The only way is through

Fredag kväll

Kategori: Vardagslivet

En bra kväll, dessvärre orkar och vill jag inte vara vaken längre så jag har dragit mig tillbaka till sängen - jag ska bara läsa lite (Just nu Zlatans bok) sen blir det natti natt.. Börjar liksom sju imorgon.
Beställde två jackor från nätet - en var från Dbrand och den andra från Rönicher - den första var enligt mig för kort och den andra var rätt igenom ful.
Börjar panika, finns det inga snygga VINTERjackor som går över rumpan, åtminstone över höften? Tips?!


Fredag morgon

Kategori: Vardagslivet

Jag är sååå trött. Och såklart fortfarande förkyld. Råkade ta på mig ett jobbpass imorgon så blev ingen ledig helg för mig. Får vila och bli frisk en annan gång haha!
Nä men förutom att jag jobbar så blir det en lugn helg förutom på söndag du Hammarby spelar sista matchen för säsongen och kommer antingen komma upp i allsvenskan eller ej - döör!
Idag jobb 8-15 sen myspys med Robin!

Happy Halloween



Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Är det redan torsdag? Men vafan händer med tiden?
Dessutom är det november snart och jag är redan nu helt besatt av julen och alla dess fina saker. Hittat supersöta gardiner till köket som jag ska köpa når det börjar närma sig också,
Hittade även söta glögglas som jag inte kunde låta bli, dom kostade ju bara 10:- styck!
Jag har egentligen sjukt ont om pengar, inte ens november och jag har inte ens 3000:- kvar! Så blir det när man är sjuk en vecka och åker på semester därefter utan att ha fast jobb. Nackdelen.
Hade avslutningsfika hos kidsen igår också, även fast det nu verkar som jag kanske får stanna som kontaktperson om jag vill? Fattar inte en skit och min chef har beslutat sig för att ha semester mitt i all kaos, tack liksom..
Aja tagga bäst sista jobbdagen, först 7-12:30 på hemtjänst och därefter 16-21 på 22an!


Tisdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Det gick bra att jobba.
Efter middagsrasten blev det strömavbrott, i hela sjödalsvägen/centrum. Det var sjukt läskigt eftersom allt blev becksvart och jag stod ute och visste varken in eller ut.
Efter 10 minuter kom strömmen igång där jag jobbade, dock var strömmen fortfarande borta från stationen när jag hoppade på bussen hem.
Wierd..
Mina tanter måste varit livrädda!



Måndag kväll

Kategori: Vardagslivet

Fick tråkiga nyheter idag. Tydligen så har familjens beslut ang. Avlösarservicen gått ut och vi har ju sökt kontaktperson och ledsagarservice till barnen där jag sa att jag ville vara kontaktperson men inte ledsagare eftersom det är så långt för mig att åka.
Det nya beslutet kom för två veckor sedan där det står att min vikarie ska få kontaktpersontjänsten och det framgår inte vem som ska vara ledsagare.
Detta beslut träder i kraft nästa vecka och ingen har kontaktat mig.
Jag är arg, ledsen och förnedrad - hur fan kan dom ta min vikarie som jobbat med barnen tre gången före mig som funnits i deras liv i 3 1/2 år.
Så helt plötsligt är min sista dag på onsdag? Kan man göra så här?

Mer då? Jo en laddare började brinna hemma hos oss så soffan har fått brännskada.. Man ba' tack livet.
Nu sitter jag och försöker koppla av till "Bara Bajare" avsnitt 3, gjort fläskfilégryta till mig och Robin som vi ska äta när han gymat klart.





Måndag förmiddag

Kategori: Vardagslivet

Provet gick.. Jag kan inte säga att det gick bra men det var ett okej första försök!
Vart i Göteborg på bortamatch, och vilket jäkla drag! Önskar jag kunde lägga upp videoklipp på hur det var. Magiskt även fast det var en sämst match.
På slutet blev jag olycklig oh spenderade tiden med att vara tyst och spy lite med tanken på att det är på söndag det avgörs och jag verkligen inte har en aning om vi kommer klara det eller inte.. Scary shit.
Påvägen hem åkte vi till Chux mamma med familj i Trollhättan och  blev bjuden på mat och efterrätt - väldigt trevlig och mysig. Jag blev kär i deras hund Madicken som hade en sån otrolig personlighet. 
Nu är det jobb, fortfarande förkyld och jävlig men åt lite mysfrukost med Robin och det gav mig energi <3



Lördag morgon

Kategori: Vardagslivet

Först delen avklarat.
Lärdom: provet är pressad på lite tid så hetsa igenom allt annars måste du chansa på dom sista frågorna...

