The only way is through

Fredag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Å vilken bra dag det är, detta trots grådaskigt väder. 
Vaknade vid åtta på morgonen. La mig i badet och läste "Doktor Glas", mer en halva kvar som ska vara slutläst till på tisdag. Efter lite frukost så gick jag till Farsta, handlade en väldigt fin väska från Donna Donna och sen köpte jag med mig lunch från Ilpiato som jag tog med hem till familjen. Älskar aspudden/örnsberg - det är så himla fint där!
Iallafall hade klara och mamma en liten vovve på besök. Hon heter Snuttan och är 9 år gammal och den sötaste jag någonsin sätt. Hon har en defekt som gör att hennes tunga hänger på sniskan vilken gör henne ännu sötare. Hon tyrde sig direkt till mig och ville pussa och kramas med mig. Jag ville bara ta hem henne, för henne hade jag kunnat stanna hemma med varje dag om det så krävdes!



Torsdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Ny serie har börjat setts, "House of Cards", fyra avsnitt in så kan jag säga att jag diggar den - 3 av 5 stjärnor.
Så nu ska jag krypa under täcket och pussa på min man framför teven.
Godnatt 


Torsdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Jag gjorde äntligen mitt tal idag!! Jag är så jäkla stolt över mig själv som trotsade min största räddsla!
Efteråt åkte jag till Farsta och handlade lite (coz im Worth it)



Onsdag förmiddag

Kategori: Vardagslivet

Nu är jag på G till deligeringen. Sen måste jag skynda hem för att skriva klart min presentation som jag ska hålla imorgon. Halv fem ska jag vara i Kista för att möta pappa, vi ska hämta ett bord som jag ska köpa:) 
Annars traggla talet tills jag spyr! 

Tisdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Skola idag, vi är inne på sista perioden vilket är litteratur historia men eftersom jag inte hållt mitt tal ännu så känns det inte bra. Jag fick reda på att jag ska hålla mitt tal på torsdag efter lektioner. Det innebär att jag har imorgon på mig att öva in talet, jag är så nervös att ni inte anar.. Känner mig gråtfärdig för jag är inte nöjd med mitt pm som jag ska basera mitt tal på.. Eller jag vill inte hålla tal om det, jag är rätt att det ska låta ointelligent och fantasilöst.
Hoppas jag får pli på det imorgon och att jag känner nig trygg med det! 

Måndag kväll

Kategori: Vardagslivet

Pretty Woman på tv och jag njuter av min favorityoghurt (Soyghurt blåbär)
Bra avslutning på denna kväll (Y)


Söndag natt

Kategori: Vardagslivet

Jahapp jag är vaken och jag anar att det beror på stressen jag känner inför denna vecka. Det är nämligen så att jag ska boka in en ny deligering till hemtjänstjobbet och det betyder att efter jag fått den så kan jag börja jobba. Jag känner verkligen inte att jag har koll, och när jag inte är 100% i kontroll så får jag panik. Dessutom ska jag prata med min lärare om när jag ska hålla mitt tal och så måste jag prata med Tumba jobbet om mina tider som inte verkar gå ihop för mig ekonomiskt.. 
Sen har jag 1000 samtal att ringa osv.

Iallafall har jag och Robin varit produktiva och tvättat fast vi båda var trötta (Y) 
Förövrigt är jag nu uppe i 65 squats och imorgon är det vila och på tisdag drar vi upp till 70 st. Än så länge är det inte så jobbigt, jag brukar ju köra typ 20 kilo + när jag squatar på gymet men lär bli jobbigt när jag är uppe i 100 st. Dag 30 ska jag klara 240 squats, holy fuck! 

Försök till att sova nu.
Puss

Söndag kväll

Kategori: Vardagslivet

Matchen kollade jag med tre grabbar som hade fisVM samt en vovve som var väldigt sugen på våra sallader.
Drog förbi farmor efteråt och bytte glödlampa. Fick med mig lite mat också vilket verkligen inte satt fel (Y).



