätta chilla vid poolen, dricka vatten och äta kakor medan jag väntar in mamma och pappa som fortfarande sover siesta.
(Jag vet att min kropp inte är i sin bästa form men så blir det när man inte tränat på 3 månader).










Söndag kväll

Kategori: Vardagslivet

Så efter en 4 timmar i flygplan så anlände vi till Samos, Grekland.
Vi fick sätta oss i en tveksam buss och åka 1 timme uppför en slingrig, brant väg.. Vi var på världens jävla berg och det enda jag kunde tänka på var hur det skulle gå om det kom mötande trafik när vi knappt fick plats och det inte fanns lampor.
Men vi lyckades komma fram och anlände säkert om inte lite uppskrämda till Votsalaki och vårt Hotel.
Vi bor centralt vilket betyder att vi har en bankomat och små tavernor runt oss och stranden en sekund ifrån. Det är bykänsla med mer service.
Efter att ha ätit sen middag (klockan var nog 10) så gick vi och la oss.
Idag fyller Klara 21-år. 
Vi startade dagen med hotellfrukost och vandrade sedan ned till ett informatiomsmöte som airtours höll.
Deras enda anställde på ön heter Anita och hon berättade en massa historia och matnyttiga tips och idéer.
På informationsmötet var min familj och kanske 6 till så ni kan förstå att det här inte är någon massiv Apollo-Svensson-känsla.
Hur som haver blev det sedan stranden.
Nu är jag nyvaknad från min siesta och väntar in familjen vid poolen. Jag tror bestämt vi ska på upptäcktsfärd!






Lördag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Nu är vi påväg till Arlanda!
Whop whop


Fredag kväll

Kategori: Vardagslivet

Jobb 7-16 sen hem, sällskapa en stund med Robin och hans farsa. Packat lite sen satte jag mig för att kolla Hammarby. Suuuck vi suger ikväll.
Älsklingen har iallafall köpt en dreambox så nu har vi en fungerande Box med alla kanaler. Man tackar!

Packa vidare och typ prova sommarkläderna så jag vet vad som ska med imorgon. Iiiih!

Torsdags kväll

Kategori: Vardagslivet

Jobbat 10-19 på hemtjänsten och det har gått bra. Har diskat ihjäl mig här hemma samt gjort matlåda.
Imorgon är min sista jobbdag innan semestern - kämpaaaaa!


Onsdag kväll

Kategori: Vardagslivet



Ännu ett dramatiskt inlägg men det är ju så i mitt liv just nu.
Jag är rädd att jag är infertil och det skrämmer mig så otroligt mycket att min hjärna säger åt mig att sluta med p-piller och testa bli gravid bara för att haha. Jag har ingen ork att motstå mina paniktankar och eftersom vården suger så kanske jag inte ens får utreda detta förens jag vill och försökt bli gravid minst ett år så nu försöker jag  hitta en privatklinik samtidigt som jag börjar hetsa över utbildningar. 
Jag har en gyn-tid i oktober eftersom dom hittade nåt vid en äggstock och hoppas hon vet svaret på om jag kommer kunna på barn i framtiden eller inte. Läskigt!

Onsdag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Pratade med en sjuksköterska på sös nyss. Hon fick mig att börja gråta och vilja lägga mig och dö.
Jag som hade en underbar start med en massa mys tillsammans med Robin och så lunch med Ida och Thea.
Nu sitter jag istället på jobbet och försöker hålla bort tårarna.

Hur fan kan en människa som jobbar inom vård och omsorg vara så oförstående och kall?
Jag hatar dig och du ska veta att jag sällan hatar människor.


Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Förlåt. 
Jag skriver typ en dramatisk mening och sen är det tyst.
Såhär.. Fick träffa en underbar läkare på Gubbängens VC i måndags. Första gången sen för alltid jag träffat en riktigt duktig läkare där. Jag fick ta en bunt tester igen och sen fick jag gå hem och vila.
Faktiskt så mådde jag bättre på kvällen och jag kunde städa undan alla läkemedel, sprita ihjäl badrummet och ta bort mitt bo jag byggt i soffan.
Igår förmiddag ringde sös och berättade att jag var tvungen att gå på antibiotika. Jag har gått omkring med ett virus i kroppen som kan ha skapat en massa bieffekter. Jag blev rädd och ledsen och glömde fråga en massa.
Men det var bara att fixa sig och åka till jobbet. Så jag går på antibiotika som jag inte får sola med och jag åker till Grekland in tre dagar.. Sen har min visdomstand bestämt sig för att växa upp så jag har superont i munnen och har svårt att äta.
Roligt.
Vaknade av detta och låg och vände och vred på mig tills jag inte palla mer..
Så idag jobbar jag med kidsen 15-21:30 och nånting bra att säga är att jag varit rökfri 9 dagar och igår när jag jobbade på hemtjänsten så var det inga problem att hålla sig borta. Yey:)

Mellanrum

Kategori: Vardagslivet

Tappar fotfästet lite

Söndag kväll

Kategori: Vardagslivet

Så jag fick ringa sjukvårdsrådgivningen igen och självklart ska jag till vårdcentralen imorgon. Tar på akuttiden 7-10 i gubbis. Sjuksköterskan jag pratade i telefon med trodde jag hade en tarminfektion. 6 dagar på mig att bli frisk innan jag reser.


Söndag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Dålig uppdatering men jag har faktiskt bara varit dålig och legat i soffan så det har inte hänt mer än att jag har bearbetat en massa serier.
Ringde närakuten igår och dom tyckte jag skulle åka till sös. Så där var jag och betalade 400 kronor för två gynundersökningar som uterslöt att det är livmodern som bråkar. Däremot hade jag förhöjda infektionsvärden och så hittade dom (tror dom) en fyra centimetrar nånting på O som är godartad vid ena äggstocken så jag får en remiss till nåt specialultraljud.
Dom trodde inte att jag hade nånting farligt utan att det är tarmarna som bråkar och jag får (YES) ta Ipren och Alvedon tillsammans och det hjälper faktiskt. Fast det har inte blivit bättre, bara att jag kan ta bort den mesta smärtan. Fortfarande inte säker på om jag kommer kunna jobba imorgon.. Skit också.. Och om 6 dagar ska jag åka utomlands ju.


Fredag kväll

Kategori: Vardagslivet

Fuuuuuck.. Febern har stigit och jag kommer inte kunna jobba imorgon.. Jag är desperat efter dom pengarna då jag redan missar 1 hel arbetsvecka för att jag tar semester.. Jävla skit. Får ångest att jag lämnar jobbet i sticket 11 timmar innan jag ska jobba.
Nu gäller det att jag kan ta mitt söndagspass.. 
Bild från min modiga tripp till Konsum som ligger 2 minuter ifrån mig. Kom hem sönder svettig och skakis men med GB glass och massa gott (som jag får njuta av nån gång)


Fredag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Lever på min vetekudde och vatten. Sämst att vara aldrig bli frisk.
Lägger mig i sängen och inväntar en trött Robin så får jag iallafall lite kärlek.


Fredag morgon

Kategori: Vardagslivet

Japp så när Robin gick upp (typ 5:45) så vaknar jag och kan omöjligt somna om. Fick magknip som sen gick över till hunger och då är det totalt OMÖJLIGT att sova... Varför är det alltid så att när man kan sova ut så går det inte och när man ska upp tidigt så skulle man kunna sova ett helt år till. Skumt.

Förövrigt mår jag bättre. 
Fast jag är fortfarande förvirrad och ledsen, men jag känner att jag kan tänka rationellt igen.
Nu kommer helgen och för mig betyder det jobb. Imorgon 07-13 på Hemtjänsten och 09-17:30 på söndag på 22an. Jag är feber och förkylningsfri men fortfarande lite stök med magen men att jobba klarar jag nog av.

Slutade ju röka i måndags. Haha inget jag tänkte på då jag aldrig röker när jag är sjuk. 5 dagar och imorgon blir jag testad på allvar då jag ska jobba. Måste komma ihåg med e-cigg (hur det nu ska gå?). Det blir nog bra. Jag tror det.