Fredag natt

Kategori: Vardagslivet

Bra nyheter!! Jag hade en ny tid till gyn på Södersjukhuset och äntligen hittade dom min vänstra äggstock(som var gömt bakom tarmarna) och det var helt normal. Puh!
Jobbat 16-21:30 också och nu är jag dödstrött.
Imorgon vankas högskoleprovet och jag har inte pluggat en smack - och det känns okej med tanke på allt som varit runt mig. Jag får göra mitt bästa och hoppas det går okej så jag slipper skämmas.
Godnatt



Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Hej!
Så jag har jobbat mest och inte haft så mycket tid att skriva.
I förrgår var det match, denna gång med bara Chux. Dock anslöt sig min gamla klasskompis Wille, hans lillebror och så Johan.
Sen står vi ju alltid vid kurvan, ovanför ingång A103 och man hälsar ju alltid på dom som står där - lite som en extrafamilj :)
Iallafall gled Wille och hans bror in på gratisbiljetter plus att dom hade en väska med 10 bärs - man ba wtf här visiteras man fast man har tight jacka och byxor men okej..
Haha sköna snubbar.
Något mindre underhållande är att hon blev inlagd igen, denna gång på söder.
Det passade rätt bra att jag hade möte med kris och samtalsgruppen för första gången - det var så skönt att få prata med någon som faktiskt att specialiserad på detta. 
Efteråt var jag helt slut, typ all energi pumpades ut ju mer jag berättade - det blir så sjukt när man lägger fram allt samtidigt.
Nåväl, idag har jag en lång dag (7-21)framför mig. Jag är fortfarande inte frisk men det är bättre.
Thats all folks - nu tänker jag höja volymen och njuta


Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Jag och Robin gick som vanligt och la oss tidigt, men han fastnade vid FIFA och jag med boken så det blev rätt sent inatt igen.
Börjat läsa innan jag somnar, det är jätteskönt och man får ett helt annat lugn än när man knapprar på telefonen.
Just nu läser jag Ken Rings bok "Livet", den började jättebra och även fast jag stör mig på talspråket som genomsyrar boken så förstår jag att man inte kan skriva på annat sätt en som Ken Ring talar - det hade inte känts äkta annars.
Dock gillar jag inte all smutskastning av andra människor och jag tycker inte om att droger är en sån naturlig del av boken även fast jag fattar att det är/var hans liv men man kan välja att berätta saker med glorifiering eller ej och jag tycker Ken ring gör det förstnämnde. I händerna på en tonåring kan den här boken ha förödande konsekvensen.

Nog om det.

Jag vaknade klockan sex imorse av sopbilen och har inte kunnat somna om.
Förkylningen känns fortfarande bättre än igår så jag hoppas den är påväg bort


Måndag kväll

Kategori: Vardagslivet

Mådde piss när jag kom till jobbet, men efter nån timme blev det faktiskt bättre - tror det beror på att jag drack en stark soppa till middag. Det ska ju vara bra att äta stark när man är förkyld.
Vill passa på att ge en liten kärlekattack till Robin. Jag vet att jag ofta skriver negativa saker om min man. Men faktum är att fast han ibland är dum och argsint så är han också världens godaste, finaste kille. 
Tänkt att han har startat en fotbollsförening - hur duktig är man inte då?
Nu sova! Godnatt


Måndag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Jag mår skit. Har bara slöat i soffan med Robin och ätit en gröt, äpple med kanel och en massa fincrisp med smör och ost.
Nu ska jag jobba.. 15:30-21:30 men har med mig hela kalibiret så borde överleva!


Söndag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Jag hade en lååång dag på jobbet i fredags men det var ändå en bra dag:)
På kvällen myste jag och Robin med tacos och godis ;)
Igår blev jag förkyld.. Man ba tack så jäkla mycket, varit sjuk tre gånger på loppet av två månader!!
Jag tog mig ändå till Farsta med Maja där jag köpte två mjuka förvaringslådor där vi kan ha mössor, vantar och sånt.
Köpte också en löpare till vardagsrumsbordet :)
På kvällen åkte jag till Ida och kollade teve med henne, Robin och Christian.
Grabbarna drog ut och vi satt kvar och snackade goja tills sent på kvällen:)
Fortfarande sjuk idag.. 