Söndag förmiddag

Kategori: Vardagslivet

Söndag med sol och vårkänslor!
 Det är skinnjackeväder och jag har precis ringt Sara och berättat hur bra den här dagen är.
Hon förstod direkt och sa ordet latté.. Japp det är skinnjacka, sol och lattéväder idag och jag är så glad hurra hurra. Klockan ett är det dags att se Tre Kronor knäcka Kanada i finalen (OS) och umgås med min pojkvän.
Ha en underbar dag!
 
 

Lördag kväll

Kategori: Vardagslivet

Hoho!
Hängt med Ida och Christian (och Robin). Lillfisen sov mest men fick en liten hejdåpuss iallafall.
Nu hem och dricka vin till melodifestivalen med Sara!


Lördag förmiddag

Kategori: Vardagslivet

Solen började skina så efter att ha gjort mina squats (55 st är jag uppe i nu) så drog jag ut på pw. Hamnade på högdalstoppen, helt underbart att titta ut över soliga Stockholm. Man ser ändå bort till Tumba, häftigt ju:)





Lördag morgon

Kategori: Vardagslivet

OMG vad trött jag är!!
Gick och la mig vid ett-tiden, men råkade ladda ned ett sjukt roligt spel så blev liggandes med det till två.
Vaknade halv fem av att en dräggig grabb kom hem och levde rövare i lägenheten. Tog mig ett tag innan jag somnade om som vanligt. Sen sju ringde hans telefon och vid åtta gick Robin upp för att åka och spela fotbollsfinal. Så med svidande ögon ligger jag i soffan och ska äta fibergröt utan mjölk (varför är den alltid slut när jag ska äta gröt?).

Ha en underbar lördag! :)


Fredag kväll

Kategori: Vardagslivet

Pojken min är på upptåg så nu har jag istallerat mig framför min serie (Castle om nån har missat) och så har jag gjort toast och funlight saft :)


Fredag kväll

Kategori: Vardagslivet

Jobbar 13- 21:30, är just nu på FUB dans med några boende. Dom dansar medans jag håller koll på jackorna, för ont för att dansa.

Trevlig helg! 


Fredag förmiddag

Kategori: Vardagslivet

Titta min fina kopp som pappa köpte i Skottland när han var där :)
Godmorgon! 


Torsdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Jag var tvungen att avsluta mitt extremt spännande tv-tittande (Castle s3) för att jag blev så störd av mina tankar. Min älskade heffaklump till pojkvän gav mig en rejält kyss på väg ut mot träningen, han grabbade tag i min rumpa och sa nånting i stil med slappstjärt, och typ kanske dags att träna den?
Don´t get me wrong, jag säger "när kommer vårt kärleksbarn" och dylikt till honom så inga dömande tack.
Iallafall har jag länge vart bitter över att min rumpa inte har en enda muskel, det är typ bara fett och ben.
Så det här blev jag mer och mer förbannad över tills jag tyckte att det fick räcka.
Det finns EN tjej som jag tycker har en kropp som är jättefin och det är precis så mitt mål skulle se ut (om jag hade några). Hon är känd på instagram och har en blogg där hon lagt upp tränings och kostråd.
- Bra! Tänke jag.. Så jag börja skriva upp dom.
 
 Jag kan säga att jag störde mig rätt snabbt på hennes uppsättning av träning, men fine det funkar ju uppenbarligen för henne liksom. Sen kom jag till kostråden och herregud.. Jag höll på att få en ångestattack när jag skrev ner det. Jag kan verkligen inte leva på att äta 3 kokta ägg och keso som frukost, jag vill kanske ha gröt med SYLT och nån dag kanske jag får stark lust att äta mitt knäckebröd eller kanske vanligt bröd. En söndag kanske jag vill göra scones eller fattiga riddare till mig och Robin?
Att konstant äta frukt och kvarg med frysta bär måste vara extremt tråkigt och dessutom inte bra. Man vet ju att man bör inte köra samma övning på gymmet för ofta för kroppen vänjer sig och då minskar effekten, så varför skulle det inte vara så med mat också? 
 