Mellanrum

Kategori: Vardagslivet

Där kom det..
Känslan av att jag levt i en bubbla och att du med en hög smäll spräckte den.
Och den här gången vet jag exakt vad som orsakade det.
Det var en glad nyhet larvigt nog. Men den skakade min värld.
Jag insåg hur fast jag är och hur långt kvar det är för mig att kämpa mot mina mål.
Sen försöker jag som vanligt göra en plan (som jag egentligen gjort 5000 gånger) för att lugna mig själv.
Ändå kunde jag inte skaka bort känslan av sorg och saknad.
Så jag åkte iväg och shoppade. Handlade min favorit mat och favorit smoothie.
Det höll i en timme.
Sen började jag prata med R om framtiden och hur den ser ut.
Och där brast allt.
 
R är min motsatts. Han planerar inte, han styrs av impuls och en onaturlig energi.
Jag organiserar och planerar min vardag och får kriga för att hålla fast i kämparandan.
Så det är inte konstigt att jag får panik, för våra liv krockar alltid med varandra. Och det kanske dom kommer göra livet ut.
 
Jag förstår inte hur man kan vilja leva utan en framtidplan, en säkerhet eller ett mål. Det är alldeles för skrämmande för mig. Det här är en ständig diskussion i hemmet och jag tror alltid den är löst men så kommer det upp till ytan igen.. 
Innan R gick till sin träning så sa han att jag kommer vara ledsen och upprörd men om några dagar är allt bra igen. Är jag så? Går jag sönder och sedan gömmer huvudet i sanden eller är det här kanske inte ett problem utan bara något min känsliga sida snappar upp och förstorar?
 
Min sanning just nu är att det gör ont. Hela min framtid är bortsuddad och det kommer ta några dagar innan jag kan rationelisera det här.
 
 

Torsdag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Är frisk idag typ :D
Åkte till Farsta och handlade lite. Var lite nere.. Har även gjort en att-göra-lista över vad jag ska genomföra innan jag och Robin överväger att skaffa barn. Hehe jag vet men blev lite inspirerad av en bekant till mig som gjorde en sådan med sin kille. Tror inte man ska skriva ut sånt här på sin blogg men ärligt talat skiter jag i:p

Coop har tagit in en bra och god juice utan tillsatser! Rekomenderar


Onsdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Robin kom hem och vi gick och la oss direkt. Sen hämtade vi paket från Ellos med bland annat, dörrmatta och väggljusstake (bild sen). När jag kom hem igen fick jag riktiga kramper i magen igen och jag svettades kopiöst. Har gått över hyffsat nu och jag sitter och njuter av det enda jag är sugen på - kolsyrat vatten med is


Onsdag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Feber är här men förkylningen borta.
Kom på att jag tryckt i mig Ipren hela kvällen igår vilket förklarar att febern försvann. Men nu är den tillbaka - wey!
Fick avboka min cellprovning samt jobb idag. Nu har jag två dagar på mig att bli frisk innan jobbet drar igång.. Har verkligen inte råd att va sjuk. Om jag räknar ihop mina timmar som är bestämda för september så har jag bara  60 timmar (eftersom jag åker på semester). Hoppas jag får in mer timmar, annars blir oktober otroligt knapert!
Men vill inte oroa mig för mycket nu så tänkte säga något positivt - jag kan dricka kaffe nu utan att vilja spy! :D


Tisdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Så underligt. Febern gick ned på förmiddagen och stannade på 37,5 men istället har jag kramper i magen?? Wtf liksom, kan kroppen bestämma sig för att vara förkyld, feber ELLER har magont??


Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Japp febern är här..
Efter att ha tvättat och handlat så gick jag och la mig. Efter detta kunde jag bara ligga i soffan och gny.. Robin gick och handlade min favvoglas, dricka och lite annat så egentligen var det inte så synd om mig.
Fick avboka min tid med min BA eftersom jag hade morgontemp på 38,8.. Jag hoppas verkligen att jag kan gå på min cellprovtagning imorgon..


Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Är det feber om man tar tempen direkt när man vaknar och den är 37,8?
För när jag får feber så gör mina leder OTROLIGT ONT. Och så är fallet nu.
Jag har iallafall slängt in tvätten i tvättstugan och nu går jag till Matdax för att handla. Varje steg gör ont, knas brä...

Jag ska träffa min BA imorgon och sen jobba.. Snälla snälla låt mig vara frisk då