Fredag morgon

Kategori: Vardagslivet

Haft en orolignatt, och än sitter stresskänslan i magen.
Men det är fredag och jag älskar fredagar!! Det spelar inge roll ifall jag ska jobba helg eller inte, jag tror det snarare är så att jag släpper på tyglarna och unnar mig godis och extra god mat och det känns så bra att man kämpat på i vardagarna.
Det också fram emot den här helgen vilket inte är så vanligt nu förtiden.
Jag ska vara ledig, ikväll är det Maja&Robinkväll och imorgon ska jag hänga med Maja och Sofie sen träffa Ida och Thea och på söndag ska jag antagligen på bio:)
Fortfarande inget alkoholsug och känns skönt faktiskt. Jag har inte festat sedan kräftskivan (då räknar jag inte med att ta en öl) och det var i Augusti!
Jaja nu lyssna Morgonpasset och tagga jobb 7-16



Torsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Torsdag redan. Där ser man.
Snart ska jag ut på ett intervallpass, sedan blir det dusch samt fixa matlåda till ikväll/imorgon.
Klockan ett ska jag möta Linnea i Farsta för en lunch och så avslutas kväll med ett arbetspass på hemtjänsten (15:30-21:30)

Förövrigt har jag skickat in alla papper till YH. Jag har sökt Apotekstekniker - ni vet dom som jobbar på golvet på apoteket.
Den utbildningen är på 1 1/2 år och enligt statistik så behövs det folk.
Har ju självklart sökt socionom på högskola, och även psykolog och dietist.
Nu vill jag bara plugga så jag kan få ett bra jobb!!
Och om en vecka är det dags för Högakoleprovet.. Jag har inte pluggat någon matte men allvarligt talat så känns det som en omöjlighet att lära sig all matematik innan provet. Det jag kommer göra är att gå igenom min matte 2a bok och hoppas på det bästa.

OBS! Jag färgade mina ögonbryn själv
Igår efter jobbet. Det blev okej faktiskt :)



Onsdag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Just nu har jag bebisfeber.
Tror det beror på att läkaren igår lugnade ner mina nerver så himla mycket. Det och att vart jag än går så är det bebiskläder, bebisar, mammor med bebis, gravida osv osv..
Nåväl, den som väntar på något gott.
Allt måste ju vara perfekt innan jag sätter ett liv på jorden och framförallt har jag och Robin en lång väg att gå.. (Hoppas det går snabbt haha).




Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

God morgon!
Älsklingen sover fortfarande men jag tvingade upp mig när väckarklockan ringde. Skulle egentligen träffat mamma men hon hade inte sovit inatt så vi avboka.
Provade idag den andra Paulúns gröten -med frön, blåbär och hallon. Den var också god men kommer köpa hem kardemumma för jag tror det blir ännu godare då.
Vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag, kanske bara ta det lugnt?
Jobbar ikväll med kidsen 15-21 och sen är det bara två arbetsdagar kvar innan helg? Vad hände med tiden liksom?

Tisdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Hej!
Min ultraljudstid gav mig inte mer än en nytid och två frustrerade läkare.
Min vänstra äggstock gömmer sig bakom tarmarna och det var omöjligt att se trots att läkaren hämtat specialist.
Så jag får komma tillbaka om tio dagar och hoppas på mer tur då.
Tyvärr kan inte ett ultraljud visa om jag har ärr på äggstockarna eller ej - men läkaren förklarade att det inte så stor risk att jag är infertil.
Hoppas det rå.

Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Glad tjej har gått ned sina 5 kilo som jag drog på mig när jag slutade röka!
Vad jag gjorde? Sket i godis på vardagarna i 2 veckor - toppen! 
Firar detta med en långpromenad

Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Godmorgon!
 Nu börjar min arbetsvecka eftersom jag jobbade söndag men var ledig måndag.
Jag jobbar på 22an idag 16-21 men innan dess har jag gyntid på sös hos nån specialist. Dom hittade ju nånting vid min vänstra äggstock, sen hoppas jag på att få svar på ifall jag kan få barn eller inte. Är alldeles för lugn..
Hur som haver - jag äter ju alltid gröt på vardagsmornar. Alltid fiberrik havregryn och bovete. Igår köpte jag hem två nya grötsorter framtagna av Paulún.
Provade nu gröt med äpple och kanel - den var väldigt god och mättande.



Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Checka in vad jag handlade igår:





Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Blev lunchfika med Linnea igår.
Sedan tog jag det bara lugnt hemma.
På kvällen åkte jag hem till Ida, Thea sov så henne får jag träffa nån annan dag.
Inatt har jag drömt sjuk drömmar som ligger kvar i huvudet ännu. Allt snurrar men jag ska snart ut på en joggingtur och hoppas allt klarnar.
Sen blir det städ och tvättdag här hemma. Har sagt till Robin att spela en massa FIFA så jag kan plugga.