 Sen det där med middagen, visst det skulle jag lätt kunna hålla.. Men det lär ju inte vara några smarriga såser, tillbehör eller dressing till salladen. Än en gång tråkigt. Jag älskar ju mat, det är ett sätt att uppleva och känna, faktiskt(fat talk). Jag sporrar mig mycket med mat och dryck. Som när jag var sjuk och inte kunde äta så lovade jag mig att när jag blev frisk så skulle jag åka till Farsta och köpa min favoritsallad för mina sista pengar. Jag längtar till skolan för då unnar jag mig alltid en stoor kaffe med mycket mjölk som jag smuttar på när vi har lektion och när jag har dåliga dagar och inte vill jobba så brukar jag köpa med mig nån god sesamkaka eller köpa med mig en god smoothie.
Mat behöver inte vara onyttigt för att smaka gott, men det kan fan inte vara inom ramen för dom flestas tanke av nyttig mat. Man missar så fantiska smaker när man typ får krydda med salt och peppar..
 
Så i ilska bestämde jag mig för två saker.
1) Jag ska köra ett "30 dagars squat utmaning" så vi får lita fart på skiten.
2) Jag tänkte ALDRIG lyssna på någon annars råd om mat, för jag har hört allt och ingen människa kan säga hur exakt min kropp fungerar mer än jag. Så jag tänker ta alla enligt mig bra råd och recept som jag i huvudet samlat på mig under åren, och göra mitt egna "Majas kostråd" och så kan alla andra stoppa upp sina nånstans.
På bilden har ni källan till mitt smått ilskna inlägg, sorrii
 
 
 

Torsdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Myskväll med mig själv


Mellanrum

Kategori: Vardagslivet

Om ni inte sett filmen "Frozen" ännu så gör det.
Den ska jag definitivt visa mina barn (när jag får några dårå)

Här är en fin del av låten "Let it Go" med Idina Menzel ur filmen Frozen.

I don’t care
What they’re going to say
Let the storm rage on,
The cold never bothered me anyway

SPOILER:

Fredag morgon

Kategori: Vardagslivet

God morgon alla fina.
Torsdagen är kommen och tydligen med ett rejält täcke av snö.. Hoppas verkligen solen kommer fram ändå, jag behöver d-vitamin så det skriker om det!
Igår vägde jag mig och sen i lördags (då jag blev sjuk) har jag gått ner 5 kilo. Jag känner sånt direkt och blev smått oroad med tanke på att jag inte kunde äta eller dricka i tisdags pga smärta och illamående.
Men så kom onsdagens och jag lyckades få i mig ett glas vätskeersättning och på eftermiddag ljust rostat bröd för att sedan på kvällen äta fiskgratäng!
Jag har fortfarande ont och har noll energi men jag ska ta mig till mitt 4-timmarspass imorgon så jag hoppas jag är klar med den här mardrömmen nu.
Idag skulle jag hållt mitt tal i skolan, jag kan inte hjälpa att undra om det är därför jag fick dom här kramperna eller om det var en basilur.
Aja mission idag blir att få i mig frukost, ta mig till Farsta för att hålla ut min iphone som vart på lagning samt att ringa till mina vänner som inte fått någon tid alls denna vecka

Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Lyckades jobba igår men när jag kom hem blev jag liggandes i soffan tills Robin kom hem och bar in mig till sovrummet. lyckades iallafall få i mig pasta och köttfärssås samt lite rivna morötter.
Natten har varit katastrof, ont konstant och illamåendet har blivit värre. Suck.
Idag skulle jag egentligen fått min deligering men jag skippar det då jag måste lägga all min energi på att ta mig till skolan...