Söndag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Haft ett soft schema på hemtjänsten - jobbat 7-13.
Mår mycket bättre idag, både fysiskt och psykiskt! Ska till Farsta nu och möta Linnea. Snart drar hon igen och då dröjer det 1/2 år innan jag får träffa henne igen. Trist
Måste förövrigt börja plugga,.. Ångest 


Mellanrum

Kategori: Vardagslivet

Jag hatar fan helger och speciellt kvällar.
Just nu fryser jag och samtidigt är jag kokhet, tempen är på 38 grader och jag är livrädd för att inte kunna jobba imorgon.
En söndag hemma... Nejtack, det räcker med en ensam lördagskväll.
Tänk att jag kände det direkt när jag såg bilden som du la upp. Blev raslös och stressad - ännu en ensam kväll.
Jag vill inte dricka och jag vill inte vara nykter med er. Jag vill kunna ta bort mitt smink, krypa i mina mjukisbyxor och bara få chilla. Spela spel, dricka en massa té och skratta som jag gjorde förut.
Vad ska jag göra nu liksom? Jobba varje helg eller sova bort allt?
För att vara med en massa vänner dämpar inte känslan av ensamhet när kvällen kommer.
 
Jag är så ledsen och arg just nu och speciellt när jag mår piss. Tänk om man kunde ha någon som kunde ta hand om än.. Komma med kycklingsoppa och ipren. Pussa på pannan och bara hålla mig nära. Sätta på nån töntig film för det är en perfekt sjuk-hemma-film och med vetskapen om att jag inte kan se action filmer när jag är sjuk för kroppen gör för ont.
Nån som kan hålla skrattet inne när jag är så febrig att jag börjar gråta till Simpsons eller att toasittsen är för kall.
 

Tänk om man fick bli omhändertagen för en kväll. Drömmen
 
 

Lördag kväll

Kategori: Vardagslivet

Maja och Linnea. Jag älskar dom fan.
Ibland är det irritation i luften, hetsiga ord och inte är vi rädda att för hårda ord men den är trots allt vi - väldigt mänskliga människor. Jag har haft bra vänner men många har försvunnit på färden mot att tillfriskna, men jag lyckades mitt i allt hitta dessa två knäppisar.
Jag är mig själv med er. Så ni vet
Vi åkte till Rosendal och fika.
Efter en promenad runt Waldermarsudde så åkte vi tillbaka till stan.
Mötte Sofie och Ester för en fika sen handla godis och nu är jag hemma.
 

Fredag morgon

Kategori: Vardagslivet

Hej!
Det gick fint att jobba i onsdags, och igår med för den delen.
Jag hade så ont i fötterna att jag haltade hem efter 8:30-17 pass på hemtjänsten med två städ, dusch och inköp mm.
Åkte hem och provade på att göra en linsgryta enligt "Renée Voltaires" recept och med hennes bombay-buljong - det var inte riktigt som jag gillar det men vet hur jag ska göra för att få den bra:)
Maja & Tobbe kom förbi en sväng och hängde med mig - Robin var på Sverige-Ryssland matchen med grabbarna.
Blev inte så mycket mer för mig, bara läsa lite sen sova.

Allt är under kontroll med familjen, dom är trötta men världens bästa kämpar:)
Idag är jag ledig så jag unnade mig fil och havrefras istället för den sedvanliga gröten.
Tror det blir jogging sen.


Onsdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Jag ska jobba 12-20 idag, lite nervöst för jag tror vi har en ny brukare. 
Annars så har jag sovit gott fram till halv sju då vädret bjöd på regnstorm.
Fint, för jag har ju verkligen köpt gummistövlar som jag skulle gjort för månader sedan hehe. 


Tisdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Jag kom till jobbet och allt blev bättre av allt kramande och gosande med mina fina tjejer och så älskade vovvis.
Jag är så besviken på psykiatrin att allt föll ihop och jag började gråta mitt under mötet med stenen och lögnaren. Jag som sagt att jag klarade detta och så bölar jag. Så jäkla pinsamt och känns som en besvikelse att jag inte kunde hålla masken.. Men jag trodde verkligen att dom skulle hjälpa och jag blev så jäkla chockad att dom istället lämnade dom jag älskar mest av allt att förtvina och försämras i den sjuka miljön som nu råder hos dom. Ingen mår bra och jag dumme fan trodde jag kunde komma in som en räddare i nöden och lösa detta. Men jag svek och framförallt svek Sverige.