Måndag förmiddag

Kategori: Vardagslivet

Hallå där.
Solen skiner och jag förstår verkligen alla facebook och instagram kommentarer om vilka vårkänslor alla har.
Jag själv skulle döda för att gå ut i solen, men har kramper i mage och rygg så jag håller på att värma min vetekudde och hoppas på att få i mig lite frukost och sen kanske ta en långsam promenad.
Helgen har varit okej.
I fredags var det ju alla hjärtans dag. Efter mitt sista intropass så åkte jag till gymmet och lyckades köra ett bra pass trots att jag var tröttast i hela världen.
På kvällen åkte jag och Robin till stan för att äta kärleksmiddag <3 sen bio ("RoboCop") och efter det hemfärd.
I lördags började min mage att smärta. Jag låg bara hemma framför tv och försökte skriva mitt pm.
På kvällen kom Sara och Alex hit, vi kollade lite på melodifestivalen och bara mös. Sara köpte rosa rosor till mig<3<3
Söndagssmärtor i magen igen, denna gång värre men eftersom jag var tvungen att lämna in mitt pm så fick jag varva med att skriva och sen lägga mig i soffan. Fick iväg det tillslut, och har faktiskt ingen aning om det blev bra.
Gjorde så gott jag kan med tanke på omständigheterna.
Inatt har magen krampat så jag har vaknat flera gånger av smärtorna, trots att jag tagit sömntablett.

Så ser det ut nu.
Bild från i fredags, nu måste jag lägga mig igen.
 
 

Fredag morgon

Kategori: Vardagslivet

God morgon söta ni.
Gud, jag hann inte uppdatera igår, skola sen gym och intropass till 21:30. Allt gick bra, i skolan gick vi igenom hur vi ska skriva pm:et (mer oklart den innan) och lite tips inför att vi ska hålla tal. 6 dagar kvar och jag vet inte vad min tes ska handla om - ämnet har läraren valt redan.

Som jag nämnde tidigare så gick mitt andra pass bra, betydligt lugnare på kvällen so far. Jag fick också vara med på larm och hjälpa till med lift.

Nu är jag på bussen mot hemtjänsten och mitt tredje och sista intropass, efter idag och deligering så ska jag vara redo att gå själv! shiet


Aja 7-15 sen tar jag helg, holla

Onsdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Helt slut i huvudet är jag och om jag känner efter så är nog kroppen inte hundra procent med heller.
Jag var som nämt tidigare på första intropasset på hemtjänsten och fick gå bredvid en jättetrevlig tjej.
Tyvärr gick typ allt fel, ni vet en sån där dag när ingenting stämmer - en sån dag råkade det vara just idag när jag skulle ha intro - och det blev varken lunch eller sittpaus för mig denna dag vilken innebar att när jag sluta så vägrade jag åka till gymmet utan tog mig hem för att äta min matlåda.
Robin och jag har dessutom lyckats avfrosta våran frys i rapidfart och jag fick två jättefina tulpanbuketter som min älskade man så fint la i min favoritkruka <3 och inte nog med det så fick jag en stooor djungelvrålspåse som tyvärr försvann på ett ögonblick hehe. Blev iallafall jätteglad och kände mig verkligen uppskattad, vilket jag behövde (se blogginlägget nedan hehe...)  Så med ett glatt sinne ska jag verkligen försöka ta mig ut på en pw, trots att jag gått konstant från 8-15 och om det inte lyckas så ska jag ändå släpa mig till konsum för att köpa nåt mysig då det är mymyselfandi ikväll (R ska kolla fotboll hos nån grabb nånstans)
Eftersom jag svurit och svurit men fortfarande inte kunnat fota med pappas gamla mobil som jag lånar så får ni ett webcam foto på vardagsrummet (you're welcome) och blommisarna. Tihi soo ostig (cheese) tjej
 

Tisdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Som vanligt har jag haft en fin dag, skolan gick bra. Jag har varit kissnervös eftersom nu är det dags.. Jag ska nästa torsdag hålla tal inför min klass (eventuellt bara läraren). Jag vet inte om jag kommer klara detta, men jag ska fanimej göra allt i min makt.. Iallafall lyckades jag ta mig till gymmet (score) och körde sönder armarna, träffade dessutom på en gammal bekant som tydligen också tränar på mitt gym (fun).
 Sen jag kom hem har jag lästlästlästläst, och försökt samla information om ämnet jag har valt.
Tyvärr har jag nu huvudvärk och är mäktigt irriterad och kan inte sovra mer nu, jag måste dessutom försöka sova i tid så jag orkar med morgondagen. Då ska jag nämligen gå mitt första intro på hemtjänsten.
 
Så jäkla mycket som pressar och så jävla lite feedback och stöttande.
Ensam och trött checkar jag ut för kvällen. Hoppas ni haft en bättre tisdagskväll. Kram på er.
 

Tisdag förmiddag

Kategori: Vardagslivet

Hej.
Dålig uppdatering pga att jag lämnat in min iphone på laddning och den här gamla Ericsson experia som pappa lånade ut är jag inte så van vid så det tar en evighet att skriva.
På lördageftermiddagen kom min älskade syster till mig med god mat och gosaker, tillsammans kollade vi på filmen Frozen.
Senare på kvällen kom Sara till mig, det blev melodifestivalen och vin.
Söndags fika och inlämning av mobil med papi och igår var det jobb.

Nu är det snart dags för skola

Lördag morgon

Kategori: Vardagslivet

Jamen Robin kom hem och efter att ha fixat mig så drog vi till Tolvan och mötte upp Mathias & Sophie.
Käkade lite guacamole och nachos och drack coronas.
Grabbarna kunde självklart inte sitta still i tre sekunder så dom spelade minigolf medans jag och Sophie snackade skit. Passade även på att spela pingis, God I suck.. Jag som hade känsla för det förut (blame it on the alcohol)
.
Vi drog till Solidaritet där jag mötte upp P, trevlig prick.
Iallafall så skilldes jag och Robin in utanför och eftersom jag vart ledsen så beslutade jag mig för att ta vääärldens omväg hem, tror det tog mig 1 timme att gå men jag pratade helatiden på skype med fina Tobias. <3
Han typ räddade mig, jag hade nog gått av på två delar annars.
Anyway så mår jag piss idag, det är resultatet av för lite mat och alkoholm, mensvärkensmamma och så kör vi dag tre av olycklighet. BRING IT ON, jag har klarat sjugånger värre grejs liksom ba..
 
Kyss på hornhinnan eller nåt, nu ska jag lägga mig och äta pasta i badet med min man (jag kastade mitt kort igår så jag får leva som en fucking poorman i en vecka)
 
 
 

Mellanrum

Kategori: Vardagslivet

Say something, I'm giving up on you
I'll be the one, if you want me to
Anywhere I would've followed you
Say something, I'm giving up on you

Fredag morgon

Kategori: Vardagslivet

Sitter på vårdcentralen, fått min medicin men dom vill göra hälsokontroll på mig så här blev jag sittandes..
Jobb idag, 13-17 sen tar jag helg

Förresten, gissa vem som blivit anställd på hemtjänsten? ;) 


Torsdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Avslutar kvällen med den här bilden från boken "Istället för en blomma".
Ta hand om varandra


Torsdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Påväg hem nu. Världens gulligaste kommentar av lilltjejen i familjen jag jobbar hos.
Jag bad henne hjälpa mig ta undan maten, som tack skulle hon få en bamsekram.
Lite senare när vi kollade tv så utbrister jätteupprört "Jag skulle ju få en bamsekram!!" Kunde inte hålla mig från att skratta <3


Torsdag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Jag tror att provet gick bra, svarade på allt men kan ju svarat åt helvete hehe.
Blev lite ledsen av min älskade klumpiga grabb som glömmer att jag är världens  känsligaste. Jag hade köpt geléhallon och lagt i en söt hjärtpåse och köpt världens gulligaste kort med två pusselbitar som hör ihop (so cheesy) nu när vi firar sju-månader ihop. Så får jag inget tack utan bara tjur för jag inte köpt proteinbars till honom som jag glömde göra efter provet. Han frågade inte heller hur intervjun gick. 
Anledningen över att jag skriver ut detta (no hate) är för jag efter mitt och Robins   samtal läste mitt horoskop och såg detta så jag fick dåligt samvete och skrev till honom. Hur töntigt? 

Glad igen iallafall, sitter på jobbet i Tumba och ska alldeles strax börja med maten. Sho


Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Hej!
Jag har varit på intervju för hemtjänsten i Huddinge. Det gick jättebra, en klapp på axeln:)
Nu åker jag hem och pussar på min pojkvän, sen måste jag plugga innan provet 12:30 - kanske över en god lunch?