Tisdag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

En lögnare och en överläkare med namnet Sten som passade honom utmärkt. Dom hade redan bestämt sig så vi kunde lika gärna sagt att hon försökt ta sitt liv flera gånger igår - det hade inte spelat någon roll. Och vad som händer nu? Det sket han i, det är på vårt ansvar

Tisdag morgon

Kategori: Vardagslivet

Hon ringde igår och frågade om jag ville vara
med på ett möte med läkaren. Självklart!
Dom skrev ut henne och två stesolid för det inte fanns plats för henne. Sen slängde dom ut oss på gatan.
Jag försöker förbereda mig för ännu ett möte som ska äga rum klockan ett idag, men allt är så svårt kring lagar och rättigheter. Alla säger olika.
Men jag ska kriga för dig, jag är stark som en oxe för din skull och jag känner att jag vill göra det här för dig!
Jag älskar ju henne!


Måndag morgon

Kategori: Vardagslivet

Jag gjorde det. Jag tog mig ut nu på morgonen och tog en joggingrunda. 
Nu har jag duschat och ätit frukost. Anledningen att jag är uppe så tidigt är för att jag ska ha samtal med ett VUB-team som ska kartlägga min systers vardag för att hon ska må så bra som möjligt. Så jag och mamma ska dit idag.
Igår traskade jag till Farsta och köpte pyjamasbyxor och lite annat skräp, sen hem och sega. Har inte pluggat (ångest).
På kvällen gjorde jag matlådor (blev par thai) och så hämtade Chux upp mig. 
Vi såg bortamatchen (Hammarby såklart) på Solidaritet Arena. Det var en "Bara Bajare" kväll där dom satt upp en massa projektorer, sen ställt ut soffor och stolar. Så vi och 400 bajare kollade där! Det var jätte trevligt även fast jag typ blev lullig på två öl haha



Lördag morgon

Kategori: Vardagslivet

Jag lyckades nog hålla mig vaken i en halvtimme innan både jag och Robin deckade. Och då hade jag tagit min medicin precis - kul att jag var trött av mig själv utan medicinens verkan :)
Vaknade innan åtta av att min granne sjöng och spelade gitarr.. "Jag är fattig bonddräng men jag lever ändå".. Samma sång om och om igen - gräddet på moset var att han inte öppna när Robin knacka på, 
Men han slutade och Robin somna om men för mig var det försent så jag myser i soffan innan jag ska göra ett nytt försök med högskoleprovet.. 


Fredag kväll

Kategori: Vardagslivet

Ja det var en rätt stressig jobbkväll men fy den som ger sig!
Nu hem till gubben och avnjuta godis och tacos (satsar på stormagen)


Fredag eftermiddag

Kategori: Vardagslivet

Gick upp tidigt för att hinna plugga matten, men det gick åt helvette. Istället fick jag ångest. Kände knappt igen känsla jag ba "varför kan jag inte sitta stil, inte konsentrera mig, stresskänslor i magen och en puls som dunkar hårt i bröst och hals". Så kom jag på vad det var, det var så länge sen sist.
Så jag sket i högskoleprovet och började städa istället - sen sminkade jag mig och är nu påväg till jobbet.
Btw så har jag gått upp 3 kilo sen jag slutade röka - 63 jävla kilo och allt är på magen.. 
What ever, mår bra nu förutom en lite högre puls och det är dags för jobb 13-21:30 på hemtjänsten! Högsta volym och fredagsfeeling - nu kör vi!!
Pussen



Torsdag kväll

Kategori: Vardagslivet

Så jag och syster tog en promenad imorgon. Vi hamnade på nån loppis och inhandlade tjejsnack eller vad det heter. Spelade alltid det med min bästis Jennifer. Iallafall så satte vi oss på G-star och spelade det - rooligt. <3
Det kändes bra att vara med henne, och jag blev lugnare och synen blev klarare.
Den här dagen har jag jobbat 7-12 på hemtjänsten och där efter haft mitt sista intro på 9an. Kändes bra!
Nu är jag fördärvad av all information och ska hem för att göra matlåda / eventuellt äta resterna från tacosen jag gjorde igår. Förövrigt har jag varit ifrån allt godis den här veckan och det känns bra!  Duktig tjej 


Onsdag förmiddag

Kategori: Vardagslivet

Ny dag och nya tag.
Vart hos tandläkaren (jag måste laga en tand) samt vart på deligering på Flemingsberg VC.
Nu är jag påväg till Farsta för att handla lite. Jag är ledig idag woho!