Puss på er 

Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Igår efter lektionen så fick vi tillbaka våra prov, jag fick C. Yeeaäs det var bättre än jag hoppats på:) 
Fikade med min barndomskompis Agnes. Vi fikade på chutneys i två timmar fast det kändes som tio minuter.
Iallafall åkte jag hem till min familj och käkade middag. En perfekt tisdag:)

Tisdag förmiddag

Kategori: Vardagslivet

Gick bra på jobbet igår. Hamnade mitt i en apoteksgranskning och eftersom jag var den enda som jobbade den tiden så fick jag vara med och svara på frågorna och representera all personal. Med var distriktssköterskan, min chef, en personal från ett annat boende och så granskaren. Jag frågade om jag skulle vara med på mötet och då svarade granskaren "självklart, det är du som ska få mest frågor". Dog lite..
Det gick iallafall bra.

 Idag har jag tränat, effektivt och kort.
Nu skola! 


Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Vaknade hur förvirrad som helst imorgon. Fattade inte vart jag och varför min klocka vad ställd. Förstod snabbt att jag var hemma, men dröjde några minuter innan jag fatta att jag ska jobba på serviceboendet idag igen. 
Är iallafall pigg just nu och mår mycket bättre idag, även fast jag nog har kvar en liten klump i magen. 
Whatevaaaah dude



Mellanrum

Kategori: Vardagslivet

Jag har så jävla ont just nu, kan knappt formulera bokstäverna till ord och meningar.
Men jag måste försöka, för jag vet att det hjälper mig, även fast jag inte kan vara för ärlig här då jag inte vet vilka som följer mig. Kanske dags att göra denna blogg privat, kanske dags nu efter 6 år..
 
 
Saker blir så tydliga. Val som görs skiner så klart framför oss men det verkar ändå som dom är dolda för dig.
Det är inte så här jag vill ha mitt liv. Jag har verkligen inte kämpan mig i genom all skit för att hamna i andra hand. Aldrig igen, och det gäller alla i mitt liv. Annars har har allt varit förgäves.
 
Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra, jag blir rädd att tappar bort mig i mina egna tankar och jag är ännu räddare att vakna imorgon och inte orka bry mig.
 
Jag är less.
Hoppas sömntabletten verkar snart, tog en hel för om jag inte sover inatt så kommer jag aldrig orka mitt 12-timmarspass imorgon. Längtar till jobbet, hur sjukt?
 
I rent avreagerande syfte så kollade jag igenom bilder. Här är några jag hittade:
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag kväll

Kategori: Vardagslivet

Trött här i soffan, Robin är i tvättstugan och jag håller koll fiskgratängen som är i ugnen.
Istället för gymet så tog ja en pw till Farsta, handlade sallad och tog tåget hem






Söndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Vaknade klockan fem med ångest. Yey.
Skulle till gymmet och köra armar efter jobbet, men nu vet jag inte hur det blir.

Lördag natt

Kategori: Vardagslivet

Damn vilken fart den här lördagen haft. Inte en lugnt stund förens nu. 
Hoppas på mkt sömn nu. Snälla




Lördag morgon

Kategori: Vardagslivet

God morgon sömntutor!
Här sitter jag på min blåa buss som tar mig till jobbet. Ännu ett jourpass nalkas, denna gång ska jag placera min rumpa där i 23 timmar, hela helgen TYP.
 Jag hade iallafall en väldigt mysig fredag igår. Först med kidsen, vi åkte till "rum för barn" som ligger inne i stan. Det är en favorit, nästbäst efter att bada. När jag lämnat barnen i Tumba så träffade jag på en gammal kompis, han skulle också till Gubbängen som finns sällis hem :)
Kvällen var sushi och lite candy, tror vi somnade elva eller nåt då båda skulle upp tidigt imorse.
 Nu tänker jag ge hela min uppmärksamhet till "morgonpasset".

Trevlig helg!